Marraskuun mietteissä

Täälläpä taas pohdiskelen elämää ja sen käänteitä. 
On marraskuu ja illat ne pimenevät pimenemistään. Heijastimet on kaivettu esiin ja sadetakeillakin on ollut taas käyttöä. Auringon tullessa esiin on kuitenkin yhä varsin lämmintä ja maailma näyttää näin marraskuussakin yllättävän vihreältä, se on mielestäni ihanan piristävää. Omalla pihallani kukkivat vielä laventelit, margareetta ja jopa Hawajin ruusukin :) .....yhdessä jouluvalojen kanssa!  Aivan, ripustin ensimmäiset ulkovalot paviljongin runkoon jo tänään, sillä piha on iltaisin niin valtavan synkkä ja valoa kaivataan. Nyt on niin nättiä. 


Lenkki kotisaarella marraskuun auringossa.



Rannan tuntumassa kasvoi Lunden ala-asteen oppilaiden toivomuspuu. Siinä toivottiin maailmanrauhaa, pikkusiskolle hyvää lapsuutta ja että ihmiset olisivat kilttejä toisilleen.  Ihania toiveita auringon alla. 
















Vielä kukkii.




...myös kotiterassilla.




Ystävättäreni(ja kälyni) kuolemasta tuli sunnuntaina kuluneeksi vuosi. Tarkoitus oli käydä hänen haudallaan, rauhoittua ja muistella rakasta ystävää, mutta elämä muutti jälleen kerran suunnittellut kuviot ja istuinkin tuon päivän sairaalassa, voitteko kuvitella!!! Saimme torstaina tiedon, että ystävättäreni mies oli löydetty kotoaan tajuttomana, sokeriarvot pilvissä (diabetespotilas), hypotermian kylmettämäna (puutarhan ovi auki) ja reisiluu murtuneena. Sairaalan mukaan hän on saattanut maata lattialla jopa kolmekin vuorokautta, mikä tuntuu aivan hirveältä. Olimme puhuneet puhelimessa sunnuntaina ja suunnitelleet tapaavamme viikonloppuna, nyt elämä jakoikin meille uudet kortit ja taas koetetaan pelata parhaan kykymme mukaan. 

Näitä tunnelmia koetan tasapainottaa iloisilla asioilla ja tekemisillä - se on tärkeää. Aurinkoisen päivän lenkki merenrantaan, hyvää ruokaa ja ystävien seuraa - siinä vastakohtaa murheille ja huolille. 
Nuoremman tyttäreni kanssa kävimme jo hieman joulukoristeostoksillakin ja kotiin kannettiin niin ihana bling-bling poro kuin valotähtikin :) 
Ikeasta oli aivan pakko ostaa piparkakkutaikinaa ja glögiäkin on jo maisteltu! 


Hopean hohtoa ja bling-blingiä lisääntyvissä määrin joulun lähestyessä.













Movemberia meillä tässä muodossa - Ingen fart uten bart = ei vauhtia ilman viiksiä :) Pullo silitysvettä on lahja ystävättäreltäni Päiviltä ja on jo ahkerassa käytössä  - laventelin tuoksua tulvillaan. 





Antiikkimessuilta ostettu vanha pullo on muotoutunut käyttötarkoitukseensa. 
Helppo tapa tehdä kynttilänjalkoja joulun koristeluun. 





Kellariremontin vuoksi siirsin tämän tuolin eteiseen. Se on oikeastaan terassi-/aurinkotuoli, mutten ole koskaan raaskinut pitää sitä ulkona, se kun on viimeinen lahja viime vuonna poisnukkuneelta ystävättäreltäni. Suomalaista designia ja sopii mielestäni eteiseenkin. 






Marraskuun iloisin juttu on kuitenkin se, että meille on ostettu infrapunasauna. Kävimme nimittäin edellisviikonloppuna Stavangerin asuntomessuilla ja tutustuimme siellä infrapunasaunoihin joista sitten yksi päätyi tänne meille. Tämä hankinta on sekä kompromissi ikuiseen saunakeskusteluumme että hoitokeino psoriasisongelmiini. Infrapunasaunojen terveysvaikutuksesta olen lukenut paljon ja toivon, että oma psorini saa apua infrapunasäteilystä - näin talvella varsinkin. Infrapunasauna laihduttaa, nostaa mielialaa ja hoitaa ihoa, verenkiertoa ja kipeitä lihaksia.   Hyvä niin, sillä olen taas palannut salitreeneihinkin ja sormet paketissa, Rocky Balboaa muistuttaen, treenaan ahkerasti kolme kertaa viikossa. Se auttaa pitämään mielen positiivisena ja ajatukset pois kipeistä käsistä.

Pikkuisessa terveyssaunassani voi löylytellä aina 75 asteeseen saakka, kuunnella musiikkia ja valita valoterapiasta mieluisensa värin. Ekalla kokeilukerralla soitimme Jari Sillanpään joululevyä :)  Lämmin puu tuoksuu saunalta ja tyttöjen mukaan koko talo tuoksuu suomalaiselta, kun sauna on päällä. 
Kunnon finski tuunaa tietysti infrapunasaunankin suomalaisella designilla, joten Unikko-tyyny on saanut paikkansa lauteilla!







Kellariremonttiin tuli vauhtia saunan ilmestymisen jälkeen. Kellarin oleskelutila muuttuu vanhemman tyttäreni huoneeksi ja Ikean muuttolaatikot seisovat nyt rivissä kellarissa. Kellarin kylpyhuone saa saunaosaston ja pintaremontin, nuorempi muuttaa isosiskonsa nykyiseen huoneeseen ja minä saan nuoremman nykyisestä huoneesta työhuoneen. Aika hulinaa, taas kerran! 

Oikin ihanaa marraskuuta ja adventin odotusta teille kaikille! Heijastin hihaan, kun kuljette marraskuun pimeässä illassa - joskus niin kauniissa sellaisessa. 


Stavangerin marraskuista iltamaisemaa - vanha kapunki.







Vi snakkes, Marianna











Kommentit

  1. Heippa ♥ No onppas siel monenlaist tapahtunu ja tosiaa kauhea juttu sun ystävän miehelle, toivottavast ny kaik on hyvi ♥ Ei kyl uskois et ollaa marraskuus, ku kattoo noit kuvia sielt hah..Vaik ei meil Turuska mittä , luntta vile ol nähtykkä ♥ Toi vanha kaupunkki on kyl aiva ihana ♥ Toivottavast käret tulee paremmaks ny ♥ Terkuin, Johanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Johanna, on kyllä tapahtunut taas...enemmän, kuin mitä ehtii käsittelemään. Koetan vielä löytää uutta kotia potilaan koiralle, vaikea juttu sekin. Mä en muuten ole saanut auki sitä sun viimeistä postausta kanervanvärisestä olohuoneesta.....moneen kertaan olen yrittänyt. Hyvää marraskuun jatkoa sinne Turkuun :)

      Poista
  2. Elämä heittelee joskus niin arvaamattomasti, surullista! Toivottavasti asiat menevät nyt parempaan suuntaan.
    Remonttijutut kuulostavat varsin mukavilta ja mielenkiintoisilta. Minäkin haluan infrapunasaunan, jos se myös laihduttaa ;)
    Kauniita kuvia taas kotikaupungistasi ja miten kesäistä siellä vielä onkaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerron sulle, jos tuo laihduttava vaikutus on totta :) Tosin tuntuu, että tuo gluteiiniton ruokavalio laihduttaa aika tehokkaasti, joten vaikea sitten varmaan sanoa, että mikä kilot vie.

      Poista
  3. Olipa ihania kuvia ja ajatusta herättäviä tekstejä!
    Ensinnäkin voimia sinne murheisiin, toivotaan, että potilas paranee mahd pian ja mahd ennalleen!
    Olemme perheen kanssa kovia saunomaan, käymme saunassa miltei päivittäin. En osaisi kuvitella istuvani tuossa infrapunasaunassa, vaikka olenkin kuullut siitä paljon hyvää. Täytyisi joskus oikein kokeilla jossain!!
    BlingBling Poro on upea ilmestys!
    Voimia ja hyviä treenejä! Itsekin tästä töiden jälkeen RAAHAUDUN jumpalle (gasellin lailla pompin sieltä kotiin... YEAH RIGHT.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin kuulemma kolmas suomalainen infrapunasaunan ostaja tämän kauppiaan kohdalla. Kyllähän kunnon sauna on kunnon sauna, mutta tähän taloon emme ala sellaista rakentamaan. Haaveissa kun on se rakennuslupa sinne maalle ja talo saunoineen sitten siellä. Toivon nyt vaan, että psori tykkää tästä kehutusta infrapunasta. Jos se on hyvä, niin sauna seuraa mua maallekin (helppo siirtää). Oikein hyvää jumppaa ja gasellin askelta ...niin ja mukavaa marraskuuta sinulle Nipsu.

      Poista
  4. Tosi surullinen juttu - toivottavasti ystävättäresi mies toipuu kuitenkin! Kun katselee noita kuvia, tulee kyllä mieleen, että pitäisikö muuttaa vähän etelämmäksi - täällä Valdresissa kun on jo täysi talvi. Säätiedotuksen mukaan tänään piti olla plusasteita, mutta olikin melkein kymmenen astetta pakkasta, niin että vähän meni metsään se(kin) säätiedotus :).

    Infrapunasauna on varmaan ihan hyvä kompromissi - siitä saattaa olla hyötyä siihen ihottumaasikin. Tavallinen saunahan ei välttämättä tee ihottumalle kovin hyvää.

    Mukavaa marraskuun jatkoa, tuollaiset "pienet" huonejärjestelyt piristävät kummasti mieltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan täällä tämä talvi lyhyt ja leuto, joskin sateinen! Joo, kompromissit ovat joskus ihan ok. Mies ei meillä saunasta perusta, ei myöskään vanhempi tytär, joten minun ja pikkuneidin iloksi tämä riittää. Mies valittaa jo takankin äärellä, joten kuumaa hän ei halaja. Tyypillinen norjalainen, eli nukkuu talvellakin ikkunat auki, eikä palele koskaan.

      Poista
  5. Turhan monta ikävää asiaa on kohdallesi osunut viime aikoina, toivon todella sinulle iloisempia tapahtumia.

    Siellä näyttää ihan kesäiseltä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sussi. Tämä kulunut vuosi on todellakin ollut aika rankka, vaikka onhan siihen paljon mukavaakin mahtunut. Koetan keskittyä positiiviseen. Olen yhä sairaslomalla ja nyt näyttää siltä, että psoriasis kiusaa muutenkin, kuin vain käsissä. Luonto on mulle se suurin voimanlähde, siellä käyn tuulettumassa ja hakemassa energiaa. Hyvää marraskuun jatkoa sinulle Sussi :)

      Poista
  6. Moikka taas ♥ Siis se kanerva värine olkkari postaus on yhre toise blogin ja kun tein kommenti sin ni se tuli mun bloggaukseks...Ei ymmärrä mite mahrollist hahhahahha...Hänel ol jottai vikka asetuksis..Kun huomasin et se teksti tuli mul otin sen heti pois ♥ Et tämmöst ♥ Turu terkuin, johanna ♥

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valohoitoa psori-käsille ja mielelle :)

Syyspäivän throw back huhtikuun hetkiin

Kreikkalaiset tuliaiset