Koiranilmaa ja kissanpäiviä

Tänään oli taivaalla ihana, keltainen, lämmittävä aurinko! Se kyläili luonamme viimeeksi viikko sitten, mutta heti sen lähdettyä saimme vieraaksemme vesisateen ja kovan tuulen (sen stiv kuling:in) ja siinäpä vasta sitkeät vieraat olivatkin :( 


Kuivatusta :)

Ihmiset puhuvat jo kovasti syksyn mukavasta puolesta, eli pimeistä illoista kynttilän valossa, hyvästä ruuasta ja takkatulen lämmöstä, mikä onkin tietysti onkin miellyttävää.........mutta hui, miten lihottavaa ja laiskistuttavaa.
Norjassa käsite "kos" on ihan omaa luokkaansa, enkä oikein edes tiedä onko sille suoranaista suomenkielistä vastinettakaan, mutta kyse on siis nautiskelusta. Lørdagskos (lauantain herkuttelu esim. karkilla tai ruualla), hyttekos (møkillä renotutuminen), kos deg (nauti esim. matkasta) jne.  Tämä innekos-kausi (sisällä kotona nautiskelu-kausi) on vain niin tavattoman pitkä, että kynttilöihinkin ehtii jossakin vaiheessa jopa kyllästyä - niin kynttilä-ja lyhtyhullu kuin olenkin ;) Vielä olen kuitenkin innekos-vedossa ja kynttilät lepattavat niin sisällä kuin ulkona terasseillakin ! Hyvä elokuva, tapas-herkkuja pöydällä, pari pihistystä lasten lauantaikarkkipussista, viiniä lasissa ja kynttilän tuike...not bad at all !

Tänään olen jatkanut maalaushommia ja nyt odotan innolla Oslon reissua. Oslossa on aivan upea Marimekon liike, jossa on aivan pakko pistäytyä...ehkäpä mukaan lähtee uusi kangas tauluun. Tällä hetkellä taulun kankaana on Lumimarja, mutta uudet seinät saattaisivat pitää uudesta kankaasta. Olen kovasti mieltynyt Miina Äkkijyrkän lehmät- kankaaseen, mutta saattaapa olla, että løydän uusiakin ihastumisen kohteita. 
Olen ostanut ruokapöydän tuoleihin uudet tyynyt ( ihanasta Hos Tora putiikista) ja niihin alunperin kuuluvat valkoiset tyynyt lähtivät pesulan kautta talvilomalle. Uudet tyynyt ovat ruskeanharmaat ja sopivatkin hyvin viime Suomen reissulta ostamiini lautasenalusiin /tabletteihin. Löysin ne Etolasta ja ne ovat olleet arjen käytössä siitä asti :)
Vahakangasta - helppo pitää puhtaana !
Muun perheen lähtiessä Oslon visiitille, lähtee Linus-hauvelimme kenneliin...ihan ensimmäistä kertaa. Eilen olkin sen vuoksi kylpy-/ turkintrimmauspäivä. Schnoodelin turkki on kyllä tavattoman vaativa, sillä se takkuuntuu helposti. Sadesää ei asiaa juuri auta ja vaikka Linus ulkoileekin sateessa takki päällä, tulee turkki kuraiseksi ja takkuiseksi. Ulos on kuitenkin mentävä - koiranilmallakin !
Kissamme Kåre jää kotimieheksi, vaikka korituolin lampaantalja vaihtuukin "kesämökiksi" terassilla. Kåre tykkää pikkuisesta mökistään ja vuoraan sen aina lämpimästi, joten siellä on kissanpäivät, säällä kuin säällä.
Mutta nyt tapaspöydän ääreen koosaamaan ja huomenna vielä loppurutistus maalausprojektissa !


Pesty ja trimmattu Schnoodle on kaunis Schnoodle.


Snakkes !

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kesän kuulumiset

Tammikuisia valonpilkahduksia

Kameraan kertynyttä, eli helmi-toukokuuta 2022