Sisustaja ajan hermolla -ko?

Alkanutta viikkoa, yllätys-yllätys, sateesta! 
Talvea ei näy eikä kuulu, vettä tulee lähinnä vaakasuorassa ja matkalla treenaamaan olin hukkua suoksi muuttuneeseen peltoon (oikotie oli oikullinen). 
Pihalla on vihreää ja oliivipuut ovat kasvaneet nyt talvellakin - uskomatonta!

Käteni ovat tänään huonossa jamassa ja kirjoitan tätä juttua tuplahanskat käsissä - kädet muhivat nimittäin vahvassa kortisonivoiteessa, jonka toivon auttavan tuskaista oloani. Oikeasta kädestä puuttuu ihoa suurelta alueelta (noin 30% alueelta), voitte kuvitella miten tuskallista se on. 
Olenkin sairaspäiväni vuoksi perehtynyt sisustusasioihin ja tutkiskellut kevään trendejä, värjeä ja ideoita. Tämä kuumeinen sisustusvimma iskee talviflunssan lailla ja samalla varmuudella joka ikinen vuosi heti joulukoristeiden vintille viemisen jälkeen! Alan välittömästi kaivata jotakin uutta, piristävää, keväistä, raikasta ja hauskaa :)  Tällä kertaa lähdin etsimään kreikkalaisia sisustusideoita, -sivuja ja -suunnittelijoita, koska rakastan varsinkin saariston sisustustyyliä ja tiedän, että Kreikassa on monia taitavia sisustusalan ammattilaisia. Helppoa löytää?  No eipä todellakaan!!! Ihmetykseni oli suuri, kun tajusin, että kreikkalainen sisustustyyli ja sen tekijät ovat niin näkymättömiä ja "aliarvostettuja"!  
Googlettamalla löytyy hyvin vähän ja suurimmaksi osaksi esiin pullahtaa kuvia hotelleista, ruokaohjeista ja maisemista. Lisäksi tarjolla on valtava määrä amerikkalaisia Greek Style -taloja, eli valtavia Southern states mansioneita pilareineen ja portaineen.  
Hartaan etsimisen jälkeen löysin onneksi haluamaani ja sain kaipaamani piristysruiskeen ja inspiraation :) Mitä parahainta lääkettä ja heti halu lähteä tekemään uutta. 

Etsiessäni sisustusideoita törmäsin myös blogiin (Tapahtui kerran vahingossa), jossa kuvailtiin ihan tavallista kreikkalaista kotia ja sen perinteisiä tunnusmerkkejä. Luin, hymyilin, katselin ympärilleni ja aloin nauramaan :D  Minäkö sisustaja ajan hermolla vai sittenkin kenties kreikkalainen mummeli???  

Kreikkalaisen kodin tunnusmerkit (huumorimielellä kirjoitettu, mutta aika tarkka - näin minäkin ne lukuisat näkemäni kodit muistan) - 
* kaikkialle levitellyt perheenjäsenten kuvat
* aviomiehen kuva peilipöydällä
* vaaleanpunainen vessa
* matkamuistot esillä
* säilytysastiat ja purkit ehostettu kukkakuvioilla
* kasveja kaikkialla, myös parvekkeella
* ikonit ja uskonnolliset nurkkaukset
* pöytäliinoissa vaalea kukkakuosi ja pitsiverhot 

Ja sitten tämän interiööriopiskelijan kotia kuvina:

Olen kyllä tehnyt parhaani ja kerännyt kuvat kaikkiaan kolmeen eri pisteeseen...tässä niistä runsain.  



Vessa / kylppäri....juu, vaaleanpunainen. Valinta oli entisen asukkaan, mutta en ole sitä vaihtamaankaan lähtenyt :)



Matkamuistoja siellä täällä....tämä hepo tulee Kreikasta.



Rakastan näitä vanhanaikaisia purkkeja ja olen ostellut niitä kirppareiltakin. Tässä kahvipurkki.



Piha tänään :)



...ja sitten ne ikonit ja muut "kirkkotavarat, joita äiti Kreikasta laahaa", nuorempaa tytärtäni lainaten :)








 Kukkakuosia löytyy tällä hetkellä onneksi vain maalta.



Eli nauraa sain itseäni, kun kaikki nuo tuntomerkit löytyivät välittömästi. No, kuten olen aikaisemminkin todennut, on elämäni fuusiota kaikista niistä kulttuureista, joissa olen asunut ja hyvin on tilaa ikonien vieressä Miina Äkkijyrkän lehmille ja norjalaiselle perinnetuolillekin. 

Mutta nyt siihen varsinaiseen inspiraatioon ja ihan mahtavaan kreikkalaiseen sisustustyyliin.  Itseäni siinä kiehtovat eniten materiaalien käyttö ja yksinkertaisuus. Luonnonmateriaalit, raikkaus ja ihanat yksityiskohdat miellyttävät silmää ja kreikkalaista tyyliä on helppo yhdistää pohjoismaiseen tyyliin! 

Kuvat: Freshome.com 









Tuo aivan ihana turkoosi kylpyhuone sai aikaan valtavan inspiraation. Meillä on nimittäin turkoosi kylpyhuone (sekin entisen omistajan valitsema), mutta en ole sillekään raaskinut mitään tehdä. Nyt aion antaa sille faceliftin ja katsotaanpa mitä saan aikaan. En saanut tänään kylpyhuoneestani hyvää kuvaa, sillä valo ei riittänyt näyttämään tuota turkoosia sävyä, mutta kaakeleista on siis kysymys. Lattia huoneessa on merenvihreä ja katto valkoinen. Nyt aion uusia sinne peilin ( haaveilen kuvan kaltaisesta peilistä), valaisimen ja jotakin muuta jännää. Keraamisia kaloja siellä jo uikin :)

Korikassi ja laventeli sopivat nekin kylpyhuoneeseen, vaikka korikassi on ollut kiva keittiössäkin. 






Onko teillä heti joulun jälkeen näitä sisustusvimmoja? Mitä mieltä kreikkalaisesta sisustuksesta ja oletteko koskaan tutustuneet kreikkalaisten suunnittelijoiden työhön? 

Mielestäni Kreikkaa pitäisi tuoda enemmän esille positiivisessa valossa ja sisustusjuttujen ohella kaipaan myös Kreikan suomalaisten blogeja!!! Rouva Anna, jos luet tämän, niin tässäpä sulle ja kamerallesi oiva harrastus :) 

Nyt käsiä hoitamaan ja ostoslistaa tekemään - vi snakkes !!!

Marianna


Kommentit

  1. Täällä toinen sisustusvimmainen nostaa käden ylös!! Joulun jälkeen ihan ahdistaa, kun joka paikassa on vaan joulun jämiä alessa eikä vielä (ei tietenkään) mitään uutta inspistä esillä. Minäkö malttamaton...heh!
    Kreikkalainen sisustus on todellakin aivan vieras asia eikä siitä kyllä oikein missään puhutakaan. Ruokakulttuuri onkin sitten ihan toinen asia.
    Terkut täältä myöskin varsin vetisestä kotimaasta ja toivottavasti saat kätesi pian parempaan kuntoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä, etten ole ainoa malttamaton :) Sain eilen mieheni kuskiksi ja onnistuin löytämäan uuden peilin meidän turkoosiin kylpyhuoneeseen - kreikkalaisella ikuisuuskuviolla koristelukin vielä! Tästä se alkaa.....
      Harmillinen tämä vesisade, mutta kuulin vasta, että Suomeen lupaillaan talvea nyt viikonlopusta alkaen :)

      Poista
  2. Todella kauniita kuvia teiltä kotoa!!
    Mulla on ihan kamala kriisi, kun oma koti näyttää ihan tylsältä (mitä se ei tietenkään ole, mutku mutku...) ja ennen kaikkea KESKENERÄISELTÄ. Meillä on sisällä vielä paljon tekemistä, mitä minä en pysty tekemään (=en osaa kun en ole timpuri :) ) eikä aina viitsisi puoliskolle naputtaakaan... No kai tämä tästä pikku hiljaa, olemme asiasta onneksi samaa mieltä, että "tarttis tehdä jotain"...

    Tsemppiä ja paranemisia käsillesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuttu tunne - kesken on meilläkin ja isännän puolelta tuo toimitusaika on piiiitkä! Kellarin remontti on aivan kesken ja nyt naputtavat jo lapsetkin, vanhempi tytär ei haluaisi enää odottaa uutta huonettaan. Et siis ole ainoa :) Isommissa asioissa on miltei pakko saada isäntä mukaan ja se tuottaa ahdistusta malttamattoman sisustajan mielessä.

      Poista
  3. Kreikka on monessakin mielessä aliarvostettu - tai sanoisinko, että kuva Kreikasta on monella aika yksipuolinen. Olen kyllä joskus nähnyt juttuja kreikasta ja kreikkalaisesta sisustuksesta myös sisustuslehdissä… olivat niin hienoja, että ovat jääneet mieleen. Mutta ei niitä juttuja kovin paljon näillä leveysasteilla näy...

    Sisustusjutuissa on mielestäni pelkästään hyvä, että ei ole liikaa ajan hermoilla, vaan löytää sellaisen oman persoonallisen tyylin - niin kuin sinäkin olet löytänyt yhdistelemällä Suomea, Norjaa ja Kreikkaa :). Välillä kun tuntuu, että kun ihmiset nykyään "harrastavat" sisustamista, niin kodeista tulee yleisilmeeltään helposti toistensa klooneja ja se persoonallisuus jää usein trendikkyyden jalkoihin. Joskus kun katsoo noita sisustuslehtien juttuja kodeista, niin tulee tunne, että siellä ei asu kukaan. Jos jokainen yksityiskohta on mietitty liian vimpan päälle, niin lopputulos saattaa olla aika steriili.

    Tutustuin tänään elämäni ensimmäistä kertaa Pinterestiin ja etsin siellä surffatessani sitten uteliaisuuttani myös noita kreikkalaisia sisustusjuttuja. Pelkästään haulla "greek design" löytyi aika paljonkin. Onko Pinterest tuttu? Jos ei, niin kannattaa tutustua!

    Ja voi niitä sun käsiä - aika hurjaa ja kurjaa. Yritän täällä oikein miettiä, mikä voisi auttaa. Oletko käynyt sellaisessa verianalyysissä, että tiedät, onko elimistössäsi kaikki hivenaineet kohdallaan? Tuollainen ihottuma kun todennäköisesti kertoo jostain elimistön epätasapainosta? Vahvat kortisonit hoitavat vain oiretta ja saattavat pahentaa tilannetta pitkällä tähtäimellä, vaikka hetkellisesti auttavatkin (ja siksi ymmärrän oikein hyvin, että niihin turvaudut). Mulla kun on itselläkin vähän ihottumaongelmaa käsissä, niin tuntuisi, että magnesium on sitä nyt helpottanut… vai ehkä kookosöljy, jota käytän nykyään ihovoiteena… en tiedä :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ...ja haulla greek interior löytyi vielä enemmän :D. Pinterestin kuvia ei useinkaan googlella löydä.

      Poista
    2. Kiitos vinkistä :) Kookosöljyä suositeltiin minullekin, taidapa kokeilla. Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että monet kodit ovat tavattoman tylsiä ja steriilejä. Minimalismi ei ole kyllä minun juttuni. En myöskään pidä sellaisista "suoraan huonekalukaupan esitteestä kopioiduista" kodeista, joissa ei ole mitään persoonallista. Olin muuten aamulla lääkärissä ja odottelen nyt erikoislääkärin aikaa. Peukut pystyyn ja odotellessa Pinerestiin :)

      Poista
  4. kreikkalainen sisustustyyli kuulostaa ja näyttää kauniilta. Tuntuu myös sopivan minuun:)

    Toivottavasti kätesi paranevat pian!

    VastaaPoista
  5. Ei ole kauniimpaa näkyä kuin kreikkalaiset valkoiseksi rapatut talot vuorten rinteissä turkoosinsinisine ovineen ja ikkunanpuitteineen! Unelmamaisemani! Kreikkalainen sisustustyyli sen sijaan on minulle hieman tuntematon, kiva kun valaisit minua! Tuo kreikkalainen hevonen on aivan hurmaava ja oliivipuu, oi miten ihana! Puhumattakaan tuosta maisemasta, joka keittiön ikkunoista avautuu, mielettömän upea, kuin suoraan satukirjasta!

    VastaaPoista
  6. Aivan ihania kuvia! Kreikkalainen tyyli on raikas, valoisa ja iloinen. :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valohoitoa psori-käsille ja mielelle :)

Syyspäivän throw back huhtikuun hetkiin

Kreikkalaiset tuliaiset