Kesäpesän rakennusta

Kauhea työviikko, kertakaikkiaan kauhea ! Uudet datasysteemit valtasivat talon ja kolmen päivän intensiivinen opetus on nyt takanapäin. Tänään kokeilimme uutta dataohjelmaa käytännössä eli vastaanottamalla potilaita ihan tavalliseen tapaan. Onneksi tämän päivän potilaat olivat sekä kärsivällisiä että hyväntuulisia, joten sen suuremmilta kriiseiltä vältyttiin :)
Kovien päivien vastapainoksi olen tietenkin ravannut taas metsissä ja rannalla, sillä se on omalla kohdallani se ihan mainioin tapa poistaa stressiä ja kerätä voimia seuraavaan päivään. Toinen oiva tapa on shoppailu, varsinkin se sisustukseen liittyvä. Olenkin siis työpäivän jälkeen visiteerannut muutamia lempikauppojani ja tyytyväisenä sommitellut  löydöilleni paikkoja täällä  kotona :)
Kesäpesän rakennus on siis menossa ja taloon on jälleen muotoutumassa kesäinen tunnelma. Aika pienillä jutuillahan tuon tunnelman saa muutettua ja ikkunoista tulviva valo auttaa kummasti. Itse tavoittelen aina sitä mummolan kesäistä tunnelmaa ja siihen kuuluvat olellisena osana ruusut, vaaleat värit, ja kesäiset materiaalit.

Kesäkodin muotoutumista eli löytöjä kuvina:


Uusi tyyny. Ostin sen ulos paviljonkiin, mutta koska kissamme on vallannut kaikki ulkokalusteiden valkoiset tyynyt (arvatkaapa miltä ne näyttävät), lepäilee tämä uusi tyyny yhä sisällä valvotuissa olosuhteissa :D



Uusi maljakko. Ostin appivanhempieni kultahääpäiväkattaukseen vähän samanlaisen, mutta suuremman. Nyt oli pakko saada maljakko omallekin pöydälle ja onhan se soma.



Kranssia sinne ja tänne. Se tuo kesän kotiin !




Vitriinikaapissa vierekkäin. Ranskalainen rautaristi ja mummon lukulasit.


Meidän uusi kesäsuosikkimme. Näitä old fashion lemonade -juotavia myy mm. Kremmerhuset  ja ihastuimme näihin koko perhe. Sitruuna on suosikki, mutta makuina löytyvät myös päärynä ja omena. Hintaa pullolla oli yli 60,- , joten arkijuomaa tämä ei ole. Kesäjuhliin ja lauantain grillipöytään mitä ihanin juoma (ja kiva alkoholiton vaihtoehto esim. juhliin) ja kaunista pulloa voi käyttää muunkin juoman pullottamiseen.

Pihallakin tapahtuu, vaikka sää onkin ailahtelevainen. Meillä on piha-aidassa / seinässä tällainen hylly, joka tomii jonkinlaisena "lepohyllynä". Tällä hetkellä on esim. tuo yrttilaatikko lepäämässä :D Olemme nyt harkinneet oheisen aidan maalaamista valkoiseksi (kuten talokin on), mutta olen toisaalta mieltynyt tähänkin muotoon.
Mitä mieltä olette ?




Uutta multaa kukkapenkissä.


Uusi kastelukannukin on hankittu. Toivottavasti kesästä tulee poutainen ja kuiva, jotta kannulle saadaan käyttöäkin !





Maitokannut ovat ihan ihania ja muistuttavat kesistä mummolassa. Tuo ylempi kannu on norjalaisen suklaatehtaan Freian -logolla ja ostettu vanhan tavaran-kaupasta. Se koristaa keittiötä. Alempi on uudempaa versiota ja koristaa pihamaata.


Laitan vielä loppuun kuvan mun ihanista sirkuspelleistä. Nuorimmainen kun yllätti meidät lauantai-iltana tämän näköisenä ! Linus lähti oitis pellen mukaan ja aika sirkuskoirahan tuo onkin.


Huomenna on onneksi jo taas perjantai ja automme nokka suunnistaa kohti mökkiä !
Oikein ihanaa viikonloppua teille kaikille !!!

Vi snakkes :)

Kommentit

  1. Onneksi rankka viikko alkaa olla kohta ohi - kyllä sisustusliikkeet ja se ihanan seesteinen tunnelma kummasti rauhoittaa ja saa mielen levolliseksi kaiken hektisyyden jälkeen - puhumattakaan luonnosta! Ihania hankintoja olet tehnyt :)
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Luonto on kyllä parasta lääkettä vaivaan kuin vaivaan. Tämän viikonlopun ihanin juttu olivat pääskyset...ne ovat palanneet ja kertovat siitä, että kesään ei ole enää päivääkään !
      Hyvää alkavaa viikkoa !

      Poista
  2. Ihania kuvia!

    Aidan väri on minustakin kaunis tuollaisena, minulle tulee mieleen Provencen tunnelmat, laventelipellot...

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sussi.
      Olen päättänyt olla maalaamatta...tällä erää :)
      Hyvää alkavaa viikkoa !

      Poista
  3. No onneks ny pääset, mökil nauttii vappaast ♥♥♥ Teil on kyl upeet, ulkkoilu maastot ♥ Voi ku söde pelle ♥♥♥
    Oikke ihanaa, viikonloppua ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mökillä oli todellakin ihanaa, vaikka työn merkeissähän nuo mökkireissutkin suurimmaksi osaksi menevät. Se on kuitenkin erilaista työtä ja saa hyvälle tuulelle. Nyt sataa ihan kaatamalla.
      Hyvää alkavaa viikkoa sinulle Johanna :)

      Poista
  4. Kissa ja verhoillut huonekalut tai tyynyt ovat valitettavan huono yhdistelmä. Kokemusta löytyy :/

    Sinut on haastettu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos haasteesta ! Täytyypä kehitellä kysymyksiä :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valohoitoa psori-käsille ja mielelle :)

Syyspäivän throw back huhtikuun hetkiin

Kreikkalaiset tuliaiset