Kummajaiset kävivät ja veivät lokakuun mennessään

Tervetuloa marraskuu! 
Vesisadetta ja pimeyttä, sitä on viime päivinä riittänyt, eikä tämä marraskuun ensimmäinenkään mitenkään valoisena talvikautta aloittanut. Tasainen vesisade ropisee katuun ja ikkunoihin..... päivät ovat niin valtavan pimeitä, tosin sangen lämpimiä mittarin noustessa aika ajoin jopa +15 lukemiin. 
Torstain aurinko oli lyhyt ilo, mutta sainpahan mattoni tampattua ja pihan siivottua....t-paidassa työskennellen ja lämmöstä nauttien :)

Eilinen Halloween oli mukava piristys muuten niin ankeaan vuodenaikaan ja täällä meillä (kotona siis)  se kuuluu koristeltavien ja juhittavien päivien joukkoon :) Arjen harmautta tässä elämässä riittää ihan liiankin kanssa, joten innokkaana dekoraattorina ja sisustajana kehitän jotakin hauskaa juhlaan kuin juhlaan. Mieltymykseni Halloweeniin syttyi jo aikoinaan Kaliforniassa, enkä näe mitään huonoa siinä, että kyseinen juhla on tullut osaksi myös Pohjolan syksyä. 
Nuorimmaiseni oli Halloween-bileissä jo keskiviikkona ja voitti kuin voittikin Paras asu -palkinnon yhdessä ystävänsä kanssa. Tytöt olivat ommelleet, värjänneet t-paitoja, askarrelleet ja suunnitelleet koko viikon, joten Mario ja Luigi voittivat ideallaan ja tanssillaan :) 

Oma Halloweenini muodostuu kurpitsoista, kurpitsapiirakasta ja tietysti kauhurekvisiitasta. Ovella eilen käyneet pikku-kummajaiset arvostavat pelottavaa tunnelmaa ja siksi on mukavaa heille se suoda. Kummitusten kadottua nukkumaan on hauska jatkaa iltaa punaviinillä (Transylvaniasta) ja kauhuleffalla tietenkin, eilen katsoimme Amityville Horror - leffan ......Bööö!


Mariannan Halloween on rottia ja muumioita, teräviä kynsiä ja hampaita....




Se on kurpitsan hymyä, lyhtyjä ja lisää rottia.....



Karkkia....




Vanha kruunu on aikansa paviljongissa palvellut ja sai nyt viimeisen työtehtävän Halloweenin kummituskruununa. 




Herkkuja valmistava keittiö ja apukokki.  Kurpitsapiirakka tehdään Amerikasta aikoinaan tuodulla ohjeella...ja koristellaan toukalla :) Viini on Transylvaniasta ja tulee osittain "pussitettuna" ! 









En oikein jaksa ymmärtää Halloweenin vastustajakaartia. 
On totta, ettei Halloween ole täkäläinen perinne, mutta samahan koskee jouluakin. Eihän tämä nykyään viettämämme joulukaan mikään suomalainen tai norjalainen perinne ole - joulukuusi on alunperin saksalainen tapa, punanuttupukki amerikkalainen jne. 
On totta, että Halloween rikastuttaa kauppiaita, mutta niinhän tekee esim. kauppiaiden keksimä Isänpäiväkin.
Halloween ei myöskään ole paholaisen palvomista!  Täällä on väitetty jopa sitäkin. 



Kyseinen viikko alkaa meillä vähän hartaamissa merkeissä, sillä kaksi vuotta sitten syöpään menehtyneen ystävättäreni (ja kälyni) syntymäpäivä  oli maanantaina. Olisimme tänä vuonna juhlineet hänen 50-vuotispäiväänsä, joten teimme sen nyt ruusuin (niin haudalla kuin kotonakin) ja kohotimme shampanjalasit kohti taivasta - ikävä on ikuinen.

Tähän viikkoon on mahtunut siis niin pyhäinpäivää kuin kummituksiakin - elämän ja kuoleman kaikki värit ja vivahteet. 











Tänään vietin sateista päivää Stavangerissa pyörien, sillä nuorimmainen istui kolmisen tuntia kampaajan tuolissa ja minulla oli aikaa kierrellä ja ihmetellä kaupungin menoa. 
Syysmarkkinoilla sain maistella mehuja ja ihanaa raparperiglögiä sitten tuli ostettuakin. Madame Köhlers rabarbragløgg on paikallisen tilan tuote ja pullokin on kuin koru (tästä lisää seuraavalla kerralla). 


Stavangeria marraskuun 1. päivänä. 









Aivan mahtava kampaamo Hendrix Hair on saapunut Oslosta tänne Stavangeriinkin......tätä on odotettu!  Täällä osataan ja taidetaan :)








Lounashetki Kreikassa.





Kävin osallistumassa myös Save Kobane - kokoontumiseen, jossa musiikki tahditti tärkeitä puheita. Ystäväni, Irakin kurdi, kertoi minulle eilen niin järkyttäviä ja sydäntä särkeviä uutisia kotikonnuiltaan, etten edes halua niitä tähän kirjoittaa.....ne tiedätte kyllä....IS ja mielettömyys. Joskus ihmisten pahuus on vain niin käsittämätöntä ja kuten eilen ystäväni kanssa puhelimme, miksi ja mistä näitä pahoja miehiä tulee? 
Tuntui hyvältä nähdä, että päivän tapahtuma keräsi valtavan määrän väkeä. Tuki on nyt niin tärkeää. 







Näin tällä kertaa Stavangerissa. 
Kevyttä ja vakavaa....kuten lähes aina. 
Huomenna lähdetään maalle ja seuraava postaus on kevyt....dekoratöörin ja sisustushullun talvi-ideoita ja uusia ihania neulejuttuja :) 

Ha en fortsatt fin helg,  hilsen Marianna





Kommentit

  1. Oikein hyvvää pyhhäinpäivänmyöhäisiltaa täältä kammarista ! Vallottava postaus, kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lovviisa ja hyvää sunnuntaita sinne teille :)

      Poista
  2. Ihanaa, nautin tässä aamukahvilla taas blogisi antimista... kirjoitat niin, että kuvittelen hetkittäin olevani siellä Stavangerissa!
    Ihanaa, tunnelmallista marraskuun alkua sinne vuonojen äärelle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiva, että pääset "blogimatkalle" tänne sateiseen vuonoon. Mökkimatkakin taitaa siirtyä kovan tuulen vuoksi. No, uusi yritys ensi viikolla :)

      Poista
  3. Voi hurja tuota Halloween asua ja koristeita! Hienoja!

    VastaaPoista
  4. Wautsi! Siellä on panostettu todella juhlaan. Upeita koristeita ja kivoja juttuja. Kyllä juhlaan on aina aihetta, ihanaa kun osataan ottaa ilo irti sieltä missä sitä on. Halaus!

    VastaaPoista
  5. Viikonloppuna noita pelottavia kummajaisia laahusti vastaan kaduilla täälläkin.hahmot kuin suoraan kauhuleffasta.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valohoitoa psori-käsille ja mielelle :)

Syyspäivän throw back huhtikuun hetkiin

Kreikkalaiset tuliaiset