Vuonon kimallus

Vuonon kimallus

perjantai 9. maaliskuuta 2012

Keittiöhaaveita sohvan nurkasta

Vihdoinkin perjantai ! Viikkoni on ollut niin kiireinen, varsinkin töissä, että olen todellakin "ihan finaalissa" (kuten Suomessa ainakin joskus hauskasti sanottiin) ja pelkään nukahtavani tuonne sohvan nurkkaan aivan liian aikaisin. Tarkoitus olisi nimittäin jaksaa katsoa The Voice ja herkutella viikonlopun kunniaksi suurilla ja makeilla mansikoilla :)
Iltani ovat tällä viikolla olleet lähinnä haukotusten täyttämiä, mutta ainahan sitä jotakin sisustussuunnitelmaa päässä pyörii, unen rajamaillakin ;) Meillä on tarkoitus käynnistää huhti-toukokuussa keittiöremontti ja siihen liittyen olen selaillut lehtiä ja esitteitä, pohtinut ja piirtänyt, haaveillut ja harkinnut.
Nykyinen keittiömme on vinkkelin muotoinen ja avoin ruokatilaa kohden. Keittiöön tulee ovi myös eteisestä ja siitä olemme nyt päättäneet luopua. Näin saamme keittiössä koko tuon eteisen vastaisen seinän hyödynnettyä ja siten reilusti enemmän tilaa.
Keittiössä oleva saareke poistuu ja "kääntyy" työtasoksi ikkunan alle olevalle seinälle. Näin lopputuloksena on U-mallinen keittiö ja avoin ratkaisu ruokailutilaan !
Aion pitäytyä vaaleassa, maalaisromanttisessa keittiössä, mutta kuitenkin uudessa sellaisessa. 

Nykyinen keittiö näyttää tältä ja on käynyt meille aivan liian pieneksi. Jääkaapin vieressä on ovi eteiseen, joka siis nyt katoaa ja samalla kyseinen seinä piteneekin siis reilusti.  Tuskin maltan odottaa, sillä kaipaan lisää työtilaa. Saarekkeessa on keittiön puolella syvät, tilavat laatikot, mutta siitäkin huolimatta on säilytystilaa liian vähän.
Kuten sanottu, tyyliä en aio vaihtaa - enkä juuri väritystäkään. Tässä vähän yksityiskohtia, jotka eivät tule poistumaan...paikkaa ne saattavat vaihtaa :)

Tämä vanha vaaka ei enää toimi, mutta sillä on oma tarinansa. Vaaka-vanhus toimi kunnes nuorimmainen 4-vuotiaana istui sen päälle ja vaaka "pamahti" ! Leikkipaikalla hän sitten kertoili ystävilleen, että vaaka oli kestänyt sodatkin, mutta eipä kestänyt häntä ;)

Ja sitten niitä haaveita !
Ihania keittiöitä on paljon - todella paljon !

Alla olevakeittiö ovat Sigdalin mallistosta ja täysin toteutettavissakin !
Tämä keittiö on aavistuksen liian valkoinen ja herkkä meille, mutta pidän liesituuletinratkaisusta ja sivuhyllyistä.
Mökin keittiöremontin yhteydessä vaihdoimme tiskialtaan tällaiseksi posliini-altaaksi - nyt voisin ajatella sellaista kaupunkiinkin - kaunis ja toimiva !


Osaan kaapeista haluan lasiovet, mutta aion valita sellaiset lasikaapit, jotka lähtevät jo työtasosta, kuten yllä,  Ikean keittiömalllissa.
Haluaisin myös uunin ja mikron kaappitasolle ( jo vanhaa selkääkin ajatellen).


Lattia on nyt parkettia - ei ollenkaan paras ratkaisu keittiöön ja siksi vaihtumassa sopivampaan ratkaisuun.  Olen hirmu ihastunut tähän ruutulattiaan, ruskeassa sävyssä.
Se antaa kivan tunnelman ja on varmasti kestävämpi, kuin parketti.  Mitä mieltä olette ?
Suunnittelu jatkuu toistaiseksi ja vinkkejä otetaan vastaan :)
Pitkän selailun ja vertailun jälkeen päädyn jatkuvasti Ikean keittiöihin, joista todennäköisesti tulen räätälöimään omani :)
Keittiö on todellakin kodin sydän ja sen toimivuus ja viihtyvyys vaikuttavat suuresti sieltä tuleviin tarjoiluihinkin - siitä olen varma !

Mutta nyt Voicea katsomaan ja mansikoita maiskuttamaan. Huomenna saakin sitten juoda aamukahvia rauhassa ja tähyillä lisää keittiöjuttuja :)

Hyviä unia ja oman kullan kuvia !

Viimeinen kuva on ihan Johannalle....siinä näkyvät sekä kristallivalaisin ja simpukkalamppu, molemmat :) ...jos siis joskus vielä harkitset sen hankkimista uudelleen.


Vi snakkes !

4 kommenttia:

  1. Pientä keittiöremonttia kaivataan täälläkin. Olen asunut Norjassa kahdessa asunnossa ja molempien keittiö (siis lähinnä kaappitila) on jotenkin kovin pienen tuntuinen asunnon kokoon nähden. En tiedä, kuvittelenko vain, vai ovatko norjalaiset keittiöt pienempiä kuin suomalaiset?

    VastaaPoista
  2. Ihan samaa mieltä olen. Keittiöt ovat usein surkean pieniä "luukkuja", vaikka talo muuten olisi suuri ja olohuoneitakin olisi kaksi.....salin kokoinen finstue ja sitten se arkisempi olohuone. Hassua !

    VastaaPoista
  3. Voi et kyl teijä nykynenki keittiö on kaunis, toisin ku meijä :( Mut kaappei meil on tosi pal ja se onkki tarppee tämmösel astia hullul ku mä :)Pari ovea otettii pois niin tuli hiukka avaruutta ja sai esil kaunei kipoi ja kapoi. Kyl teil on kyl niin pal kaunist. Olitki kiltti ku kuvasit noin ne, et kaks kärpäst yhdel iskul hahhah. Kyl se simpukka valaisi kauniilt teil näyttää mut se vieres oleva kruunu valasi on kyl tosi upee ja tosi hyvi soppii keskenää ku on samas tilaski. Noi Ikean kaapit on kyl kauniit ja olen samaa mielt et on hienoa ku vitriinikaapit lähtee jo tasost ylöspäin. Jostain syyst mä en tykkä ollenkka ruutukuvioisest lattiast, jote siihe mun on vaikkia sanoo muuta hah ;)Teil on kyl ihana ruokkapöytä ja tuolit ja vau mikä keinuhevone :)Kaunist :)

    VastaaPoista