Lokin huuto ja keväinen puhallus

Eilen koettiin meidän kulmillamme tämän vuoden ihka ensimmäinen kevätpäivä...ei virallinen, mutta kevään tuntuinen, tuoksuinen, kuuloinen ja värinen upea päivä ! Aurinko paistoi ihan siniseltä taivaalta jo aamusta ja mittari kipusi iltapäivän tunteina +7-8 asteeseen. Linnut availivat kurkkujaan ja koiran kanssa lenkkeillessäni kuulin sen, lokin huudon (tai naurun) ! Lokit ovat täällä vuoden ympäri, asummehan ihan meren tuntumassa, mutta talvisin ne ovat kuulumattomissa ja pitäytyvät lähinnä merellä. Kevään merkkeihin kuuluukin siksi myös lokin nauru ! Kesä-aamuisin heräämme lähes joka aamu lokkiparven äännekkääseen ilonpitoon ja vaikka niiden aikaansaama meteli saattaa kesällä jopa raivostuttaa, ovat kevään ensimmäiset huudahdukset sangen tervetullut ja iloinen asia :)


Ja taas kelpaa koiran kanssa kulkea :)

Keväinen päivä innosti minut tekemään todella pitkän lenkin koiran kanssa ja iloitsin siitä, ettei tarvinnut liukastella, ei palella, eikä suojata kasvoja sateelta /lumelta !
Kävellessä mieleen virtasi valtava määrä ideoita ja suunnitelmia kevätpäivien varalle ...ja valtava halu tuulettaa !!!
Viikonloppuna olisi hyvä päästä mökille tuulettamaan ja kotona kyseinen projekti alkoi jo eilen. Täkit ja tyynyt, matot ja huovat....kaikki ulos ja mattopiiska hommiin :)


Tuuletusta mökillä - mikä ihana tuoksu matoissa tämän jälkeen onkaan !

Norjaksi snøklokker...kevään ensimmäiset ovat jo kukassa.

Kevään aurinko patistelee tietysti siivouspuuhiin, sillä sehän paistaa mukavalta korkeudelta ja paljastaa kaiken sen, minkä talven pimeys on mukavasti kätkenyt.

Jokohan paksuimmat takit voisi viedä kellariin ??? Vai onko liian aikaista. Meillä on pieni eteinen ja vaatehullu perhe, mikä tarkoittaa, että takkeja ovat sekä kaksi naulakkoa ja kaapisto pullollaan !!! Vaatesäilytys on ikuinen ongelma ja tyttöjen kasvaessa takkien, kenkien  ja laukkujen määrä kasvaa sekin !! Ideoita otetaan siis vastaan :)
Olen muuten todella tyytyväinen Pappalina mattoihin, joita minulla on mökillä ja kotona eteisessä. Matto on helppo pestä esim. ammeessa, kuivuu nopeasti ja kestää käyttöä. Ihanteellinen märkien kenkien tai esim. vaunujen alla.


Pappalina mattoja löytyy ihanissa väreissä ja malleissa.

Myös vitriinikappi olohuoneessa ilmoitti eilen, että pölyjen pyyhkiminen saattaisi olla oikein hyvä idea :) Hellän kiillotushoidon sai myös vanhan keinuhevosemme. Vanhus oli joululahja mieheni isälle vuonna 1936 ja on keikuttanut monta lasta vuosien varrella. 


Ajan patinoima hepo appivanhempien vintiltä meidän olohuoneeseen, kunniapaikalle !



Vitriinikaapin tupsut Stockmannilta.


Kaapista ei löydy vain laseja ja kahvikuppeja, vaan myös ns. yllätyksiä :) Kuningasparin kihlajaislautanen on kirppislöytö ! Pitäähän kuningasparin löytyä jokaisesta kunnon kodista...useimmiten heidän kuvansa löytyy tosin mökkien vessoista, varsinkin ulkovessoista ! Hassua !

Oma sisustusvinkkini tällaisten kaappien suhteen on nimenomaan se, että pienet yllätysmomentit piristävät kaapin kokonaisvaikutelmaa -  pelkkien lasien ja astiostojen säilytyspaikkana se saattaa vaikuttaa varsin tylsältä.



Isomummon erittäin ohuet posliinilautaset säilyvät kakkukuvun sisällä, se edessä Kreikan vuosien muistoja ! Kodissani on paljon kreikkalaisia vaikutteita lähes 5 vuotta Kreikassa asuttuani ja ne ovatkin tärkeä osa itseni näköistä sisustusta :)

Siis, keväiset puuhat on aloitettu ja tänään on tarkoitus jatkaa samaa rataa...vaikka ulkona tosin satelee juuri nyt !
Laskeskelin eilen, että pihatyöt pääsen varmasti aloittamaan jo kuukauden sisällä - ihanaa !!!

Laitan tähän loppuun eilisen kuvan takapihaltani :) Mikäs ja kukas se siinä kurkottelee kohti aurinkoa ja kevättä ??? TERVETULOA MAAILMAAN !!!


Tämä taitaa olla tulppaani....muistaakseni istutin niitä tälle kohdalle. Pieni jännitysmomentti on ihan paikaallaan :)

Vi snakkes !



Kommentit

  1. Kevat, mika se on:) Meilla kun sellaista ei oikein ole. Mutta ihanalta nayttaa. Mulla on ikava kevatta.

    VastaaPoista
  2. Kyllä se kevät ehtii sinne teillekin :) Olettehan te aika lailla pohjoisemmassa kuin me, vaikka samassa maassa ollaankin. Eipä tuota tosin vielä tiedä täälläkään, eli lunta saattaa tulla vielä muutamaan otteeseen ja kaikkeen on varauduttava. Kevättä on todellakin ikävä, se on vuodenajoista paras ! Hyvää päivänjatkoa :)

    VastaaPoista
  3. Eilen täälläkin oli tosi keväinen olo, kun huomasin auringon sulattaneen lunta päivän aikana. Minun tulppaanini tulivat pintaan jo ennen joulua, kun oli lauhaa. Olen sittemmin lapioinut lunta niiden suojaksi ja kasvua hidastamaan, kun siihen oikeaan kevääseen taitaa kuitenkin olla vielä pieni hetki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana tuo auringon voima ! No, meillä on tosin sadellut tänään koko päivän, joten parasta on todellakin varautua vaihtelevaan säähän. Mieheni mua tuossa nauroikin ja totesi, että olet "keväthullu" - lienee totta ja johtunee siitä, että olen keväällä syntynyt :) Hyvää loppuviikkoa sinulle.

      Poista
  4. Meilläkin oli Lillehammerin tienoilla plussan puolella asteet eilen, mutta minun puolestani talvi voisi vielä hetken jatkua. :) Ainakin tämä tällainen leuto talvi. Oli mukavaa löytää blogiisi, en täällä ollut aikaisemmin käynytkään!

    VastaaPoista
  5. Huokasu. Just tänään oon täällä Tukholmassa "itkenyt" tätä talvea, lunta ja pakkasta. On tää niin epäreilua ;-D

    I H A N A kuva tuo mökilta otettu kuva, jossa näkyy vuorta ja vettä, muutama matto ja muutama talja. Ihan silmä alkoi lepäämään kuvassa.

    Mä kaipailen Saksaan. Näin karnevaalien lähestyessä sitä vielkin enemmän miten kiva keväänaloitus se onkaan. Ei lunta, ei sataa astetta pakkasta, niinkuin täällä on ollut :/

    Mullon hankala päivä tänään :D, olikin piristävää lukea sun postaus! Ihanaa päivää Naapuriin!

    VastaaPoista
  6. Kiva, että lukuhetki ja kuvat piristivät päivääsi, Tanja ! Tätini asuu Täbyssa ja valittelee myöskin kovaa talvea, joka tekee vanhasta ihmisestä kotinsa vangin :( Rogalandin hyviä puolia ovat ehdottomasti lauha talvi ja aikainen kevät, mutta kesäähän täällä ei aina ole ollenkaan (jos pikkuisen liioitellaan). Viime kesä ainakin satoi pois ! Kaipaan myös talvella vähän pidempiä lumisia jaksoja mustan jään ja vesisateen tilalle. Joka tapauksessa, nautitaan siitä, että kevät on kohta ovella ja päivät ovat taas pidempiä - tänään tuli hämärää vasta lähempänä klo 19 !

    VastaaPoista
  7. Huokaus on kyl kertkaikkiaa ihanat maisemat ja jopas lämmintä jo pomppas teille :) Kaunist on mökilki ihana vanha keinuhevone ja kauniist laitettu tavarat vitriiniin . Yhdel sanal vain et kaunist :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään onkin jo taas kylmempää, vettä viskaa niskaan ja tuulee ihan kunnolla!

      Poista
  8. Voi miten kaunista noissa ulkokuvissa:) Ja muutenkin kauniita esineitä kuvissasi.Meillä taas oli mukavan talvinen päivä;ehkä talven viimeisiä,ja minäkin sen kunniaksi tein pitkän (yli tunti)lenkin koiran kanssa.Kesän kuumuudessa täällä en sellaisia jaksa tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Meillä ei ole pelkoa kesän kuumuudesta - ei todellakaan ! Norjan kesä voi pahimmillaan olla kylmempi, kuin teidän talvenne. Viime kesä oli surkea, mutta ennustukset lupailevat tänä vuonna parempia aikoja, aurinkoa ja hellettäkin. Toivomme parasta :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valohoitoa psori-käsille ja mielelle :)

Syyspäivän throw back huhtikuun hetkiin

Kreikkalaiset tuliaiset