Vuonon kimallus

Vuonon kimallus

tiistai 14. helmikuuta 2012

Valentine´s with lots of love

Hyvää Valentinen päivän iltaa, hyvää ystävänpäivää <3

Minulla on vieläkin tallella Valentinen päivän kortti, jonka sain vuonna 1985 "Amerikan vanhemmiltani" San Diegossa, Kaliforniassa vaihto-oppilaana ollessani.  Siinä lukee:
This special Valentine has come with pride and lots of love
To wish you all the happy things you´re so deserving of,
To thank you for the happiness you always give away,
To tell you that we love you more than words could ever say !
Kauniita sanoja ja tallella muistona mukavasta vuodesta ja ihanista, rakkaista ihmisistä siellä kaukana.

Tuohon aikaan Valentine´s ei ollut vielä Pohjoismainen merkkipäivä, eikä sillä vieläkään sellaisia mittoja täällä ole joilla sitä Amerikassa vietetään. Ystävänpäivä Suomessa on oikeastaan ihan kiva versio tästä päivästä ja voihan sitä aina pikkuisen rakkautta ja romantiikkaakin juhlia  - eipä tuo haitaksi ole :)

Tässäpä vähän omia kuviani ystävyydestä ja rakkaudesta:


 Kummipoikani Thomas kuukauden ikäisenä ja minä


 Meidän Linus ja hänen rakkain lelunsa giraffen :) Ystävän lähellä on hyvä nukkua.


 Tästä kuvasta pidän paljon.


Siskokset ja tulitauko ;)


Meidän Valentinen päivämme on ollut sateinen ja tuulinen. Tuuli suorastaan ulisee savupiipussa ja nurkissa ja villahuopa houkuttelee jälleen kerran sohvan nurkkaan. Töissä oli aivan tavaton kiire ja romantiikka tuntui todellakin olevan kaukana päivän tunnelmista, mutta ystävyys kuitenkin läsnä ! Monta upeaa kohtaamista ja inhimillistä, ystävällistä hetkeä juuri siinä todellisuudessa, jota elämä on. Se lienee yksi hoito-alan hienoimmista puolista...raskasta, joskus niin surullista, toisinaan huvittavaakin ja aina, joka päivä todellista ja inhimillistä !Koska ulkona siis tulee ja sataa vaakasuoraan, päätimme tehdä päivälliseksi ihanan ja helpon lohiwokin !  Laitan ohjeen tähän lopuksi, sillä tämä tulee nopeasti ja maistuu niin hyvältä !!! Tätä voi tarjota rakkaalle ja ystävälle :)

Ainekset:
600 g lohifilettä
1 tl suolaa
½ tl pippuria
2 ss voita
1 purkki Creme Fraiche (usein käytän vain 2/3 purkkia)
2 - 3 rkl Mango Chutney
chiliä maun mukaan
ruohosipulia, jos haluaa

Kuutioin lohifileen ja paistan kevyesti pannulla. Lisään mausteet, creme fraiche:n, mango chutneyn ja annan sen hiljalleen "putruttaa" noin 5 min. Pinnalle voi ripotella ruohosipulia tai esim. mun suosikkimaustetta : cacao & chili.
Tarjoile riisin kanssa ja nam, nam !!!

Tämä tällä kertaa,

Vi snakkes !

     

1 kommentti:

  1. Kiitos Marianna vierailustasi Annan tuvassa! Kiva että pidit siitä! Tässä bloggaamisessa on kaksi pointtia, ensin, kun aloittaa, iloitsee kuin valmiista kirjasta..sitten iloitsee siitä, kun joku yllättäen pitääkin lukemastaan? hui miten pitkä lause..lääh, lääh! Olen kirjoitellut blogeja JO 5 vuotta, eikä loppua näy..
    Olet tervetullut piipahtamaan blogeissani..ja tuunpa tänne minäkin :-)

    VastaaPoista