Vuonon kimallus

Vuonon kimallus

sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Vaihtelevaa säätä ja uusi ruokakokeilu

Helmikuu kulkee kohti loppuaan, talvilomat on vietetty ja minä riemuitsen joka ainoasta kevään merkistä ja alkavasta lempivuodenajastani!

Perjantaina ilahduin sekä mökin rinteeseen ilmestyneistä pikkuisista lumikelloista että ensimmäisistä silmuista mökkipihan pensaissa. Maalle oli muutenkin niin hyvä vetäytyä latautumaan ja perjantai-ilta vietettiinkin takkatulen äärellä rupatellen tv:n pysyessä kiinni. 
Yöllä nousi myrsky ja välillä tuntui, että koko vanha talo huojui tuulessa - niin kovia mereltä tulleet tuulenpuuskat olivat. Kuuntelin raivopäisten aaltojen lyöntejä, tuulta piipussa sekä seinissä ja ropisevaa sadetta, joka aamulla yltyi rankaksi ja pesi tienoot ihan kunnolla. 
Launtaina kuvailin vesipisaroita ja lopulta aurinkomaisemaakin :) Päivästä tuli kuin tulikin oikein kaunis.
Istutin kevätkukkia terassille ja siivoilimme pois talven jälkiä niin sisällä kuin ulkonakin.











Sunnuntai on koiramme Linuksen päivä, eli retkipäivä. Koetamme jatkuvasti löytää uusia lenkkipolkuja ja -maisemia, jotta retkemme pysyisivät mielenkiintoisina ja vaihtelevina. Tänään lenkkeiltiin täällä kotisaarella. 


Saarelemme kuljetaan / ajetaan kolmen sillan yli ja tänään kuvailin niistä yhtä - Engøybruaa. Sää vaihteli kovasti ja aurinko tuli kuviin mukaan vasta, kun olin sillan alla. Joskus siis näinkin - siltojen alle kun sitä harvemmin aurinkoa kuvittelee.

Engøyltä löytyy myös rannikkokulttuurikeskus, joka huolehtii merenkäyntiin ja kalastamiseen liittyvän historian elävänä pitämisestä ja järjestää tutustumisia mm. koululaisille. 
Täällä rakennetaan veneitäkin old schoolin mukaan. 
Minusta on kyllä ihanaa asua paikassa, jossa menneisyys on yhä läsnä ja Engøyholm on varsin viehättävä pala rannikkomaisemaa....rojuineen kaikkineen.










Sunnuntai-iltaan kuului myös tämän perheen ensimmäinen ovelle tuotu Godt levert.no:n "ruokalaatikko", eli ruuat ja reseptit seuraavalle viikolle (meidän tapauksessamme kokeiluluontoisesti kolmelle päivälle).

Norjassa palvelu kasvattaa jatkuvasti suosiotaan, joten katsotaanpa nyt miten tällainen käytäntö täällä meillä toimii. 

Laatikossa oli:
630g kananrintaa
650g lohifilettä
350g kinkkusuikaleita
pussillinen peruna-selleripureeta

sipuli
2 sitruunaa
valkosipuli
salottisipuli
paprika
porkkana
parsakaali
paketti cherrytomaatteja
paketti sokeriherneitä
kevätsipulinippu
paketti vihreitä pavunvarsia
pussi ruccolaa
pussi lehtipersiljaa
purkki maissia
purkki kapriksia
800g perunoita
paketti riisiä

ja ohjeet kolmeen ruokaan:
Kananrintaa piccata
Paistettu riisi
Uunilohi

Hintaa paketilla on 845 nokia - nyt kokeiluaikana sen saa 695 nokin hintaan.

Laatikko tuodaan kotiovelle sunnuntai-iltaisin ja omien sivujen kautta on helppo  pysäyttää toimitukset esim. lomien ajaksi.

Olen asian suhteen epäilevällä kannalla, mutta ihan kiva tätä on kokeilla.




Ovatko vastaavat palvelut suosittuja Suomessakin?


Tämäpä tässä tällä kertaa. 
Huomenna on luvassa jännää, sillä menen ystävättäreni avuksi suuriin suunnitelmiin, jotka samalla edistävät omianikin - sisustusasioiden parissa liikutaan, joten ihan lempparipuuhista on kysymys :)

Oikein hyvää viikkoa kaikille ja varsinkin teille talvilomaihmisille. Nauttikaa!



Vi snakkes, 
Marianna



15 kommenttia:

  1. Teillä on ollut kiva mökkiviikonloppu myrskyineen ja aurinkoineen. Ja kevät jo kurkistelee siellä täällä. Ja hienoja siltakuvia olet ottanut.
    Godt levert / Ruokalaatikko - ovatko nuo ruuat ihan sattumanvaraisia? Reseptit ovat mukana. Suomessa voi ruokakaupasta tehdä verkko-ostoksia ja varmasti myös Norjassa. Mutta tuollainen yllätyksellinen ruokalaatikko oli ihan uusi juttu minulle. Miten nuo ruoka-aineet sinne valikoituvat?
    Hyvää alkanutta viikkoa, Marianna <3 Sinulla jännittävää tiedossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Godtlevertin takana on yksi Norjan tunnetuimmista kokeista, Ole Martin Alfsen. Hän laatii reseptit ja ne vaihtelevat viikottain.
      Asiakas voi tilata erilaisten meny-vaihtoehtojen joukosta itselleen sopivan: lapsiperhe, sinkku, painonkontrolloija, ekspress ja tavallinen.

      Raaka-aineet ovat korkeatasoisia ja sen huomasimme eilen, kun valmistimme ensimmäisen kokeilumme - kananrintaa piccata. Oli oikein hyvää.
      Jatkamme kokeilua - tänään vuorossa lohta.

      Ruuan miettiminen kaupassa jää tälla tavoin pois ja se on tietysti hyvä asia, sillä norjalaisten ruokakauppojen valikoimat eivät ole lähelläkään suomalaista valikoimaa ja välillä on vaikea keksiä päivällisvaihtoehtoja. Toisaalta, tiskiä tuli ainakin eilen paljon...kaikki kattilat ja pannut käytössä - kokkien tapaan ;)

      Poista
  2. Kauniita kuvia. Rakastan noita vesipisaroita. Ja siltoja! Ja venevajoja! Taas olet napannut kuviisi juuri oikeanlaista tunnelmaa. Viehättäviä ovat myös sipulikukka-asetelmasi.

    Minunkin tekisi mieli jo ryhtyä puuhaan. Meillä on iso kattoterassi, jonne kyllä kukkia mahtuu, mutta tässä muutamana päivänä on ollut taas niin hurjia kevät- (vai talvi-)myrskyjä, etten ole sinne uskaltanut vielä mitään uutta laittaa. Talvella pienoiskasvihuoneestani irtosi kattoluukku kovan myrskyn aikana, ja painavat saviruukutkin olivat pyörineet ympäriinsä.

    Leppoisampia kevättuulia sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena :)
      Kovasti vaihtelee sää täälläkin ja ajoittainen tuuli antaa puutarhan odottaa vielä.
      Eilen tuli hetken aikaa rakeitakin.

      Todellakin, leppoisempia tuulia odotellessa.....hyvää viikkoa sinne :)

      Poista
  3. Iiik miten ihania narsissikuvia! Patinoituneet
    ruukut ja sipulikukat mätsäävät kauniisti yhteen.
    Meillä on täällä Suomessa vastaava ruokakassipalvelu,
    mutta olen ymmärtänyt, että se ei ole oikein ottanut
    tuulta siipien alle. Itse käytän ahkerasti K-supermarketin
    Tilaa ja nouda -palvelua, jossa ruoat tilataan verkosta ja
    noudetaan kaupan pihalla olevasta parkkiruudusta. Koko viikon
    ruokaostokset voi näppärästi näpytellä kotisohvalla ja kaupan
    väki kerää ne mulle valmiiksi ja kiikuttaa autolle asti. Keräys
    maksaa vain 4,90 e mikä on minusta sopuhinta.
    Aurinkoista uutta viikkoa! Me lähdetään huomenna Kanarialle,
    ollaan kuulolla taas ensi viikon loppupuolella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa lomaa koko perheelle!!!

      Tuo 4,90 e ei ole paha hinta ollenkaan. Täällä suurin ongelma on nimenomaan kauppojen surkea valikoima - siksi toivon, että godtlevert tekee arjesta helpomman.

      Kuullaan :)

      Poista
  4. Voi, onko siellä jo noin keväistä! Ihanat kuvat

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sussi! Aikainen kevät on tämän alueen parhaita puolia - love it!

      Poista
  5. Voi, kumpa kevät edistyisi täälläkin. Lunta kutenkin tupruttaa aina vaan ja maisemat ovat ainakin täällä etelä-Suomessa tosi talviset. Mukavaa viikkoa sinne vuonoille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsoinkin eilen äitini laittamasta kuvasta, että lunta oli taas kinoksittain.
      Kyllä se kevät sinnekin kohta tulee - odotahan vain :)

      Poista
  6. Kovasti odottelen että kevät ehtisi meilläkin tuohon pisteeseen.
    Lunta vaan tulee lisää, myös tänään joten kevät haaveilla voi vain sinun kuviesi kautta, kiitos niistä, ne piristävät todella.
    Täällä kotisuomessa voi myös tilailla ruokaa netin kautta ja se toimitetaan paikanpäälle. Itse pidän kuitenkin perinteisestä tavasta. Mukavaa viikon alkua sinnepäin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomessa kaupat on ruhtinaallisesti varustettuja, joten ruokaostoksia on kiva tehdä! Täällä asia on toisin :( Taatusti Euroopan surkeimmat valikoimat ja kova hinta.
      Suomen lomilla harrastan ruokakauppailua, eli saatan olla tunteja esim. Stockmannilla tai Citymarketissa :)
      Suomessa en siis minäkään godtlevertin palvelua edes kokeilisi - te olette onnekkaita!


      Mukavaa viikkoa sinne myös :)

      Poista
  7. Minäkin voisin kokeilla tuota ruokatoimitusta. Tiedä sitten toimisiko meillä. Luulen, että ei pitemmän päälle. Aikataulut vaihtelevat ja pojilla on aina nälkä. Käytän myös tarjoukset hyväkseni, joten luulen että tuo tulisi paljon kalliimmaksi. Mielenkiinnolla odotan mitä mieltä olet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensimmäisen päivän kokemus: ruoka oli hyvää, mutta tiskiä tuli valtavat määrät. Naureskelinkin sitä, että reseptien takana on tunnettu miespuolinen kokki, joten kaikki kattilat ja pannut ovat käytössä :) Kaupassa säästynyt aika meni tiskivuoren purkamiseen.

      Katsellaan eteenpäin :)

      Poista
  8. Ihana kevät siellä jo <3 Venevajat <3 Aika hauskalta kuulostaa tuo ruoka/reseptitoimitus (tiskeistä huolimatta). Mukavaa ja antoisaa sisustuspäivää :)

    60luvunnahkahousut.com

    VastaaPoista