Valohoitoa psori-käsille ja mielelle :)


Pääsiäinen lähestyy jo kovaa vauhtia ja meille sisustushulluillehan se on suuren riemun aikaa, aivan kuten joulukin. Omaa riemuani varjostavat kuitenkin edelleen käsiäni kiusaava psoriasis ja sen lisäksi kadoksissa olevat pääsiäiskoristeet ! Ei muuten löydy mistään!
Psoriasis tekee kädet kivuliaiksi ja välillä kirvely on niin tuskallista, että tekisi mieli itkeä. Kirjoittaminenkin on vaikeaa ja oikean käden sormet sikäli käyttökelvottomat, että näppäily tapahtuu välillä kynän avulla ja parempina päivinä hanskat kädessä. Kirjoitusvirheitä tulee varmasti paljon, tumput kun ovat suuret ja leveät :) Periksi en aio anna ja hanskat ovat tulleet osaksi arkipäivääni. Kiva huomata, että ihmiset käyvät täällä lukemassa, vaikka tumput virheitä näppäilevätkin :) Ajatuskaan ei tahdo aina pysyä kurissa..... kipu tekee ihmisestä aika omituisen hölmön, sen olen myöskin huomannut.


 Psoriasislääke poistaa vesikellot, mutta samalla lähtee ihokin. Uusi iho on silkinohutta ja arkaa. Tämä kierre jatkuu koko ajan.


 Uusia vesikelloja nousemassa.




Ja sitten mukavempaa asiaa, eli sitä pääsiäistä.

Pääsiäiskoristeita olen siis etsinyt kaikkialta, vintiltä, kellarista ja vaatekappien pohjiltakin. Poissa ovat ja kukaan ei tunnu tietävän niiden kohtalosta yhtään mitään.
Tänään pistäydyin kaupungilla ja ostin varovasti muutamia uusia koristeita, minibudjetilla :) 



 Höyhentäytteiset lasimunat ja keltainen kynttilä. Höyhenet ovat kivoja ja niitähän saa kaikissa väreissä. Laitan niistä yleensä myös "pesän" ja siihen munia - ilmestyy ensi viikon aikana. Edullista mukavaa.


Koristemunia, perleblomsteja ja pupu. Sammalta haen mökiltä ja vuoraan sillä vaasit. Nuo isot munat ovat täytettäviä ja niihin kätketään tyttöjen pääsiäisnamut.



Käsiini on uponnut todella paljon rahaa näiden viimeisten neljän kuukauden aikana. Kolme lääkäriä, valtava määrä reseptilääkkeitä, purkki kosteusvoidetta / käsivoidetta päivässä, puuvillahanskoja, muovihanskoja jne. 
Aurinko ja lämpö olisivat lääkkeistä parhaat ja ilmaisetkin, mutta talvi pitää meitä yhä otteessaan ja öisin on vieläkin miinus-asteita. Aurinko sentään vierailee luonamme päivisin ja kädet ojentuvat sitä kohden tuon tuostakin. Kesä- tule jo!!!

Sunnuntaina teimme retken Dalsnutenin vuorelle ja nautimme ihanasta auringosta 324 m. korkeudessa.
Dalsnuten on vuori Sandnesin ( Stavangerin naapurikaupungin) kupeessa ja varsin suosittu retkipaikka korkeuksissa. Vuorelle voi kiivetä kahta eri reittiä, toinen niistä on jyrkempi mutta kumpaakin reittiä saa todellakin kiivetä koko vartalon voimin. Norjalaiset rakastavat vuoriaan ja koska Dalsnutenille nousu kestää vain noin puolisen tuntia, on kohde lapsiperheiden suosima - siis lähes kaikille sopiva retkikohde. 
Dalsnutenilta näkyy kauas, Stavangeriin ja Sandnesiin! 
Ylhäällä on hienoa nauttia evästä, ottaa aurinkoa ja rentoutua upeiden näkymien avautuessa joka suunnalta.

Itselläni on aina ollut korkean paikan kammo, mutta viimeiset 14,5 vuotta Norjassa ovat kummasti parantaneet kammoani. Enää ei huimaa ja kesällä olisi tarkoitus kiivetä Preikestolenille - 604 m. korkeuteen.





Täällä oli vielä jäätä pikkuisissa järvissä. Loivan nousun jälkeen ollaan aloittamassa matkaa huipulle ja voin vakuuttaa, että kuvassa tuo Dalsnutenin nousu näyttää loivemmalta ja kiltimmältä.

Huipulla !





Linus tuulessa.


 Näkymä Sandnesiin


Näkymä Stavangeriin.

Eväspaketti nami nam :)




Hyvää viikonloppua teille kaikille,

Marianna ja tumput

Kommentit

  1. Voi ei noita sun käsiä;( Mun isällä oli psoriasis. Ei kiva sairaus ollenkaan!
    Hyvää pääsiäisen odotusta sinne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isoisälläni oli psoriasis ja lääkärin mukaan psoriasis on perinnöllistä. Kellään muulla ei perheessämme sitä ole ollut, joten "nalli napsahti" mun kohdalleni. Laukaiseva tekijä omalla kohdallani taisi olla läheisen ystävän kuolema marraskuussa, näin ainakin veikkaili tohtorini.

      Poista
  2. Oi mitkä maisemat :) Mä olen puhunut täällä tosta Preikestolenista jo kauan ja toivottavasti kesällä mentäisiin sinne. Mulla on hirmuinen korkeapaikankammo, joten en usko että uskallan reunalle asti... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen ajellut siitä ohi kohta 15 vuotta, mutta en ole uskaltautunut sinne ylös. Laivalla ja veneellä olemme risteilleet Lysefjordissa ja ihailleet Preikestolenia alhaalta vuonosta käsin. Nyt olen päättänyt olla sen verran norjalainen, että aion todellakin kiivetä sinne saarnastuoliin. Harjoittelu pienemmillä kukkuloilla on tehnyt hyvää. Korkeat paikat eivät vieläkään ole suosikkejani, mutta sisua onneksi riittää :) Katsotaanpa miten meidän kesällä käy....onnea matkaan !

      Poista
  3. Hui, nayttaa ikavalta tuo kasi! Onko sita vaan kasissa, siis psoriasishan esiintyy muuallakin? Tule tanne etelaan Kuolleenmeren aurinkoon! Tiedan etta joistain Euroopan maista ihan kustannetaan koitomatkoja Kuolleelle merelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä psoriasiksen muoto (PPP / acrodermatitis continua) esiintyy vain käsissä ja jalkapohjissa, joskus päänahassa. Olen kuullut niin paljon positiivista Kuolleenmeren vaikutuksesta, että mieli tekisi tulla kokeilemaan. Muutenkin kohde kiinnostaa :) Tiedän, että ainakin tavallista psoria sairastaville korvataan matkoja, itselleni tämä on vielä niin uutta, etten ole ehtinyt selvittää asian laitaa.

      Poista
  4. Upeat maisemat!

    Kätesi näyttvät todella kipeiltä. Toivottavasti kevät ja aurinko saapuvat pian.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Stessiä pitäisi lääkärin mukaan välttää, eli tuumailen puutarhatöiden ja aurinkoisten kevätpäivien olevan parasta lääkettä ! Kuulin juuri tv:stä, että suurin osa ihmisistä kokee onnellisuutta tehdessään puutarhatöitä ja saadessaan kätensä multaan ! Kannatan !!!

      Poista
    2. Siis stressiä :) Hanskat kädessä taas :D

      Poista
  5. Oi voi voi, noita sun kätösiä! mahtaa olla kipeät! :/
    Mutta kyllä teillä on mahtavat maisemat siellä, kerrassaan huikeat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, nämä maisemat auttavat pahaan mieleen ja vaikka mihin :)

      Poista
  6. Onpas kipeän näköiset nuo kätesi. Työkaverillani oli sama vaiva, ja hänellä oli myös sellaiset tumput käsissä ja rasvaa niiden sisällä. Mitään syytä ei löytynyt.
    Toivottavasti sinä löydät apua.
    Täytyykin lähteä etsimään pääsiäiskoristeita ullakolta. Viime vuonna en niitä löytänyt, joten jouduin ostamaan uudet.

    VastaaPoista
  7. Onnea etsintään, toivottavasti löydät omasi........minä olen jo luovuttanut. Olet todellakin mielessäni ja toivon, että viikonlopustasi tulee aurinkoinen. Omat käteni ovat kuitenkin pieni ongelma, tumpuilla pärjää. Halaus täältä sinulle.

    VastaaPoista
  8. Löysin melko vasta blogisi.Todella kauniita maisemakuvia :) Toivotaan, että aurinko parantaa kätesi! :))Oletko muuten kokeillut oliiviöljy kylpyjä? (kädenlämpöistä vettä kulhoon ja n. 1 rkl oliiviöljyä ja sitten vain kädet kylpyyn n.10 minuutiksi) Sain ihotautilääkäriltä em. neuvon kun käteni olivat pahasti pykimillä. Viikon jälkeen kädet olivat jo huomattavasti paremmassa kunnossa :)E

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, aion kokeilla tänään :) Ostin myös käsivoidetta, joka sisältää Kuolleenmeren mineraaleja ja avocadoa. Tänään ovat kyllä vähän paremmassa kunnossa - onneksi.

      Poista
  9. Vuosi sitten painiskelin omien käsieni kanssa (http://tuulher-no.blogspot.no/2012/07/apua-kasi-ihottumaa.html), vaan nuo sinun ovat kyllä sata kertaa pahemmat kuin minun olivat ikuna. Ja ei mulla varmaan mitään psoriasista ole, vaikka joku lukija taisi epäillä. Ja samanlaisia vesikelloja oli minullakin, vaikkakin pienemmässä määrin.

    Eräs lukija :) neuvoi käyttämään reseptillistä Elocon-voidetta ja sillä vaiva sitten lähtikin. Nyt auttaa, jos vain levitän voidetta yhden kerran vähän, kun alkaa tuntumaan, että vaiva palaantuu. Mutta voiteen ansiosta sain todella kuivat kädet... Rasvoja menee. Tosin parhain kaikista on ollut apteekista saatava Decubal. Siihen taas sain vinkin eräästä kosmetiikkablogista :).

    Teillä on siellä jo onneksi kovin keväistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Decubal on tuttu, siskoni käytti sitä ihottumaansa - olin sen kokonaan unohtanut, joten kiitos vinkistä. Elocol lienee samanlainen tämän käyttämäni voiteen kanssa, eli iho kuivuu ihan valtavasti ja kosteusvoidetta menee valtavat määrät. Olen kuullut tällaisten ihottumien tulevan ja menevän, syytä ei oikein tiedetä, mutta naisilla ( 40 - 50v varsinkin) aika yleistä. Kevään odotusta sinne teillekin :)

      Poista
    2. Niin kaikkein parhaimmaksi niistä Decubaleista olen kokenut Original Clinic Cream.

      Poista
  10. Teillä on ollut ihana retki vuorelle ja sää on suosinut :), tosi kauniita kuvia ja upeita maisemia.
    Toivottavasti kevään auringon valo helpottaa käsiäsi.

    VastaaPoista
  11. Toivottavasti :) Tänään on oikein aurinkoista, mutta tuulee todella kylmästi. Hyvää viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  12. Voi miten kurjaa tuo sinun psoriaksesi,toivottavasti löytyy jotain joka auttaa.Tännehän monet psoriaspotilaat tulevat,Kuolleelle merelle hoidattamaan sitä ja täällä myydään jotain Kuolleen meren sarjaakin psorias-iholle.
    Kauniita kuvia retkestäsi:)

    VastaaPoista
  13. Voi kurja noita käsiäsi! Toivottavasti löytyy pian oikea lääkitys! Omasta geeniperimästä löytyy myös psoria -äiti, äidinäiti... Heillä tosin tauti on iskenyt vasta myöhemmällä iällä. Saa nähdä puhkeaako tauti itselläni.

    Upeita maisemia ja mahtavan keväistä teillä siellä! Mulla olisi varmaan jäänyt kiipeämättä tuonne korkealle :)

    VastaaPoista
  14. Teillä on siellä jo niin keväisen näköistä :) Täällä talvi pitää vielä otteessaan, mutta ehkä aavistuksen verran on nyt pakknen alkanut taittumaan... ja aurinko kyllä jo lämmittää!
    Kuule, luin juuri äskettäin jostain, että kookosöljyllä on saatu hyviä tuloksia ihottumien ja ihosairauksien hoidossa. Saattaa olla sinulle jo tuttu juttu, mutta aattelin vinkata varmuuden vuoksi. Toivotaan, että lämpö ja aurinko ja hyvä meri-ilmasto tekee kevään tullen kätesi parempaan kuntoon!
    Mukavaa, iloista pääsiäisviikkoa sinne ihaniin maisemiin!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Syyspäivän throw back huhtikuun hetkiin

Kreikkalaiset tuliaiset