Pölyt pois ja uutta tilalle

Saalista møkin rannasta..tämä oli kyllä pikkuruinen...


Lokakuun alku ja vanhat tekstit saivat kyytiä !!! Blogin syyssiivous, uusi arkki ja syksyn raikas puhallus - yhtä reipas, kun tuolla ulkonakin tänään.
Täällä Norjan länsirannikolla tuuli on usein ihan omaa luokkaansa ja rakkaalla lapsella onkin monta nimeä: Stiv kuling, liten storm, flau vind.... :) Tänään kuitenkin oma suosikkini, eli stiv kuling ! Puutarhakalusteet matkustavat edestakaisn terassilla ja tuuli pyörittää mukanaan syksyn lehtiä kuin niitä tanssittaen vain...
Viikonloppu oli kuitenkin kesäinen ja lämpötila kohosi aina +24 asteeseen - kesän viimeinen jäähyväissuukkoko ???  Meidän porukkamme hurautti tietenkin vauhdilla mökille ja nautiskeli auringosta, lämmöstä, luonnosta ja merestä. Lapset uivat useampaan kertaan ja venevajasta hyppely oli yhtä hauskaa, kuin kesälläkin. Itse hieman hermostuneena / vilustumispelkoisena pidin takan kuumana ja keittelin kaakaota, tosin sillä seurauksella, että lämpöhalvauksen riski oli suurempi kuin vilustumisen !


Uimarien maatessa terassilla saapui rannan tuntumaan pyöriäisiä, jotka saalistivat makrellia....uskomaton näky ja hienoa seurata metsästystekniikkaa, joka lie samanlainen kuin delfiineillä. Sunnuntaina rannalla vieraili myös hylje :)
Ranta on aina yhtä jännittävä, kaikkina vuodenaikoina. Simpukat, kotilot, meritähdet, ravut, kalat ja ihanat kivet - ikuisia aarteita ja kauniita myøs sisustuksessa.Nyt siis kuitenkin syyssäässä ja sadetakissa - hyvällä mielellä kuitenkin !
Ostin viime viikolla uuden takin ja kahdet saapikkaat ja odotan kovasti kirpakkaa syyspäivää, jotta voin pukeutua uusiin löytöihini !Takki on VeroModan ja ihastuin kaulukseen !


Saapikkaat lyhyellä ja pitkällä varrella...molempia tarvitaan !

Syysmuutos näkyy myös meillä kotona, olohuoneen seinässä, joka sai uuden värin viime viikolla ! Ahkerana rouvana käytin kolme päivää maalaamiseen (siinä ne vapaapäivät sitten menivätkin) ja olohuoneen seinä sai uuden siniharmaan värin.  Nuorempi tyttäreni iloistui väristä, jonka hän uskoo olevan todella "cool", kun ikkunan takana oleva puutarha saa talvivärityksen !!! 

Syystuulia siis, blogissa, vaatekaapissa ja seinilläkin.  Seuraavana vuorossa keittiö, mutta ensin viikko töitä, sitten pieni matka Osloon ja sen jälkeen sisustusjuttuja lisää !
Olohuonekuvia seuraavaan juttuun :)

Tunnelmallisia syysiltoja kaikille !

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kesän kuulumiset

Tammikuisia valonpilkahduksia

Kameraan kertynyttä, eli helmi-toukokuuta 2022