Lamppu Denmarkista

Loma on aloitettu kahden ERITTÄIN sateisen mökkipäivän merkeissä! 
...ja nyt ei puhuta mistään sadekuuroista, vaan näille alueille tyypillisistä monen vuorokauden kaatosateista. 
Sunnuntaiaamu saatiin sentään vietettää auringossa ja kesäinen aamiainen terassilla muistutti viime kesän helteistä (aah niitä aikoja), mutta lounasaikaan satoikin sitten jo taas ihan reippaasti. 

Me leivoimme muffinseja, keräilimme kiviä ja juu.....tsekkailimme tylsääkin tylsempää facebookia tuon tuostakin. Facebook on kyllä aika ärsyttävä juttu (se koukuttaa). Nuorimmainen oli sentään muistanut pakata uuden kirjan laukkuunsa - minä en. 

Mitä mieltä te olette facebookista? Millaisia facen käyttäjiä te olette? 
Itse olen liiankin ahkera facettaja, vaikka mikää suosittu ihminen en ole facessakaan. Ystäviä minulla on aika pieni määrä (ja tunnen heidät kaikki ihan oikeasti), tykkäysten ja kommenttien saldo on omalla kohdallani aivan olematona - about näkymätön olen, jos facebookin perusteella arvioidaan - ja tärkein juttu facessa itselleni onkin pitää yhteydet yllä muualla maailmassa asuviin. Olen myös saanut valtavasti apua psoriasisryhmistä ja siihen kuuluvien ihmisten kanssa "juttelenkin" päivittäin. 

Omat postaukseni ovat suunilleen sitä samaa linjaa, kuin mitä täällä blogissanikin jaan, mutta fb-kaverini eivät niitä kyllä juurikaan noteeraa ja kuvieni likesit ovat useimmiten lähes miinussaldolla :) 
Silti minä niitä sinne tyrkkään....huvikseni ja tottumuksesta, kuten varmaan monet muutkin...ja tykkään muiden lomakuvista, vauvoista, hauvoista, kukista ja maisemista..like, like, like.... Niin koukuttavaa!!!
Seuraavalle mökkireissulle on muistettava ottaa mukaan se kirja!!!!

Facebookilla on sekä hyvät että huonot puolensa ja myönnän, että joskus tekisi mieli poistua sieltä kokonaan. Se tarkoittaisi kuitenkin "pimeään jäämistä" monen tärkeänkin asian suhteen, koska esim. tämä psoriasisryhmä on muodostunut minulle aika tärkeäksi tuki- ja keskustelupaikaksi. 
Oletteko te koskaan pohtineet fb:sta irrottautumista? 

No, sadeviikonloppu meni menojaan ja kotimatkalla kurvattiin taas iki-ihanan Jørpelandin kautta. Yksi suosikkipuodeistani siellä on Wisteria, joka myy aivan mahtavia sisustus-ja lahjatavaroita.
Arvatkaapas mitä sieltä löytyi tänään?


Tämä tanskalainen Nordalin valaisin oli vastustamaton!
Tykkään kovasti Nordalin tyylistä ja heiltähän löytyy myös se upea sudenkorentovalaisin. 
Kesälahja itselleni - valaisee sateisina iltoina :) Eikö vain ole kiva?Lisäksi ostin ne Birkenstockit - en kuitenkaan valkoisia, sillä niistä tuli niin työpaikkamainen olo ;)
Näillä on varmasti hyvä tepastella Kreikassakin.Tässä vielä pari kuvaa mökiltä - sään vaihteluista.
Ekat kaksi kuvaa sunnuntaina klo 10.Ja kaksi tuntia myöhemmin - klo. 12. Kaatosade.


Sadesään schnoodle kuorsaa.

Sen verran saatiin tälläkin kertaa (naapurin isännän kantoavulla) aikaiseksi, että vanha torppa siirtyi keittämisen suhteen uuteen aikaan :) Keraaminen liesi korvaa nyt tunnollisesti palvelleen vanhan lieden ja jälleen on todettava, että kaikkea vanhaa ei voi säilyttää. Minulta on nyt tiedusteltu toisen blogin aloittamista ja nimenomaan tätä vanhaa torppaa koskien ( sisustus, entisöinti jne.). Mikäli sellaisen aloittaisin, kirjoittaisin varmasti norjaksi. Luuletteko, että sellaiselle olisi kiinnostusta? 
Täällä Norjassa näitä edelleen elossa olevia torppia on hyvin vähän ja kiinnostus niitä kohtaan suuri. Suomessa ne taitavat voida paremmin. 
Laitan tuon pyynnön nyt mietintäpipoon (tai paremminkin sydvestiin) ja lomailen ensin vähän. 

Voikaahan hyvin :)

Vi snakkes, Marianna

Kommentit

 1. Piti oikein katsoa, että milloin olen liittynyt facebookiin - v.2009 (kohta kuusi vuotta!) ja silloin Norja tai Norjaan muutto ei ollut vielä edes pilkeenä silmäkulmassa :D.

  Olen ollut sellainen keskiverto käyttäjä, keskimäärin yksi päivitys päivässä, mutta viime aikoina paljon laiskempi. Viime talvena oli tosi lähellä, että en lähtenyt koko facebookista, mutta just noiden ryhmien takia pysyin siellä.

  Mutta olen yksinkertaisesti kyllästynyt koko facebookiin, sen takia en ole saanut bloginkaan fb-sivuja päivitettyä, enkä ole siihen enää kovin koukussakaan - usein en muista edes avata koko fb:a. Aika on jotenkin ajanut sen ohi - sen pitäisi uudistua ihan radikaalisti, että mielenkiinto säilyisi.

  Ihana lamppu - tosi kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja aloita vaan se norjankielinen blogi - mun mielestä täällä ei oikein ole kivoja blogeja vai enkö vain löydä niitä… Ruotsista kun löytyy toinen toistaan ihanampia blogeja seurattavaksi.

   Itsekin aloittaisin norjankielisen blogin tuon vanhan rinnalle, mutta kieli ei vielä suju tarpeeksi hyvin :).

   Poista
 2. Itse seurailen blogia Husmannsplassen i Hidlesundet ja sieltä olen saanut valtavasti inspiraatiota (torppa täällä Ryfylkessä). Muita norjalaisia en oikeastaan seuraa. Pyyntö blogin suhteen tuli tuttavalta maalla ja kyllähän sitä voisi maaseutublogiakin pitää....ja samalla jättää tuo fb vähemmälle. Blogimaailmasta löytyy joka tapauksessa enemmän samanhenkistä porukkaa.

  VastaaPoista
 3. Förmaakilla on omat sivut FB:ssä, mutta muuten olen tosi huono käymään FB:ssä, bloggailu vie ajan.

  VastaaPoista
 4. Samoille linjoille voisin siirtyä minäkin.

  VastaaPoista
 5. Jos aloitat, katselen kuvia sitten <3 Ilomielin, aloita vaan ihmeessä. <3 Aivan huikean hieno tuo lamppu!

  VastaaPoista
 6. Kiva kuulla. Olemme juuri nyt Rosendalissa, yhdessä Norjan kauneimmista paikoista. Kuvasin eilen sangen upean naisen 90-vuotispäivät ja tänään lomaillaan, joten odotahan vaan Tiia K, nostatan sun Norja-kuumettasi seuraavassa postauksessa :)

  VastaaPoista
 7. Kaunis lamppu<3 Täällä on yksi niinkin hurja tapaus, että ei ole henkilökohtaisesti ollenkaan facessa, vain blogilla on facesivut !! Ajattelin liittyä johonkin, missä lapseni ovat viimeistään, kun muuttavat pois kotoa, jotta yhteydenpito olisi helppoa. En kuitenkaan vielä tiedä, mikä tuo instanssi silloin on:D Minäkin laitan blogiini mökkikuvia, mutta paukut eivät kyllä riittäisi kahden blogin postausten tekoon. Ilman muuta liityn lukijaksesi, jos sellaisen perustat. Seuraan muutenkin monenkielisiä blogeja, joskin ilahdun kovasti sivuille laitetusta kääntäjästä:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuonon kimallus löytyy fb:sta sekin, en tiedä olenko tullut maininneeksi? Facella on todellakin hyvät puolensa, mutta myös varjopuolensa ja joskus tuntuu, että ne tekevät koko naamakirjasta "vääränlaisen".
   MInulle tärkeintä ovat psoriasisryhmän lisäksi schnoodle-ryhmä (heidän kauttaan uuden pennun hankkiminenkin tulevaisuudessa helpottuu), sekä perheeni USA:ssa. Fb kautta juttu kulkee messengerissä nimittäin, mutta fb on kuitenkin pohjana sillekin.
   Kokonaan sieltä siis ei voi enää poistua.
   Mietin vielä tuota kakkosblogia, sillä onhan siinä työtä, vaikka harvemmin niitä postauksia varmasti tekisinkin.
   Hyvää heinäkuun jatkoa sinulle SisutEllen <3

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kesän kuulumiset

Tammikuisia valonpilkahduksia

Kameraan kertynyttä, eli helmi-toukokuuta 2022