Miettien marraskuuhun



Ihastelin tänään aamiaista syödessäni ikkunan takana olevaa kukkivaa murattia ja sen ympärillä lenteleviä perhosia. Kalenterissa lukee marraskuu!
Marraskuu on kuoleman kuukausi. Se aloittaa vuoden pimeimmän ajan, tuo mukanaan myrskyt ja jäät, tappaa värit ja hiljentää metsät....ja kuitenkin, muratti kukkii ja perhoset eivät kalenteriin ole katsoneet - luonto ottaa päivän kerrallaan.  

Lokakuu päättyi täällä rannikolla varsin lämpimästi mittarin kivutessa jopa 17 asteeseen ja kummajaiset saivatkin siis oikein mukavan ja karkintäytteisen Halloween-illan :)

Meillä juhlittiin kellarissa - nuoriso "verissään" siellä kummitteli ja minä toimin heille sekä valokuvaajana että tarjoilijana. 
Ovella kävi valtava määrä hirviöitä, zombeja ja kaikenlaisia otuksia, joten ovivahdilla oli kiire aina klo 9 asti. 
Sen jälkeen nautittiin kauhuleffoista Død snø ja Boogeyman - hui olkoon!

Tänään olen ottanut päivän ihan piano ja mietiskellyt asioitani (en murehtien, vaan ihan järjestelymielessä). Toisaalta, koetan ottaa oppia luonnosta ja elää päivän kerrallaan - murehtiminen kun tuppaa vain ongelmia pahentamaan. 

Mitä sitten mietin? 
Ammattia mietin......ja käsiäni! 
Aloitin pari viikkoa sitten uuden lääkkeen, joka minun kohdallani tuli KAIKKIEN sivuvaikutusten kera. Tulin siitä niin sairaaksi, että en uskaltanut lähteä edes autonrattiin tai yksin kauppaan. Pahin sivuvaikutus oli kohtauksittain iskevä päänsärky, joka vei pariksi tunniksi ihan sängyn pohjalle ja pimeään. Näkö häiriintyi, tulin pahoinvoivaksi ja vatsakin meni sekaisin. 
Lääke jouduttiin vaihtamaan pienempään annosmäärään ja sen kanssa olen nyt sentään jotenkin pärjännyt. Päänsärky iskee yhä päivittäin, mutta heikentyy sentään särkylääkkeiden avulla. 
Käsissä ei ole toistaiseksi muutosta, ikävä kyllä. 
Olen sairaslomalla ja keskustelut uudelleenkouluttautumisesta ovat käynnissä, eli pohdittavaa riittää jokaiselle päänsäryttömälle tunnille.


Eteenpäin, sanoi mummo lumihangessa.....kyllä tämä tästä :) 







Aamulenkkikuvia tuulisena aamuna - se tekee aina hyvää. 
Voisin hyvinkin ajatella jotakin luontoon liittyvää ammattia, sillä suurimman iloni ja voimani ammennan juuri täältä, puskista. 
Katsokaapa nyt näitäkin hienouksia - lähikuvia ja värejä syksystä.












Eilen vietettiin Halloweenia ja meillä teemana oli Hollywood glam :)
Viimeinen sprayaus ennen juhlaa oli tuo pääkallo (alunperin harmaata muovia lelukaupasta), joka sai vielä timanttisilmänkin. 

Oikein hauska ilta kaikenkaikkiaan!









Terassilla näytti tältä ja pikkuiset karkkimonsterit olivat oikein ilahtuneita meillä käydessään. 
Helinä-keiju varsinkin oli tyttökummajaisten mieleen ja sai kovasti kehuja. 

Nuorimmainen näytti hurjalta luurankomeikissään Martha Stewartin ohjeella tehdyt cupcakesit maistuivat juhlijoille. 







Huomenna on marraskuun ensimmäinen maanantai. Mitä marraskuu sitten tullessaan tuokaan, sitä emme vielä tiedä. 
Pappi, lukkari, talonpoika, kuppari...jotakin pitäisi valita :)
Toisaalta uskon, että se oikea "juttu" putkahtaa vielä esiin ihan itsestään - asioilla on tapana järjestyä! 






Oikein mainiota marraskuuta teille kaikille!

Vi snakkes, Marianna

Kommentit

  1. Mukavaa Marraskuun alkua sinnepäin! Kurja juttu tuo sinun sairastelusi. Itsestäni tiedän kuinka kurjalta tuntuu kaikkein vaikeimmalla hetkellä. Tsemppiä , onneksi sinulla on valokuvaus, siihen paneutuessa unohtuu kaikki muu ainakin hetkeksi.
    Ihanilla kuvilla taas muistit meitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, kuvatessa unohtuu kaikki muu ja aina on ainakin yksi toimiva sormi, jolla laukaisinta painaa.
      Koetan nyt vain ajatella positiivisesti ja toivon, että lääke tehoaa edes hieman.

      Mukavaa maanantaita Tuija <3

      Poista
  2. Meillä ei Halloweenia vietetty niinkään vaan sytyttelin kynttilöitä Pyhäinpäivän kunniaksi muistellen niitä rakkaita jotka seurassamme ei enää ole. Suomessa ei muutenkaan Halloween ei vielä näy niin voimakkaasti, mutta varmasti tulevina vuosina keppostelijat kiertelevät täälläkin ovelta ovelle karkkeja keräämässä :) Omaa terveyttään muistaa arvostaa vasta kun kuulee näitä ikäviä sairausjuttuja. Toivotaan että vointisi paranee ja saat lääkkeen joka tehoaa ilman ikäviä sivuvaikutuksia. Päänsäryistä kärsin minäkin melko usein ja tiedän ettei niiden kanssa ole kiva elää. Marraskuun lapsena rakastan tätä pimeää kuukautta. Mukavaa marraskuunalkua sinne vuonoillekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin vietimme Pyhäinpäivää ja kävimme haudalla sekä perjantaina että sunnuntaina. Kotimaan pois nukkuneita rakkaitani muistan kynttilöin ja ottamalla esille valokuvia.

      Halloween mahtui ihan hyvin mukaan viikonlopun ohjelmaan, eikä se Pyhäinpäivän viettoa mitenkään häirinnyt. Tällä alueella on valtavasti lapsia, joten kiertäjiä riittää, mutta koko hässäkkä rajoittuu klo 5 ja 9 välille.

      Nämä sivuvaikutukset ovat kyllä ihan pahinta piinaa. Yöllä oli taas niin paha olo, että istuin kylpyhuoneessa lähes kaksi tuntia. Koetan nyt vielä kestää muutaman viikon ja toivon, että lääke alkaisi pikkuhiljaa parantaa myös käsiä. Toistaiseksi näin ei ole käynyt.

      Nautitaan nyt kynttilöistä, takkatulesta, pimeistä illoista ja kohta taas jo joulun odotuksestakin :)

      Poista
  3. Voi kurja! Niin soisi jo käsiesi parantuvan! Iso voimahalaus täältä.

    Upeat kuvat jälleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sussi :)

      Nämä kädet ovat kyllä sellainen murheenkryyni, ettei mitään määrää. Toivon nyt todellakin, että uusi lääke alkaa pian vaikuttaa ja tilanne paranee.

      Mukavaa marraskuun maanantaita sinulle <3

      Poista
  4. Oi miten kauniita luontokuvia ja hauskankarmivia halloween-otuksia. Täällä päin näyttää kepposteluhahmot vuosi vuodelta vähentyneen.
    Onpa kurja käsiesi tilanne kaikkine kivuliaine lääkkeiden sivuvaikutuksineen. Toivon, että pian löytyy parantava lääkitys sairauteesi. Säilytä tuo sinusta säteilevä ihana elämänmyönteisyys!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Simpukka <3
      Kuten eilen miehelleni totesin, onneksi minulle on syntymälahjana annettu tämä positiivinen hulluus - ilman sitä olisi ollut rankempaa :)
      Tämä uusi lääkkeeni on tunnettu hurjista sivuvaikutuksistaan, mutta näin kamaliksi en niitä arvannut. Aion kestää vielä ne lääkärin pyytämät pari viikkoa, ennenkuin luovun toivosta tämän lääkkeen suhteen.

      Saapa nähdä miten Halloweenin tällä alueella käy, kun lapset kasvavat ja karkki ei enää niin kiinnosta, vaikka kyllähän tuossa ovella aikas isojakin lapsia kävi ;)

      Mukavaa marraskuuta :)

      Poista
  5. Olen ekaa kertaa vierailulla blogissasi ja tulen varmasti uudestaankin. Norja on unelmamatkakohteeni, enkä vielä ole sinne valitettavasti päässyt. Valokuvasi eivät ainakaan helpota matkakuumetta. :) Aivan huikeita kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Karoliina :)
      Tervetuloa vuonoon kyläilemään ja toivottavasti saan matkakuumeesi kasvamaan yhä entisestään!
      Norja on kaunis maa ja sitä on ilo kuvata & jakaa täällä blogissa.

      Mukavaa marraskuuta sinulle :)

      Poista
  6. Kuule Marianna! Oletko koskaan käynyt näyttämässä käsiäsi ihotautilääkäri Seppo Saaren luona? Seppo ottaa vastaan Humalistonkadun Pulssissa. Olen itse saanut häneltä oikeat lääkkeet ärhäkkään ihottumaan, jota kukaan muu lääkäri ei ole osannut hoitaa. Seppo on auttanut minua myös hiustenlähdön hoidossa erinomaisin tuloksin. Seppo on toiminut ihotautilääkärinä jo 30 vuotta. Hän on erittäin arvostettu ja osaava lääkäri. Ehkä seuraavalla Turun visiitillä voisit käydään hänen vastaanotollaan näyttämässä käsiäsi.
    Toivottavasti löydät itsellesi mieleisen alan. Tuntuu kerrassaan kiehtovalta ajatukselta, jos pääsisi itsekin vielä opiskelemaan itselleen uuden ammatin. Olisi ihana opiskella vaikka sisustussuunnittelijaksi tai vaikkapa sokerileipuriksi :-) Mikä ala sinua kiehtoo eniten?
    Oikein mukavaa marraskuun alkua! Parempia vointeja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivon nyt pääseväni jouluksi kotiin Turkuun ja silloinhan voisin koettaa saada aikaa tälle Saarelle. Norjalaiset lääkärit kun eivät tahdo edes lopullista diagnoosia keksiä ja hoidot menevät kaikki metsään.
      Minunhan piti tulla jo syyslomalla, mutta lähipiirissä sairastetaan vakavasti (aika vähissä), joten en ole uskaltanut lähteä matkaan.

      Uusi ammatti on yhä hunnun alla, sillä käsien sairaus rajoittaa mahdollisuuksia aika käsittämättömissä määrin.

      No, kyllä se sieltä eteen tulla tupsahtaa, joten no worries.

      Ihanaa uutta kuukautta ja viikkoa <3

      Poista
  7. Olipa upea Halloween-kattaus! Toivottavasti kädet ja kivut alkavat parantua. Kyllä sulle joku uus ammatti putkahtaa. Se voi löytyä ihan odottamattakin, jopa sellainen mitä ei ole tullut edes ajatelleeksikaan. Elämä on ihmeitä täynnä :)

    60luvunnahkahousut.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ystäväiseni :)
      Elämä on todellakin ihmeitä täynnä ja kuten sanoin, asioilla on tapana järjestyä.

      Joskus kyllä harmittaa tämä sairaus, jonka alkamisesta tulee tällä viikolla kuluneeksi kolme vuotta.
      Tavallaan pieni juttu ja kuitenkin, se on vienyt työpaikan jos toisenkin, paljon rahaa, ilon ja mahdollisuuden tehdä asioita entiseen tapaan ja aiheuttanut päivittäistä kipua näiden kolmen vuoden aikana.
      Näinkin pieni ongelma saattaa siis aiheuttaa suuria ongelmia - sitä on toisinaan ihan vaikea ymmärtää.

      Vaan kukapa tietää, mitä ensi vuoden marraskuussa tiedetään?

      Mukavaa viikkoa :)

      Poista
  8. Voi että ja aivan hirveät sivuvaikutukset. Päänsärky on kyllä jotain musertavaa ja tuo ei ole enää mitään peruspäänsärkyä.

    Mutta aivan mahtavia Halloween kuvia, viimeisen päälle hienot bileet. <3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valohoitoa psori-käsille ja mielelle :)

Syyspäivän throw back huhtikuun hetkiin

Kreikkalaiset tuliaiset