Vuonon kimallus

Vuonon kimallus

keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Höyhensaarella

Se on sitten munien ja höyhenten aika! On tätä odotettukin :)
Muna- ja höyhenlaatikot, tiput ja kanat haettiin vintiltä eilen ja nuorimmainen, joka on nyt kolmatta päivää flunssan vuoksi kotosalla, on avustanut lajittelussa. 
Munat ja höyhenet lajitellaan värien mukaisiin ryhmiin ja sitten rakennetaan koristeryhmiä. 
Moni pitää varmasti hulluna, mutta minusta tämä on niin hauskaa :)
Olen keräillyt pääsiäismunia jo vuosia ja pääsiäisen koristeleminen on lempipuuhaani ja lähes vuoden kohokohta.
Talo oli kuin höyhensaari, kun teimme näitä erivärisiä koristeryhmiä. 

Tässä aikaansaannoksiamme:

Ruskeaa ja keltaista peikonpähkinässä, 
Lontoosta tuotuja pääsiäismakeisia hanhenmunassa ja
hempeitä värjeä peilivadilla. Puput ovat Pentikin. 








Lisää hempeyttä ja höyheniä. 









Ruskean sävyjä viiriäisenmunilla, vanha Pentikin kranssi ikkunaluukussa ja Vero Modasta löytämäni höyhenhuivi.....kuinkas muuten? 













Pieni koristelu tehtiin myös ulkona. Mittari kiipeää päivittäin yli +10 asteeseen ja muurahaisetkin ovat heränneet. Mehiläiseen olen törmännyt niin ikään :)



Koristelun jälkeen herkuteltiin mustikkapiirakalla. Ohjeen nappasin Risuja ja Ruusuja -blogista - kiitos Marru :) Vähän sitä muuttelin, sillä Norjasta ei saa mustikkarahkaa. 
Vanlijakesam sai kelvata, mutta sekoitin siihen vähän mustikkahilloa. Hyvää oli, valtavan hyvää. 

Tämä mustikkapiirakka on gluteeniton, jyttejauhoista leivottu. 






Meillä on syöty lehtikaalia (viherkaalin nimelläkin tunnettu) nyt lähes joka päivä - aivan hullaantuneita siihen koko perhe. 
Sitä on ollut vähän vaikea löytää täällä Norjassa, mutta löytyy nyt vihdoinkin salaattipussien joukosta ja on niin monikäyttöistä. Olen käyttänyt sitä wokeissa, eilen teimme lehtikaalipastaa ja edellispäivänä chipsejä. 

Lehtikaalichipseihin tutustuin jo vuosi sitten Suomessa äidin luona ja ihastuin. Herkullista ja terveellistä.

Kaikille chipsit eivät ole vielä tuttuja, joten lyhyt ohje tässä: levitä lehtikaali kuvan tapaan uuninpellille. Mausta suolalla ja vaikkapa grillimausteellakin, lisää oliiviöljyä ja kääntele niin, että mausteet ja öljy levittyvät tasaisesti. 
Paista noin 180 asteessa sellaiset 10-15 minuuttia, anna jäähtyä ja herkuttele. 

Ripottelin hieman myös perunalohkojen päälle - hyvää oli. 







Nyt takaisin pihalle......kukkapenkin siivous kesken :)

Keväistä viikkoa edelleen teille kaikille!

Marianna

11 kommenttia:

  1. Höyhenen kevyttä!
    Niin ihania kuvia ja pääsiäisen hurmaa jo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään taas lentelivät höyhenet, sillä taloa tuulettaessa kävi läpiveto :) Juostiin sitten höyheniä kiinni ja takaisin paikoilleen - hyvää liikuntaa. Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

      Poista
  2. Toivottavasti piirakka maistui :))
    Tää oli kyllä niin ihana ja keväinen postaus ♥ mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ohjeesta - maistui koko porukalle :) Mukavaa viikon jatkoa sinullekin <3

      Poista
  3. Keväinen pääsiäistunnelma välittyy kuvistasi. Tekee mieli kokeilla noita kaalisipsejä, vaikuttavat herkullisilta ja tottakai terveellisiltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne ovat yllättävän rapeita ja maukkaita. Niitä voi popsia hyvällä mielellä, täynnä vitamiineja :)

      Poista
  4. Upeita pääsiäiskoristeita:) Lehtikaalisipsit ovat tosi hyviä,olen joskus laittanut niitä blogiinkin(ruokablogiin). Täällä kysyntä kasvoi niin suureksi että lehtikaalia löytyy nykyään helposti joka paikasta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että niin käy täälläkin :)

      Poista
  5. Sulosunnuntaita täältä kammarista! Olipas ihana innostava postaus, kiitos, nyt kohti uusia seikkailuja, pysyen kyllä ihan täällä kotona ja sisätilloissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää sunnuntaita Lovviisa :) Kevät ja seikkailut - mikäs sen parempaa. Meillä kyllä sataa tänään, mutta se tarkoittaa puutarhan lannoitusta....seikkailu sekin ;)

      Poista