Mökkikausi 2013 on avattu :)

Mikä upea pääsiäinen täällä on vietettykään ! Aurinkoa siniseltä taivaalta koko armaan viikon ja suloisen lämmintäkin jo, päivällä siis!  Yölämpötilat ovat sen sijaan yhä olleet vuodenaikaan nähden epätavallisen alhaisia ja luonnon herääminen ainakin kuukauden myöhässä. Lampaat karitsoineen puuttuivat yhä maalaismaisemasta, kevään kukkaloistoa ei vieläkään näy ja maa on kovaa, routaista ja kuivaa! Maastopalot riehuvat päivittiäin ja sen ymmärtää maisemaa katsellessa.
Eilen näin kuitenkin jo kevään ensimmäisen perhosen, talitinttipariskunta muutti pihakoivun pönttöön ja kärpäsetkin olivat heränneet talvikoloistaan. Kevät on ovella!
Mökillä kului siis näissä olosuhteissa sekä takkapuita että aurinkovoidetta!  Ja mökkikausi on virallisesti avattu!


Maa on kuivaa, keltaista ruohoa ja syttyy helposti. Aurinkoista mökkimaisemaa - maalis-huhtikuussa ranta on jatkuvasti Kvinandien
( eng. Goldeneye) sorsalintujen miehittämä. Kosiotanssit ja laulut ovat hienoa katseltavaa.

Tämän vuoden pääsiäismunametsästyksessä seurattiin valkoisia puuvillahanskoja....niihin oli kätketty pääsiäismunia ja hanskoja seuraamalla / keräämällä löysi myös varsinaisen pääpalkinnon luokse.   Hanskani ovat olleet perheessämme jo jonkin aikaa vitsailun aiheena, niitä kun löytyy milloin mistäkin.....siitäpä idea tehdä niistä osa pääsiäisaarrekarttaa :) Hovimestarin polku!  Jotain hauskaa pitää sairaudestakin kehittää: ei niin pahaa ettei jotain hyvääkin -ajatuksella :)
  Viileä, mutta kaunis ilta vuonossa.
 Tintit muuttivat pönttöön pääsiäisenä.


Metsätyöt siivittivät muuten niin laiskaa pääsiäisen viettoa! Luumupuiden typistys, metsän raivaaminen ja haravoiminen tekivät hyvää herkuttelijoille, siitä ei ole epäilystäkään :)
Nuorimmainen ompeli ja askarteli kaikenlaista pientä - ihanaa kuulla, kun ompelukone hyrisee mökin vintillä ! Viihdyn maalla ja vähän primitiivisissä oloissa varsin hyvin. Maalla on sitä lapsuuden mummolan tunnelmaa, yksinkertaista ja rauhallista. Lempipuuhiani on lämmittää vettä vanhassa kahvipannussa puuhellalla, "lotrata" pesuvettä kauhalla pesuvadista toiseen ja tiskaaminen vanhaan malliin on aivan loistavan terapeuttista!  Kahvikin tuoksuu paremmalta mökissä, kuin kotona :)


Tiskimaisema - rinteessä ikkunan takana kasvaa mm.mustikkaa.
Mökin tunnelmaa, rauhaa ja vanhaa aikaa.

Pikkuisen sisustusasiaa on tähänkin postaukseen tungettava, eli vierasmökissä jatketaan meritunnelmalla. Ikkunakarmien maalaus jäi tälläkin kertaa, samoin katon viimeinen maalikerros, mutta onhan tässä kesä edessä. Vierasmökki on entinen kanala, siksi pieni muistutus siitä kirjaimin (murteella). Sininen vimppelinauha ostettiin lauantaina. Sinivalkoinen pelastusrengas on kirppislöytö.
Vintillä on nuorimmaisen oma nurkka. Sinne hankittiin värikkäät pallovalot ja kakkupalathan ovat DIY:tä, eli styroksista tehtyjä. Marjat ovat kiviä. Vintin sängyt ovat lomavauhdissa usein petaamatta...niin tälläkin kertaa :D 
Saldo: ei maalausta ( vaikka aikeissa olikin), ei petausta, vain osittainen ikkunanpesu tehty (pahimmat suolat pois, muttei kaikista ikkunoista).....mutta metsätyöt sentään tehty ja aurinkohoitoa annettu käsille ja sielulle :D
Saapa nähdä miten tämä Strand-kunnan maalaismaisema muuttuu seuraavien 5 vuoden aikana, sillä lauttayhteys korvataan vuonna 2018 valmistuvalla merenalaisella tunnelilla ja rakennusboomi on selvästikin jo alkanut. Pakkohan siihen on vain sopeutua, tonttimaa on haluttua & kipeästi kaivattua ja kaupunki kasvaa väkisinkin maaseutua kohden. Lauttaa jäämme varmasti kaipaamaan, sillä lautalla on oma tunnelmansa ja kesäisin matkan aikana syödään aina jätskit.

Iltahämärässä lautta näyttää niin romanttiselta, että tulee ihan haikea mieli. Lisäksi ajatus merenalaisesta 20 300 m pitkästä tunnelista hirvittääkin vähän.Nyt aurinkoon täällä kaupunkiterassilla, myöhemmin lenkille suomalaisessa seurassa :)

Hyvää huhtikuuta kaikille !

Marianna

Kommentit

 1. Mukana mökillä viihdyin minäkin, kauniit kuvat, mukava teksti. Kiitos.
  Toivottavasti kätesi ovat paremmassa kunnossa auringon ansiosta.

  VastaaPoista
 2. Aivan ihania maisemia jälleen kerran! Vuonoille olis päästävä, viimeksi siellä lähes 30 vuotta sitten!

  VastaaPoista
 3. Ihana tuo hanska-aarre :) Ja kiitos, kun veit taas kuvien myötä sinne teidän mökkiparatiisiin - niin kaunista ja kevät pitkällä!
  Valoa ja iloa kevääseen!

  VastaaPoista
 4. On siellä kaunis keväinen tunnelma! Täällä on vielä ihan talvi ja kevät myöhässä.

  Täällä meillä rakentavat täyttä vauhtia metrotunnelin jatkoa Espoon puolelle. Helsinkiin bussilla mennessä on saanut ihailla upeita merimaisemia, 2016 ne vaihtuvat pimeäksi tunneliksi.

  VastaaPoista
 5. Todella kaunista teidän mökillä :), me päästään mökillemme toukokuun alussa (lunta niin paljon), mutta odotan innolla tiskaamista ja pannukahvia :)).
  Onpa harmillisia päätösiä nuo tunneli asiat, mut näin se maailma muuttuu ja nopsasti pitää päästä kulkemaan.

  VastaaPoista
 6. Kyllä teillä siellä oikia satumaa...Meillä täällä niin metrihanget ja hurjat yöpakkaset. Ihanoita kuvia ja tunnelmia, kiitos sinulle :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kesän kuulumiset

Tammikuisia valonpilkahduksia

Kameraan kertynyttä, eli helmi-toukokuuta 2022