Vuonon kimallus

Vuonon kimallus

torstai 23. helmikuuta 2012

Ovelta ovelle

Meillä oli tänään vähän kevyempi & lyhyempi työpäivä tohtorin itsensä ollessa sairaslomalla, joten lähdin lounaalla pienelle lenkille kaupunkimme vanhaan osaan ! Rakastan vanhaa kaupunkia, sen pieniä taloja, somia puutarhoja ja kapeita kujia. Vanha kaupunki kertoo menneestä ajasta ja elää kuitenkin aktiivista nykyaikaa asukkaineen ja turistivirtoineen.  Stavangerissa vieraili kesällä 2011 kaikkiaan 130 suurta risteilijää, jotka toivat 215 000 turistia kaupunkiimme ! Lisäksi meillä vierailee valtava määrä muita turisteja ja lähes kaikki turistit piipahtavat vanhassa kaupungissa. Kesällä siellä on erittäin kaunista, nyt talvella vähän "uinuvampaa", mutta kävelyllä siellä on kiva käydä kaikkina vuodenaikoina.
Pikkuruisia taloja, kaikki suojelukohteita, on kaikkiaan 173, Nykyiset asukkaat vaalivat perinteitä ja kunnostavat talojaan ja pihojaan huolella ja suurella rakkaudella. Alue on myös Unescon suojeltavien vanhojen kaupunkien listalla ja talot ovat suurimmaksi osaksi 1700-luvulta, osa 1800-luvun alusta.

Talot täällä rannikolla kertovat merenkulusta ja merimiesten matkoiltaan tuomista vaikutteista. Tämä näkyy parhaiten ovista, jotka rannikon taloissa erittäin usein ovat värillisiä. Ovet ovat mielestäni kiehtovia, kuin koruja !   Tässäpä vähän koruja teillekin katsottavaksi :)Sinistä ja valkoista - se lienee se suosituin.

Punaistakin :)


Vihreää :)

Katot ovat punatiilisiä, ikkunat koristeltuja ja pihat kuin suoraan satukirjasta.

Vanha Stavanger on rinteessä, ihan kaupungin sataman kupeessa ja kesäisin sen viereen parkkeeraavat suuret risteilijät. Alueen asukkaat ovat tottuneet turistivirtaan ja kameroiden vilkkumiseen heidän ikkunoidensa takana.
Itse unelmoin pienestä kahvilasta kapean kujan varrella :) Kesällä jääkahvia turisteille ja talvella kaakaota paikallisille - kenties vielä joskus !


Vieraita riittää kesän jokaiselle päivälle. Nämä turistit ovat lähdössä sightseeingille vuonoihin. Risteilykausi alkaa huhtikuusta.

Toivottavasti piditte ovista ja vanhan kaupungin tunnelmista ! Itse piristyin kävelylenkistäni keskellä päivää ja olin niin iloinen, että eilen annettu sääennustus meni tällä kertaa ihan pieleen !!! Antoivat nimittäin tulvavaroituksen, jonka vuoksi odotimmekin kaatosadetta ja mustaa taivasta - vaan aurinkopa veikin voiton ja paistoi armaasti koko päivän !!!


Tämä kuva on otettu kesällä...silloin kukkii koko pikkuinen kaupunki.


Koetanpa vielä illalla tai huomenna saada vastatuksi haasteeseen, jonka sain eilen .....joten,

Vi snakkes :)

4 kommenttia:

 1. En ole koskaan käynyt Stavangerissa, vaikka siellä olisi tuttujakin/sukulaisia. Luvattiin mennä Maikin kanssa sinne tänä talvenakin... Ehkä tulevana kesänä sitten. Ei ainakaan yhtään innostus pienene, kun näitä sinun blogin kuvia katselee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulkaa ihmeessä kesällä, sillä Stavanger on silloin todellinen kokemus. Täällä on muuten paljon festivaaleja ja ohjelmaa kesäisin, joten lomasta saa mahd. paljon irti :) Ja se Preikestolen on näkemisen arvoinen !

   Poista
 2. Voi, kun kaunista. Ei ihme, että turistit kaivavat kamerat laukuistaan.

  VastaaPoista
 3. Huoh pyörryin ja löin pääni pääni...siis aivan ihanan näköist kateellisena katten näi kuvii ;)

  VastaaPoista