Oslon tunnelmista koulukirjojen ääreen

Vigelandsparken - monoliitti ihmisen elämän eri vaiheista.


Oslo - kaunis, viehättävä ja vilkas ! Kaksi päivää kiertelimme kaupunkia kävellen ja ihastelimme nähtävyyksiä mitä hienoimmassa syysilmassa. Vigelandsparken kiehtovine patsaineen, linna, Aker brygge, oopperatalo ja tietysti Karl Johan, jonka varrelta løytyvät stortinget ja Grand Hotel sekä loputon määrä putiikkeja ! 

Vigelandin puistossa


Grand Hotel Oslo.

Oslo on kyllä mukava, kansainvälinen kaupunki, jossa ihmeteltävää riittää aina ! Puolen tunnin kävelymatka ja olet siirtynyt Grønlandin värikkäästä, taiteilijoiden ja siirtolaisten kaupunginosasta Frogneriin, hienostokaupunginosaan ! Niin erilaiset, niin lähellä toisiaan.
Marimekon liikkeessä tuli, kuten suunniteltu oli, asioitua ja Miina Äkkijyrkän lehmät-kangas on nyt tauluna olohuoneessa !


Ihanat lehmät valtasivat seinän :)Jalat olivat kyllä väsyneet ja kipeät pitkien kävelyretkien jälkeen ( 7 tunnin kävely kumpanakin päivänä), mutta olimme kaikki tyytyväisiä matkaamme ja näkemäämme, eikä soraääniä kuulunut edes tyttärien taholta - siitä olin iloinen.
Helpotusta kivuliaisiin jalkoihin saimme löytämästämme Lush-putiikista, joka myy ns. tuore-kosmetiikkaa. Tuotteet eivät sisällä säilytysaineita, vaan säilyvät noin 5 vko. jääkaapissa ja ovat siksi turvallista tavaraa esim. allergikoille...ja meille kaikille muillekin. Lush-tuotteita ei myöskään testata eläimillä, eivätkä ne sisällä palmuöljyä :) Olemme kauhean ihastuneita Lush-tuotteisiin ja mukaamme lähti niin kasvonaamioita, saippuaa, suihku-jellyä (ihania palleroita) ja uskomattoman hyvä jalkanaamio, joka sisältää mm.  tulivuorikiveä (lavastein).  Käsittely matkan jälkeen viilensi ja rauhoitti turvonneet, kipeät jalat - tunne oli taivaallinen !


Lushin kasvonaamioita...cupcake nuorelle iholle ja Katastrofi  - ei tarvitse selitystä ;)Nyt olemme kuitenkin takaisin arjen pyörteessä ja omalla kohdallani se tarkoittaa aivan uusia kuvioita ! Sisustusalan opiskelu NKI:n kautta alkoi virallisesti tänään ja sen ohella jatkan myös töitäni lääkäriasemalla...huh,huh ! Olen kuitenkin innoissani opiskelusta ja uskon, että oma kiinnostukseni sisustusasioita kohtaan auttaa jaksamaan :)
Blogiin tulee varmasti nyt vielä enemmän sisustusjuttuja - siitä olen varma !

Yöksi on luvattu myrskyä, joten eiköhän ole parasta hakea oliivipuu terassilta suojaan ja keittää iltatee ! Talven saapuminen omalla kohdallani tarkoittaa sitä,  että alan jälleen keitellä iltateetä. Siihen mukaan lusikallinen Rodoksen aurinkoista hunajaa ja johan tuntuu lämpimältä !Syystuulia, teetä ja sympatiaa :)
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kesän kuulumiset

Tammikuisia valonpilkahduksia

Kameraan kertynyttä, eli helmi-toukokuuta 2022