Vuonon kimallus

Vuonon kimallus

tiistai 22. tammikuuta 2013

Rantaretki

Aurinko ja sininen taivas ovat olleet ilonamme jo muutaman viikon ja siitähän on nautittu kaikin keinoin :)
Lenkkipoluilla on vilskettä ja viimepäivien muutama miinus-aste on mahdollistanut luistelun kaupunkimme järvien jäällä ( no ei ihan kaikkien, mutta muutaman sentään).  Luistekentäksi oli Solassa muutettu myös pelto ja lapsilla oli hauskaa.
Me teimme sunnuntaina lenkin yhdellä lempparirannoistamme ja nautimme upeasta maisemasta, auringosta ja tuulettomasta rannasta kameran ikuistaessa tunnelmaa.
Itse en koe tätä aikaa täällä oikeastaan talveksi, parmminkin kevääksi, joka täällä on aikainen, pitkä ja ehdottomasti se paras aika. Olinkin nimennyt uuden FB-albumini: Kevät 2013, joka sitten sai Suomessa asuvalta tuttavaltani kommentin: Hei, tammikuussa ei ole kevät - edes teillä. Oikeesti. Piste. 
No, mulla on varsin positiivinen ajattelutapa ja koska en suuremmin pidä talvesta, mutta rakastan kevättä, valitsen tulkita tämänkin ajan kevääksi. Päivä pitenee koko ajan, mustarastaat laulavat jo, tulppaanit kurkkivat varovasti maasta, aurinko lämmittää ja minulla on kevät !


Kotona olemme puuhailleet eteisen parissa ja se alkaakin jo saada muotoaan. Kaappi (liukuovilla) puuttuu vielä, sillä sen toimitusaika on 3 viikkoa. Valitsin osaan seinistä betonin harmaan sävyn, osaan valkoisen. Kaapin ovet tilattiin kiiltäväpintaisina ja ihan valkoisina.
Joululahjalammas sai paikkansa eteisessä ja pallovalot ovat nyt paikollaan peilissä.
Eiköhän se siitä eteinen muodostu ja toivottavasti toimiva sellainen.
Meille on ilmestynyt tänne saarella valtavasti mustavariksia, joista ikävä kyllä, en vielä ole saanut kunnon kuvaa. Olettaakseni mustavaris on aika harvinainen ja esiintyy vain joillakin alueilla, lähinnä keski-Euroopassa. En ole nähnyt niitä täällä ennen, mutta nyt niitä tuntuu olevan aika joukko - miksiköhän ? Ajattelin kamerani kanssa lähteä niitä tutkimaan - saa nähdä syntyykö seuraava postaus niistä :)Hyvää tammikuun (talven tai kevään - ihan miten vain) jatkoa teille kaikille!
Toivottavasti aurinko paistaa kaikille!

Vi snakkes, Marianna

10 kommenttia:

 1. Ehdottomasti kevät! jopa täällä, vaikka onkin - 20 astetta pakkasen puolella...tai no täällä ehkä kevättalvi, mutta siellä kevät! Ei ne tulppaanit talvella maasta kurki! Ja aurinko lämmittää jo täälläkin!

  Mustavariksia asuu muuten Suomessakin, mutta vain muutamissa paikoissa. Oulussa oli pari yhdyskuntaa. Hauskoja lintuja - ihan kuin niillä olisi vanhanaikaiset lahkeelliset alushousut jalassa - tosin mustat sellaiset :D. Toivottavasti saat hyviä kuvia, ovat muistaakseni suhteellisen arkoja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri luin vähän näistä mustavariksista ja siitä, että Suomessakin asustelee muutamia yhdyskuntia. Ovat kyllä kivan näköisiä ja toivon todellakin, että saan kuvattua edes pari :) Hyvää tammikuun jatkoa sinulle Hanne.

   Poista
 2. Ihanaa, kevättä on ilmassa - ja teillä siellä jo hiekkaa näkyvissä!! Me vielä piirrellään hankeen :) Mutta kai se tulee taas tännekin, joskus...
  Kivaa viikonjatkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on nyt vähän kylmempää ( eilen jopa
   -4). Rogalandin väki palelee, sillä tämä on heille jo "kauhistuttavan kylmää". Tulipalopakkanen on siis kyseessä ja savupiiput tupruttavat aamusta iltaan. Toisaalta, talot ovat täällä kylmempiä kuin Suomessa, joten tuossahan tuo räiskyää tuo omakin takka. Pikku tulppaaninuppuseni taitavat olla vaarassa, kun reppanat niin aikaisin esiin tunkivat :( Valoisia päiviä sinulle Ellis !

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, käypä kurkistamassa blogia "Norjalainen päiväkirja" - siellä on tosi kattava luettelo norjansuomalaisten blogeista...

   Poista
  2. Hei Teressa,
   Laitan sulle mailia :) Hyvä vinkki tuo Hannen vinkki, sillä blogeja on todellakin monia ja vähän eripuolilta Norjaa. Elämä esim. Finnmarkissa poikkeaa varmasti elämästä täällä Rogalandissa ja etelässä monella tapaa.

   Poista
 4. Mä just tänään mietin, kuinka valosta täällä etelässä (Helsingissä) on tähän aikaan vuodesta iltapäivällä kolmen ja vielä NELJÄNKIN aikaan! Todellakin huomaa kuinka päivä pitenee pitenemistään... Mutta pohjoisen tyttönä en jotenkin sisäistä, että tammikuussa on kello 16 vielä valosta. Aivan luonnontahan se semmoinen on, vaikkakin ihanaa! :)
  Toivottavasti teilläkin jatkuu auringonpaiste tuollaisena kuin noissa kuvissa. Näyttää aivan ihanalta... <3

  VastaaPoista
 5. Siellä näyttää ihan keväiseltä.

  Mustavarista ei ole Suomessa kuin Satakunnassa, Pohjanmaalla ja Oulun seutuvilla. Kerran sain komeat kuvat Satakunnan reissulla.

  Ovatkohan siellä olevat muutolla? Olisi mielenkiintoista tietää, mistä ovat kotoisin. Suomalaiset varikset muistaakseni talvehtivat useimmiten Etelä-Ruotsissa.

  VastaaPoista
 6. Todella mielenkiintoista tuo varisten ilmestyminen. Aika upean näköisiä ja varsin kookkaitakin. Pitääpä etsiä lisää tietoa ja koettaa todellakin kuvata myös.

  VastaaPoista