Huurteisia unelmia ukkosmyrskyn keskeltä

Huonosti nukuttu yö takana ja tunne alkavasta flunssasta (kiitos armas) värittävät tämän aamun tunnelmaa. 
Öinen ukkosmyrsky valvotti ja pelotti niin minua kuin tyttäriäkin ja pahin tärähdys herätti varmasti koko tienoon! Salama valkaisi hetkeksi koko öisen maan ja samanaikainen jyrähdys sai seinät tärisemään ja maan kumisemaan kuin sodassa. Vanhin tyttäreni sai tämän komeimman salaman filmille - kukaan meistä ei nimittäin enää nukkunut. Raekuurot salamoiden välissä olivat rajuja, tuntui, että ikkunat särkyvät. 

Kovin talviselta ja jouluiselta ei sää täällä siis vaikuta. Hortensia talon edessä kukkii yhä ja vaikka kylmä pohjoistuuli eilen puhalsikin, oli lämpöasteita mittarissa +7. 
Tuuli tosin kylmettää talon, sillä nämä Norjan lounaisrannikon talot ovat aika lailla suomalaisia rakennuksia heppoisempia, vetoisempia ja siksi heti kylmempiä. 
Takka / tulisija on siksi täällä lähes must - puulämmityksen tuoma lämpö on pehmeää ja tasaista, siitä nauttivat niin kaksi- kuin nelijalkaisetkin asukkaat. 







Lunta ei siis näy eikä kuulu, rakeita sen sijaan tuon tuostakin. Raekuuroja tulee sellaisella voimalla, että niiltä on yksinkertaisesti suojauduttava. Valkoisia hauleja, auts!










Eilen taivaalla näkyi tällaista valoakin...raskaat pilvet sulkivat siltä kuitenkin nopeasti tien ja kohta saatiin taas rakeita niskaan. 




Talvitunnelma on siis rakennettava itse, esim. lisäämällä päivän kuviin huurua :)
Olemme nimittäin viimeinkin saaneet uuden sänkymme ja makuuhuone alkaa saada lopullista muotoaan. 
Haluan pitää makuuhuoneen viileän raikkaana, se antaa mielestäni parhaat unet ja siksipä olenkin valinnut tänne erittäin neutraalit värit, harmaata, valkoista ja hopean sävyjä. 
Haluan pitää makuuhuoneen myös mahdollisimman yksinkertaisena, eli kovin paljoa en sinne sisustustavaraa tuo. Näin joulun alla huoneesta löytyy kuitenkin pari punaistakin juttua :) Hevostyyny on norjalaisen Barfotan ja se vie ajatukseni talven lumiseen ihmemaahan. Peilissä roikkuva risti on Firenzestä. Peilistä heijastuu ihan pikkuisen huoneen ainoa lipasto, jonka päällä yölamppu ja muutama valokuva.





















Neutraalin pehmentäjät.




Tämä kalenterilahja on tervetullut paleleville. Søstrene Grenen lämpötyyny on vanhan lämpöpullon muotoinen, mutta lämpenee mikrossa. Söpö ja tarpeellinen.




Jouluvalmisteluissa edettiin eilen konfektien tekoon. Ensimmäisenä vuorossa olivat nuorimmaisen lempparit, Rocky road the easy way.
Marshmallows, saksanpähkinää, hasselpähkinää, hyvää keittosuklaata ja nams....
Helppo valmistaa. Suklaa sulatetaan vesihauteessa, pieneksi paloitellut marshmallowsit ja pähkinät sekoitetaan joukkoon. Levitetään leivinpaperille ja annetaan kovettua levyksi. Paloitellaan. Me käytämme konfektipaperia, mutta sehän nyt ei ole mikään välttämätön juttu.









Eipä sitten muuta, kuin unelmia ihan oikeasta huurteesta, lumesta ja myrskyn tyyntymisestä. 
Suomi-ikävä kasvaa taas näin joulun alla, mutta eiköhän täällä pärjäillä. Olen tehnyt Norwex-töitäni, tilauksia ja kirjanpitoa, ensi vuoden suunnitelmaa jne. ja päätyön osaltakin on vielä kiireistä, joten eiköhän arjen tahti pidä ikävää toistaiseksi loitolla. 

Loppuun vielä tunnelmaa lempijoululauluni merkeissä. 

Carolan tulkinta Himlen i min famn - joululaulusta. Tämän siivillä pääsee joulun tunnelmaan ja rauhaan. 




Vi snakkes, 
Marianna

Kommentit

  1. Kauniille näyttää teidän makuuhuoneessa! Myös hevostyyny hurmasi minut täysin, ihana on!
    Hurjalta kuulosti öinen ukkosmyrsky siellä. Meillä paistaa pitkästä aikaa täällä aurinko ja lämpötila on nollassa. Mukavaa viikon jatkoa! <3

    VastaaPoista
  2. Hevoshullu lankeaa aina hevosaiheisiin :) Aurinko on lahjatoiveena listallani ja myrsky saisi jo lähteä jonnekin kauas. Hyvää viikkoa :)

    VastaaPoista
  3. Näyttää todella kauniilta!

    On siellä hurjan kuuloinen sää, meillä sataa vettä ja lämpö on +4 :n kieppeillä.

    VastaaPoista
  4. Aika hurja sää on moukaroinut Norjan rannikkoa! Kuulostaa hieman pelottavalta tuollaiset ukkosmyrskyt keskellä talvea!
    Toivotaan, että joulusta tulee kuitenkin poutainen eikä pikkupakkanenkaan olisi lainkaan hullumpi.
    Mums mitä herkkuja olette valmistaneet! Rocky Roadsit näyttävät niin makoisilta.
    Ihanaa joulunodotusta, koitahan pysyä terveenä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tänään sataa kaatamalla ja on lämmin. Høh! Arvaapas vaan olenko etsinyt vaaleaa glögiä postauksestasi innostuneena! Sepäs ei täällä norskilassa helppoa olekaan ja löysin vain yhden, erittäin sokerisen tyypin. Päädyin lopulta Vinmonopoletin alkoholittomaan ruotsalaiseen glögiin - testaan illalla -, mutta siis punaiseen.

      Poista
  5. Onpas hurjan näköisiä rakeita, nehän ovat melkoisia pommeja ainakin kukille ja muillekin kasveille.
    Rauhallisen ja haikean kaunis tuo Carolan joululaulu.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valohoitoa psori-käsille ja mielelle :)

Syyspäivän throw back huhtikuun hetkiin

Kreikkalaiset tuliaiset