Mökki on meidän satumaa

Mökkikausi lähestyy ja meillä on tapana pitää "kauden avajaiset" aina pääsiäisenä (kalenteriin katsomatta) ! Talvella käymme mökillä vähintään kerran kuukaudessa, mutta kesä on kuitenkin sitä parasta aikaa ja sitä odotamme aina yhtä suurella innolla. Talvella suunnitellaan kesän projekteja, unelmoidaan rantaelämästä ja toivotaan, että talven myrskyt eivät tee suuria tuhoja.
Tämä pikkuinen talo on ollut mieheni suvussa vuodesta 1875 ja siksipä se merkitseekin meille hyvin paljon. Aikoinaan tässä pienessä tuvassa asui suuri perhe, olot olivat köyhät ja lapsista osa lähtikin sitten Ameriikan laivalla uuteen maailmaan, parempiin oloihin. Olemme löytäneet mökiltä pajon vanhoja "Ameriikan kirjeitä", joissa lapset kertovat elämästään valtameren takana. Olen kehystänyt kirjeistä osan ja tytöistäni on aina ollut jännittävää lukea näitä kellastuneita kirjeitä ja katsoa kuvia hienoista hattupäisistä Ameriikan rouvista :) Mukavaa puuhaa sadepäivinä !
Olemme pitäneet hyvää huolta kaikista vanhoista esineistä, joita mökiltä on löytynyt - niillä kaikilla on oma tarinansa ja rakastan niiden kulumia ja patinaa.
Mökillä on hyvä olla, siellä on hyvä energia. Ranta ja meri, hedelmäpuut, pihakoivu, marjapensaat ja rauha, se uskomaton rauha !

Pienen tuvan piirtäjä.

Entisen kanalan paikalla on nykyään vierasmökki, joka yhä kulkee nimellä kanala (Hønsehuset). Se on meidän ensi kesän projektimme ja tulee samaan uuden sisustuksen ja vanhaa kunnioittavan, mutta samalla pirteän ja uuden olemuksen. Kanakin sinne on jo ostettu - vanhan tavaran kaupasta tietenkin :)

Mökki on meidän satumaamme - pala menneisyyttä, vanhan ajan rauhaa ja yksinkertaista elämää ! Siellä on hyvä olla ja se on myös valokuvieni ehdottomasti paras kohde - vuoden ympäri. Tässä sunnuntain kuvasarjaa :)  






Ajan patinoimaa. Jakkara, jolla aikoinaan istuttiin ja korjailtiin kalaverkkoja on nyt tuvassa. Vanha ruusumaalattu (norjalainen perinne) kulmakaappi tuli taloon aikoinaan lahjana.


Ikkunat uusittiin kaksi vuotta sitten.



Näkymä kanalan ovelta. Kivitetty polku vie tuvalle.

Kynttilöitä vuonon illan hämärtyessä !

Mökiltä ei tee koskaan mieli lähteä kaupunkiin ja kesä-heinäkuun aamuina herään useasti hyvin aikaisin, jotta saan kokea vuonon aamutunnelman ...

....koetanpa saada senkin kuviksi tässä kesän aikana.
Siinä mökkihöpinät tältä kertaa :)

Vi snakkes !


Meidän rannalta sunnuntaina.

Kommentit

 1. Voi miten ihana tää vimppa luontokuva! Mikähän siinä kaikki onkaan, että mökillä on niin ihanaa? Olen monesti pohtinut, koska meidän mökki ei ole edes "hieno" eikä sitä ole sisustettu muuten kuin sellaisilla ihanilla retrotavaroilla, jotka eivät todellakaan vastaa mihinkään sisustustapaan tai ole mitenkään sopusoinnussa (paitsi vanha Marimekko-kuvio oranssiin sohvaan ;). Kaikessa on kyse käytännöllisyydestä, mummonmökkimäisyydestä ja historiasta/ perinteestä. Mökillä myös puuhailu on tosi kivaa. Kotona se rasittaa, mutta mökillä se on kivaa, koska se tehdään vain ajankuluksi, ei pakosta :)

  VastaaPoista
 2. Totta ! Ei meidänkään mökillä ole mitään luksusta. Kylmä vesi tulee sisään, mutta se on lämmittettävä pesuvedeksi jne. Ei meillä ole pesukoneita tms. Ulkohuussista luovuttiin noin kymmenen vuotta sitten ja tilalla on nyt Cinderella -niminen "polttovessa", joka kovalla lämmöllä polttaa kaiken tuhkaksi. Se on hajuton ja siisti, mutta sinne pitää kipittää kuvan polkua pitkin, joten mökkivessan tuntua siinä on yhä. En kaipaa maalla mitään luksusta, vaan nautin siitä, että saan kesäillassa pestä astioita paljussa ulkona ja tehdä asiat "mummon tyylillä".

  VastaaPoista
 3. Kauniin rauhallinen tunnelma välittyy kuvistasi.

  VastaaPoista
 4. Oi voi ku ihana, mökkiki kyl tääl sinine ollaa kateudest .Kyl mun mielest kans mökki, kuuluu ola mökki ettei mittä luxsus juttui. Siin on just omas fiilikses, ku puuhaa niit askarei.Muute ny tuliki mielee, et eiks teil mökilkää ol saunaa laisinkka ? Ihanaa ku ne Amerikan kirjeet on säilyny ja olet niitki kivast laittanu sisustukse. Kaunis mökki ulkoapäi ja sisäly ja ihanii vanhoi huonekaluiki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole saunaa sielläkään ! Haaveilen rantasaunasta, mutta viime vuosien budjetit ovat menneet venevajan uusimiseen, ikkunoiden ja laudoituksen uusimiseen, keittiöremonttiin....huh...vanha talo teettää työtä ja keventää pankkitiliä ihan mukavasti. Joskus sitten - viimeistään eläkeläisenä :)

   Poista
 5. Voi kuinka kaunista! Noissa maisemissa lepää sekä sielu että silmä

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kesän kuulumiset

Tammikuisia valonpilkahduksia

Kameraan kertynyttä, eli helmi-toukokuuta 2022