Jääkukkia

Ei lunta tulvillaan, mutta jääkukkia ja huurua siellä täällä  - sellainen on Stavangerin maisema tänään! 
Meille nämä -3 astetta, sininen taivas ja aurinko ovat talvea parhaimmillaan, sillä lumen osalta taidettiin jäädä tänä talvena kahteen päivään. Vuorilla on toki lunta, aivan uskomattoman paljonkin vielä, mutta täällä rannikon tuntumassa mennään jo kevään merkeissä. 
Pikkupakkasella on kuitenkin aivan ihanaa tuulettaa taloa ja petivaatteita, tehdä lenkkejä ja juoda sitten kaakaota auringossa.  Otin aamulenkille kameran mukaan ja tässäpä teille helmikuiset maisemat. 












Lunden koululaisten tekemää taidetta löytyy metsästä.





Varjossa





Auringossa


Valentinen päivä lähestyy taas ja kaupat ovatkin jo pullollaan sydän-aiheista tavaraa. Norjassa Valentine's osuu vain viikon päähän täkäläisestä Äitienpäivästä, jota vietetään tulevana sunnuntaina, joten ruusukaupan osalta edessä lienee vuoden paras viikko. Vanhempi väki ei Valentinen päivää juurikaan noteeraa, mutta nuorten keskuudessa sen merkitys tuntuu kasvavan ja se hiipii Halloweenin tapaan huomioitavien päivien joukkoon. 

Täällä Valentine's on puhtaasti rakastavaisten/rakkauden päivä, eli ystävänpäivänä ei helmikuun 14.päivää Norjassa vietetä. Henkilökohtaisesti olen enemmänkin ystävänpäivän kannalla - se on kiva tapa, eikä tuota myöskään niin paljon pettymyksiä ja sydänsurua, kuin rakastavaisten päivä! Nuorilla kun on varmasti vaiettuja unelmia ja odotusta, mutta myös suuria pettymyksiä tänä rakastavaisten ja romantiikan päivänä. 
Martin Luther King Jr. sanoi: "There can be no deep disappointment where there is not deep love", mutta nuorten tunteethan ovat tunnetusti aina syviä :)

Amerikassakin oli muuten tapana muistaa myös perheenjäseniä ja ystäviä korteilla & pienillä yllätyksillä. Kalifornian vanhemmilta aikoinani saamassani kortissa lukee: 

This special Valentine has come with pride and lots of love, 
to wish you all the happy things you're so deserving of,
to thank you for the happiness you always give away, 
to tell you that we love you more than words could ever say! 

Ja isovanhemmilta saamassani kortissa:

This Valentine brings lots of love and warmest wishes too,
for, after all, not everyone has a wonderful grand-daughter like you!

Tällä ajatuksella juhlin minäkin Valentine's Day:ta ja pienet yllätykset perheelle ovat valmiina :) Suosittelen kaikille <3


Pakko tähän postaukseen on taaskin vähän sisustusta ja asujuttakin tunkea, sillä meidän finske fruer i Sandnes shoppailu piristi niin kevättalven kotia ja asujakin. 



Beck Sønder Gaardin hevoshuivi löytyi rouvien retkellä <3 





Nuorimmaiselle ostin jo viime viikolla vähän kevään värejä, eli persikan värisen neuleen ja keltaisen lyhythihaisen topin.  Neidin nettikaupasta tilattu kevättakkikin saapui eilen ja on kiva huomata, että omasta nuoruudesta tutut pastellit tulevat taas. 
Muistelen vieläkin haikeudella lukioaikaista mintunvihreää untuvatakkiani ja persikanväristä angoraneulettani. Myös kananpojankeltaiset haalarini vuodelta -85 ovat hyvin muistissa. 

Pieni suloinen lasimaljakko oli sekin löytö Sandnesista. 














Makeisten tuoksua ja hyvää kuorintaa iholle.  Neidoille sokeri/hunaja/passion/argaaniöljy ja itselleni avocado/vihreä tee/saksanpähinkä. Tässä on muuten juuri sellainen kiva Valentinen lahja ystävälle :)




Korikassi löytyi niin ikään Sandnesista ja matkaa kevään tultua maalle. Olen niin ihastunut korikasseihin osana sisustusta. Ne toimivat lehtikorina, huivikorina esim. eteisessä, pyyhekorina kylppärissä jne. 
Peikonpähkinä sai pienessä hulluttelun puuskassa kruunut oksilleen ja näyttää nyt tältä. Kruunut ostin kerran Helsingistä. 












Päärynä (erittäin miellyttävä) tuoksuu Lexingtonin kynttilässä ja talot löytyivät myös Sandnesista. 



Sellaista hauskaa täällä tänään! 

Valentinesta vielä sen verran, että lukemani artikkelin mukaan kyseinen päivä saattaa jopa pilata suhteita, koska odotukset ovat liian suuret ja pettymykset sen mukaiset. Kannattaa siis pitää mielessä (jos päivää ylipäätään viettää), William Shakespearen sanat: " The course of true love never did run smooth".
Ja jos päivää viettää, on vielä reilu viikko aikaa suunnitella miten :D 
Minulle päivä on ystävänpäivä ja Valentinen lahja menee rakkaille tyttäreilleni (mikäli he muistavat toivottaa hyvää äitienpäivää ...hehehhe) ;)

Ihanaa helmikuista loppuviikkoa ja te siellä Suomessa, nauttikaa niistä hangista!!!
Siellä on nyt niin kaunista. 

Vi snakkes, Marianna











Kommentit

  1. ihania kuvia ja värejä! Olin unohtanut ystävänpäivän kokonaan, hyvä, että muistutit.

    VastaaPoista
  2. Kaunis tuo sinun uusi heppahuivi, rakastan niin maanläheisiä värejä. Vaikka kyllä nuo pastelliväritkin näyttävät hurmaavalta, ne tuovat kevään tullessaan.
    Toivotan sinulle jo nyt ihanaa ystävänpäivää <3 Lähdemme ensi viikon lopulla Teneriffalle ja ajattelin lomailla ilman iPadia ja tietsikkaa. Saas nähdä onnistuuko :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää matkaa ja mukavaa lomaa teille Teija! Matkaan täällä aikamoisessa aallokossa maalle ja ihmettelen tummaa taivasta. Teneriffa olis kiva just nyt :) Me teemme talvilomareissun Lontooseen, suunnitellaan just ohjelmaa lossin keikkuessa vuonossa.

      Poista
    2. Ja hyvää ystävänpäivää <3

      Poista
  3. Ihanalta näyttää siellä. Täällä hautaudutaan lumikinoksiin, kerrassaan. Ihana tuo huivi, vaikka en olekaan yhtään heppaihminen, tuon voisin mielelläni kietoa kaulaani. Ihanaa sunnuntai- iltaa sinulle!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valohoitoa psori-käsille ja mielelle :)

Syyspäivän throw back huhtikuun hetkiin

Kreikkalaiset tuliaiset