Aaltojen pauhua ja syötyjä kenkiä.

Mikä ihana, keväinen sunnuntai ! Teimme pitkän lenkin Orren rannalla, jossa aurinko lämmitti mukavasti ja tunnelma oli mitä keväisin. Kävelijøitä, lainelautailijoita, koiria ja lapsia - nauttimassa merestä ja auringosta.  Linuksella oli hauskaa, kuten kuvasta näkyy !

Parasta täällä Norjan lounaisrannikolla lienee juuri tämä ilmasto ja maiseman monimuotoisuus. Rannalla oli jo kevät, mutta vuorilla taas lunta ja upeat olosuhteet lasketteluun ja hiihtämiseen. Vuorille ajaa hurauttaa rannan tunnelmista noin tunnissa - se on kerrassaan upeaa ! Itselleni tärkeintä lienee juuri meri, jonka läheisyydessä olen tottunut asumaan. Rakastan sen tuoksua, varsinkin varhain aamulla <3 Rannalla kävely on mitä ihaninta terapiaa ja meren pauhu mitä parahinta healing-musiikkia !

Maanantaina heräsimme lumiseen maisemaan - yllätyksenä meille kaikille :)
Aamulenkki Linuksen kanssa venyi, kuten aina lumisella säällä, todella pitkäksi, sillä lumessa on niin mukavaa leikkiä, haistella ja tutkia. Aamun tunnelmissa, hammaslääkäriin lähtiessä, löysin saapikkaani (pitkän etsimisen jälkeen) kellarista.....PURESKELTUINA !!! Ne ovat aivan piloilla ;(  Kumma juttu noiden koiruuksien kanssa - Linuksella on paljon puruleluja ja siankorvia pureskeluun, mutta saapikkaat kiinnostivat jälleen kerran enemmän ! Onneksi ollaan tammikuussa ja kaupoissa on vielä alennusmyyntejä !!!


Ja alennusmyynneistä puheenollen....


Kävin Lexingtonin alennusmyynnissä perjantaina ja löysin mitä ihanimmat tyynyt, toisen kotiin ja toisen mökille.
Ylempi tyyny jää kotiin ja saa seurakseen tähtikuvioisia ja hopean värisiä tyynyjä.
Alempi tyyny lähtee møkille sinivalkoisten tyynyjen seuraksi.  Alemman tyynyn sain puoleen hintaan, mutta ylempi on kevään mallistoa ! Ihana !Tänään on tarkoitus opiskella muutaman tunnin ajan, laittaa sitten perheelle Cannellonia ruuaksi ( koko perheen suursuosikki) ja viettää sellainen mukava talvi-ilta takan äärellä. Koiran kanssa on ihanaa tehdä iltalenkki lumisessa maisemassa ja istua sitten takan ääreen nauttimaan :)
Unelmoin uudesta, vähän modernimmasta ja suuremmasta takasta, mutta toistaiseksi olemme pitäytyneet tässä vanhassa, joka oli talossa valmiina. Tavallaan se sopii mun "vähän vanhanaikaiseen" tyyliini, eikä siis riitele muun sisustuksen kanssa ;)
Norjassa tälläista pikkutakkaa sanotaan vain puu-uuniksi (vedovn) !

Siis...kaakaota kuppiin, ihania keittoja ruuaksi (uusi suosikki on chilinen thai-keitto - laitan ohjeen ensi kerralla), villaa päälle ja talven rientoihin !! Kohta on jo kevät :D

Talvi-illan tunnelmia teille kaikille !


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kesän kuulumiset

Tammikuisia valonpilkahduksia

Kameraan kertynyttä, eli helmi-toukokuuta 2022