Kaikkien aikojen "puuhamaa" - Orlando !

Terveisiä rapakon toiselta puolelta ja sen suurimmasta leikkipaikasta, Floridan Orlandosta ! Olimme siellä kahden viikon vauhdikkaalla lomalla ja kotiuduimme eilen New Jerseyn ja Lontoon kautta väsyneinä, mutta erittäin tyytyväisinä.
Tämä oli ensimmäinen lomani Floridassa ja ihastuin sen monipuolisuuteen ihan sydänjuuriani myöden. Trooppinen ilmasto ukkoskuuroineen tekee alueen luonnosta vehreän ja wild life on suorastaan kosketeltavissa, oikeastaan ihan kaikkialla.
Orlandon alue huvipuistoineen on siisti ja kauniisti hoidettu, joten ihailtavaa riittää joka mutkaan. Upeita ruokapaikkoja, ystävällisiä ihmisiä, tekemistä kaiken ikäisille ja ikimuistoisia kokemuksia - niistä on mainio loma tehty !

Ruokapaikoistani supersuosikiksi kohosi Argentiinalainen The knife. Pihviravintola, jossa kokit paistavat ja grillaavat mitä ihanampia houkutuksia valittavaksesi ja salaattipöydän puhtaat maut ja täydelliset tarjoiltavat kruunaavat kokemuksen. Then knife on avannut ensimmäisen ravintolansa nyt Eurooppaankin, se löytyy Madridista ! Kannattaa vierailla, jos matkustatte Madridiin.

Kuumahan Floridassa oli, mittari kohosi 40 C lähes päivittäin ja iltapäivällä saattoi sataa 20 - 30 minuuttia kuin saavista salamoiden piiskatessa taivasta. Kesä on trooppisten myrskyjen aikaa, mutta onnekkaina koimme vain 4 ukkoskuuroa näiden kahden viikon aikana :)
Ohjelmaamme kuuluivat Disney World, Sea World, Discovery Cove, Universal Studios ja Adventure Island. Mahtavia paikkoja kaikki ja saivat meidät aikuisetkin takaisin lapsuuteen, eli leikkimään ! Ihanaa !

Ehdoton suosikkini oli Discovery Cove, jossa vietimme päivän delfiinien kanssa uiden, trooppisten kalojen joukossa snorklaillen ja muuten vain laiskotellen. Ihana paikka ja upea kokemus tuo delfiinien kanssa uiminen <3 Se on aina ollut unelmani ja nyt siitä tuli totta - meidän 11:sta hääpäivänämme ! 

Mitä shoppailuun tulee, voisin kuvailla sitä englanniksi: We went nuts :D
Hinnat olivat noin 1/3 täkäläisistä hinnoista ja outlet:eistä löytyivät kaikki tunnetut merkit. Ostimme varsinkin farkkuja, kenkiä ( 14 paria ), kelloja, aurinkolaseja, laukkuja ja tietysti huvipuistomuistoja. Löysin myös aivan ihania joulukoristeita, sillä Joulukaupat ovat suosittu juttu näillä seuduilla.

Disney World ja Universal Studios olivat juuri niin upeita kuin mitä odotinkin ja ehdoton suosikkini oli Harry Potter- vuoristorata - wow mikä kyyti ja lentämisen illuusio!

Nyt siis kotona, jetlagissa ja kiitollisena siitä, että lomaa on vielä jäljellä. Täällä on aika viileää ja sateleekin parhaillaan, mutta auringon on luvattu pilkottavan jo huomenna...toivottavasti pitää paikkansa ;) Tein tänään pihatöitä ja totesin muutaman kasveistani kokeneen hukkumiskuoleman !

Laitanpa tähän lomatunnelmia kuvina...kertovat enemmän kuin tuhat sanaa :)






Disney World ja 4th of July !



Hotellilla














Harry Potterin luona.




Universal Studios - New York


New York Cheesecake <3

Wild things



Law and order





Floridaa suosittelen lämpimästi ja itse haluan sinne ehdottomasti uudelleen, ensi kerralla ehkä suurempaakin aluetta katsastamaan.

Vi snakkes !

Kommentit

  1. Olipa ihana matkakertomus - sait nyt kyllä aikaan täällä melkoisen matkakuumeen :)
    Täytyy ehdottomasti muistaa tää, kun seuraavan kerran suunnitellaan isompaa reissua.
    Niinhän se on, että vaikka reissussa on ihanaa, on kotiinkin mukava palata. Kiva, että saat jatkaa lomailua vielä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen todellakin. Ainoa negatiivinen puoli on juuri tuo pitkä matka, eli vielä tänäänkin olemme jonkinlaisen jetlagin pauloissa - lapset sain hereille vasta klo. 13 :D Onneksi on siis lomaa jäljellä ! Hauskaa ja hyvää viikkoa sinulle!

      Poista
  2. Kuulostaa todella hienolta paikalta.

    En ole koskaan käynyt Yhdysvalloissa ja kuva maasta on muodostunut elokuvien, tv-sarjojen ja kirjojen kautta.

    Mukavaa loman jatkoa!

    VastaaPoista
  3. Siis ihan mielettömän ihania kuvia! Tuo teidän tytön (?) hyppy altaaseen on ihan ehdoton suosikkini, mieletön matkaopaskuva ;) Olen erittäin kateellinen noista Disney-kuvista ja Harry Potter -maailmasta myös :D En sillee katkeralla tavalla, mutta pääsisinpä joskus itsekin. Omat vanhempani olivat Fort Lauderdalessa kaksi viikkoa 20v-häämatkalla n. 10 vuotta sitten ja nauttivat suunnattomasti ja kertoilivat samanlaisia plussia paikasta kuin sinäkin. Ai niin ja tuo cheesecake on sellainen juttu kansa, mitä haluan joskus eläessäni maistaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unelmoi ja usko unelmiisi...jonakin päivänä olet siellä !!! Olen niin iloinen siitä, että sinulla on taas kaikki asiat hyvin (niinkuin niiden uskoit vielä olevankin) ja tästähän on taas hyvä jatkaa unelmointia uusista ja suurista asioista :) Minulla meni 40 vuotta ja risat ennenkuin tuo delfiinien kanssa uiminen toteutui ja olen niin kiitollinen siitä, että olen sen kokenut <3 Oikein ihanaa kesän jatkoa sinulle!

      Poista
  4. Orlando on kyllä varsinainen viihdekeskus! En tiennyt tuosta Discovery Covesta - sinne olisi ollut ehdottomasti pakko päästä!

    Olen käynyt pari kertaa Orlandossa, viimeksi viime marraskuussa. Silloin käytiin Universal Studiosissa ja Aventure Islandissa. Ihan mahtava paikka todellakin.

    Muutenkin Florida on aivan ihanaa matkailualuetta. Luonto on käsinkosketeltavan läsnä kaupungeissakin. Me teimme tuolloin marraskuussa road tripin Floridassa, ajoimme sinne Nykistä.

    VastaaPoista
  5. Lisäsin juuri Floridan listaani "paikat, joissa pitää käydä". Ihan erityisesti olisi niin kiva päästä jonnekin, missä on takuuvarmasti lämmintä. Muutenkin siitä, kun olen viimeksi ollut jossain "oikeasti" ulkomailla lomalla, on pieni ikuisuus.

    VastaaPoista
  6. Upea kuulla, että teillä oli onnistunut reissu! Florida on ihana paikka. Pääsittekö rannalle ollenkaan?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valohoitoa psori-käsille ja mielelle :)

Syyspäivän throw back huhtikuun hetkiin

Kreikkalaiset tuliaiset