Sunshine Awards ja suru vieraana

Läheiseni, jonka sairaudesta olen aikaisemmin kertonut, nukkui pois 10.11.12. Hautajaiset olivat perjantaina 16.11. ja nyt koetamme nyt urheasti palata arjen malliin, vaikkakin surun siivittäminä ja jotenkin niin väsyneinä.
Jäljelle jäi ikävä ja tavaton suru. Suru on outo vieras, sillä se liikkuu aallon lailla ja vie pyörteisiinsä tuo tuostakin, yllättäen ja rajusti. 
Kodinhoitohuoneeni on ollut koskematon jo viikon, olohuone ja keittiö muistuttavat kukkakauppaa ja elämä ympärillä tuntuu olevan kuin usvan takana. Ajatus siitä, että emme enää koskaan soittele toisillemme, juo viiniä kesäillassa, naura lenkkipolulla, sisusta yhteisellä innolla ...se on käsittämätön ! 
Olen kiitollinen siitä, että sain tuntea tämän hyvän, kiltin, inspiroivan ja vahvan ihmisen. Aion juhlistaa hänen elämäänsä jatkossakin positiivisella asenteella, ilolla ja niillä asioilla, jotka olivat meille yhteisiä, rakkaita ja mieluisia <3
Hautajaisissa esitettiin hänen omasta toivomuksestaan kappale: Dagen idag den kan bli vår beste dag. Se kertoo juuri siitä, miten jokainen päivä, tutuilla poluilla, tutussa rannassa, rakkaiden seurassa, voi olla juuri se elämän paras päivä. Meillä oli niitä, elämän parhaita päiviä - kiitos niistä !Ja sillä ajatuksella iloitsen saamastani tunnustuksesta: Sunshine Awardsista, joka tuli Vihreiltä Niityiltä Irlannista - KIITOS ! Irlannista haluttiin lähettää minulle aurinkoa ja sehän tulee tarpeeseen !Tunnustukseen kuuluu myös tehtävä, pitää vastata seitsemään kysymykseen ja tässähän nämä:

1. Mikä on lempinumerosi:

Yhdeksän - se on lempinumeroni. Ysi ei ole ihan kymppi ja siinä on siis vielä varaa parantamiseen. Yhdeksän on kuitenkin varsin kannustava ja kuulostaa hyvältä :)

2. Mikä on alkoholiton suosikkijuomasi:

Minä rakastan frapeeta, kreikkalaiseen tapaan ja aina metrio me gala (vähän sokeria ja maitoa). Lisäksi rakastan smoothie-juomia ja tällä hetkellä aamusuosikkina on cloudy apple-mehu..nam.

3. Lempivärisi:

Valkoinen ja hiekka.

4. Facebook vai Twitter:

Face. En käytä Twitteriä, mutta FB:ssä "asuvat" kaikki maailmalla olevat ystäväni :)

5. Intohimosi:

No, sisustuksen maailmaan lähdetään, eli Riviera Maison, Lexington ja sitä rataa...

6. Suosikkiviikonpäiväsi:

Perjantai on paras. Ihmiset ovat hyvällä tuulella, kotiin on ihana tulla ja rentoutua ja usein se tarkoittaa myös maalle siirtymistä - se on onnea se !

7. Lempikukkasi:
Niitä on paljon, mutta tällä hetkellä se on Helleborus niger ( jouluruusu).
Tämän Sunshine Awards tunnustuksen ja tehtävän haluan lähettää edelleen seuraaville:

Lovviisan kammari
Ellis
Tiiran pesäJoulu jatkaa salakavalaa tuloaan tänne meillekin, vaikka joulukuun ekalla viikolla alkava remontti mullistaa varmasti kaiken. Eiköhän siitä selvitä ja piparkakkuja pääsen paistamaan varmasti naapuriinkin ;)

Ohessa jälleen kerran kuvia - tunnelmia ja mukavia asioita marraskuulta: Takkapuut ovat siirtyneet kassiin...kassivillitys siis jatkuu vain !
Löysin myös ihania servettejä talven pimeimpään aikaan - piristystä sekin.Suru vieraana talvea odottavassa tuvassa.
Terassilla on mun maalta tuoma puu nr. 2. Se odottaa yhä valoja ja jotakin kaunista.
 Dagen idag den kan bli vår beste dag !

No niin...ekat joulupipot ovat hypänneet hyllylle...mieheni kauhuksi !Oikein ihanaa viikkoa teille kaikille <3

Vi snakkes,
Marianna  

Kommentit

 1. Iso halaus sinulle ja kiitokset, kun otit haasteen vastaan.

  Luopuminen on aina niin kovin vaikeaa, mutta onneksi on muistot. Eikö kuitenkin ole hienoa, että olet omistanut noin ihanan ystävän? Saitte ja annoitte varmasti paljon toisillenne.


  Minä kuulin viime viikolla sukulaiseni kuolemasta. Hän liittyi vahvasti lapsuuteeni. Valitettavasti en ole enää vuosiin hänestä kuullut juuri mitään, mutta pahalta tuntui sittenkin. Muistelin yhteisiä kesiä, jouluja ja itkin. En oikein osannut hänestä edes perheelle kertoa, kun eivät ole koskaan tavanneet. Surin myös sitä, että hän tavallaan poistui perheemme elämästä jo vuosikymmeiniä sitten. Mietin, että muisteliko hän koskaan yhteistä aikaamme vai oliko se hänelle merkityksetöntä.. no, voi ei ollut tarkoitus kirjoittaa omista murheistani.

  Toivottavasti joulun odotus tuo iloa ja valoa elämääsi.

  VastaaPoista
 2. Lämmin osanotto ja halaus sinulle Marianna <3
  Kerrot niin kauniisti ja lämpimästi surusta, ikävästä ja poisnukkuneesta läheisestäsi.. pyyhin täällä vuolaita kyyneleitäni torkkupeiton kulmaan. Voimia kovasti!
  Kiitos paljon ihanasta, mieltä lämmittävästä tunnustuksesta!
  Ilon pisaroita ja kynttilänvaloa viikkoosi <3

  VastaaPoista
 3. Ystävän menetys, se tekee niin kipeää! Paljon voimia sinulle!

  VastaaPoista
 4. Voimaa ja valoa sinne sinulle ja lämmin kiitos tunnustuksesta...Pallailen asiaan :)

  VastaaPoista
 5. Osanottoni.

  Löysin juuri blogiisi ja ihastuin kauniisiin kuviisi.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille lohduttavista ja kauniista sanoista, halauksista myös.
  Elämä palailee uomiinsa pikkuhiljaa, vaikka suru olkapäällä istuukin. Uskon, että aika tulee avuksi ja upeat muistot jäävät elämään surua voimakkaampana - sitten joskus. Aion todellakin kunnioittaa ystäväni muistoa keskittymällä elämän kauneuteen ja mahdollisuuksiin...aivan kuten hän itse teki ihan loppuun asti.

  Johanna: Tervetuloa tänne vuonoon :) Kiva, että löysit ja pidit blogistani.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kesän kuulumiset

Tammikuisia valonpilkahduksia

Kameraan kertynyttä, eli helmi-toukokuuta 2022