Pääsiäislomailua parhaimmillaan

Vihdoinkin lämmintä ! Minulla on pääsiäisloma ja mökkiviikonlopun jälkeen olen viettänyt kaksi päivää aurinkotuolissa terassilla, rentoutuen ja nautiskellen. Huomenna matkustamme jälleen maalle pääsiäisen viettoon ja sääennuste lupailee lisää aurinkoa ja lämmintä säätä :) Täällä Norjassa myös kiirastorstai on pyhäpäivä, joten kaupunki hiljenee jo huomenna kansan matkatessa maalle, merelle ja vuorille. Norjalaiset rakastavat pääsiäisen viettoa maalla, suksilla, aalloilla ja tietysti mieluiten auringossa.



Palmusunnuntai mökillä oli lämmin ja kaunis. Pientä siivoilua ja suurta nautiskelua.














Norjassa pääsiäinen on lähes joulun veroinen juhla ja varsinkin lomamielessä.  
Perinteet ovat puolestaan tarkoin varjeltuja, vähän omituisiakin..... ainakin näin suomalaisesta näkökulmasta :)
Norjalaiseen pääsiäiseen kuuluvat nimittäin aina appelsiinit & suklaa (varsinkin Kvikk lunsj-merkkinen suklaa), lammas (pinnekjøtt, lammaspaisti, lampaankyljykset) ja suuret, herkuilla täytetyt pääsiäismunat (pääsiäispupun kätkemät sellaiset). Lammasateriat ymmärrän, samoin pääsiäismunat, mutta appelsiinit ? Ne ovat taatusti mukana retkirepuissa ja tv-mainoksetkin ovat niitä taas pari viikkoa ahkerasti mainostaneet.

Retkeily, hiihtäminen ja laskettelu ovat lähes "must", olit sitten missä vaan, ja täkäläisistä repuista löytyy appelsiinien lisäksi mm. nakkitermareita ja kaakaota. Vasta täällä opin tuon hauskan tavan pitää nakit lämpiminä termarissa ( niin, Norjassa hodari = pølsebrød on kansan suurta herkkua ja mukana myös reissuissa) !!!

Omituinen perinne on myös se, että pääsiäisenä täällä sekä luetaan että katsotaan dekkareita, mieluiten brittiläisiä ja vähän vanhempia sellaisia. Kukaan ei tunnu tietävän miksi - näin vain on :) Olen kuitenkin mieltynyt tähän dekkariperinteeseen ja ilolla odotan tämän vuoden dekkarisarjoja....mökillä ne ovat vielä mukavampia katsoa, kuin kotona.


Oma vanha perinne on tässä ;) 2013 munat!



Tämä pääsiäinen tullaan viettämään kaikkien aikojen kuivimmassa Rogalandissa ja maastopalojen vaara on todella suuri. Niitä on ollut jo monia ja viikonloppuun on varauduttu ekstramiehityksellä kaikilla paloasemilla, myös helikopterisammutuksen suhteen. Kaikenlainen tulenteko on kielletty ja kansaa kehoitetaan suureen varovaisuuteen maastossa liikuttaessa. Hieno sää tuottaa siis myös harmia. Toisaalta, kuivasta ruohosta voi tehdä kivoja koristeita. Nämä linnunpesät tehtiin Palmusunnuntaina.













Lopuksi haluan kiittää teitä kaikkia vinkeistä ja neuvoista käsieni suhteen <3 Olette ihania!
Olen kokeillut vinkkejänne ja auttavathan ne, vähän ainakin. Kuolleenmeren mineraaleja sisältävä voide on ollut ihan mainio, oliiviöljyä on kokeiltu ja tietysti myös apteekin voiteita. Kookosvoide on vielä kokeilematta - se on seuraavana listalla!




Oikein ihanaa Pääsiäistä teille kaikille !

Marianna



Kommentit

  1. Oi miten siellä näyttää keväiseltä! Upeita myös nuo asetelmat!

    Hauskoilta kuulostavia perinteitä myös, appelsiinit ja dekkarisarjat:)

    VastaaPoista
  2. Ihana postaus ja niin mielenkiintoinen! On mukava lukea miten pääsiäistä vietetään muualla kuin täällä Suomessa. Hauskoja perinteitä teillä siellä on:)
    Oikein hyvää pääsiäistä!

    VastaaPoista
  3. Kauniita kuvia, siellähän on jo ihan kevät! Mukavaa pääsiäistä!

    VastaaPoista
  4. Teillähän on jo lähes kesäiset maisemat :)
    Hyvää pääsiäistä!

    VastaaPoista
  5. Aah ja voiiih noita maisemia (taas kerran :)). Kevään tuoksu tulee melkein tänne asti...
    Ihanaa pääsiäisen tienoota teille sinne - nauttikaa!

    VastaaPoista
  6. Ihanan keväisiä kuvia! Kyllä täällä on vielä huomattavasti talvisemman näköistä vaikka ei niin kaukana ollakaan. Mutta yhtä hieno ilma! Tämä norjalaisten pääsiäisenvietto tuli mulle aika yllätyksenä - olin fiksusti järjestänyt muuttoni tälle viikolle :). Ihmettelinkin kun kulmakarvat kohoilivat kun kerroin muuttoaikeistani :).

    Nauratti tuo nakkitermari, mutta miten fiksu keksintö! Mulla on sellainen keittotermari, joka sopii just siihen tarkoitukseen. Ainoa ongelma on, että en pidä näistä norjalaisista nakeista... Ja sitten pitäisi olla vielä lumpetermari...vai pitäiskö se nakki kääriä valmiiksi siihen lumpeen ja laittaa sellaisenaan termariin? Lisätä sinapit ja ketsupit sitten perillä?

    Mutta tuohon ihottumajuttuun. Mulla on myös tuollainen sitkeä ihottuma oikean käden rystysessä. Ja kun se kuivaa, niin siihen tulee pieniä haavoja ja se on tosi kipeä ja kutiseva. Ja muutenkin on sormenpäät rikki ja tosi hellinä noiden pahvilaatikoiden käsittelystä - olen niille varmaan jotenkin yliherkkä. Olen kokeillut kaikki rasvat kuolleen meren mineraaleista kookosöljyyn ja mikään ei tunnu tepsivän. Mutta aamulla löysin tuolta vanhan Helosanin, jonka olin unohtanut. Olen käyttänyt sitä aikaisemmin jalkavoiteena. Itse olen oppinut käyttämään sitä hevosten hoidossa ja huomanut, että toimii käsissäkin. Ja toimii nytkin - ehdottomasti tehokkain näistä kaikista! Sitä saa täältä Norjastakin - apteekista varmaankin? Siis Helosan. Suosittelen. Toimii tosi hyvin ainakin minulla - helpottaa jopa tuota kipua.

    Oikein hyvää ja rentouttavaa pääsiäistä sinulle ja perheellesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä - aion heti huomenna karauttaa apteekkiin Helosanin ostoon. Pääsiäinen on ollut kiltti käsilleni, joten ne ovat aika lailla paremmassa kunnossa (kivuttomat)! Olen samaa mieltä siitä, että norjalainen nakki on suomalaista huonompi ja omalla kohdallani kelpuutan vain Wienerit :D Sinapit olen useimmiten kantanut Suomesta - en tykkää norjalaisesta sinapistakaan mitenkäan valtavasti nimittäin.

      Poista
    2. pakko vielö kommentoida tätä. Tuo Helosan on nyt parantanut oman tosi sitkeän ja pirullisen ihottumani... olen itsekin yllättynyt. Olen siis kokeillut kaikki mahdolliset voiteet pihkavoiteista kookosöljyn, kuolleen meren mineraalien ja aloe veran kautta kortisoniin ja mikään ei ole auttanut...

      Poista
  7. Onpa kiva tietää miten muualla päin maailmaa vietetään pääsiäistä. Hauska idea tuo nakin säilytys termarissa ja mielenkiintoista on myös appelsiinin tärkeys teidän pääsiäisessä :). Tosi ihania kuvia ja mukava postaus :). Hauskaa ja aurinkoista pääsiäissunnuntaita niin keväiseen Norjaan!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valohoitoa psori-käsille ja mielelle :)

Syyspäivän throw back huhtikuun hetkiin

Kreikkalaiset tuliaiset