Meri, minä ja kamera

Olen aina asunut lähellä merta, Turussa, Rodoksella, San Diegossa ja nyt täällä. Kaipaisin merta, jos asuisin siitä kaukana - en osaisi edes kuvitella asuvani siitä kaukana. Merellä on monta luonnetta, tyynestä raivoavaan, hellivästä vaaralliseen. Meri yhdistää ja erottaa. Meri on kaunis.  Minä olen meren suhteen vähän niinkuin Muumi-pappa :) Kiikaroin merelle ja suunnittelen mielessäni matkoja - sellaisia, joita nuoruudessani tein :D
Pidän kovasti rannoista, sen kivistä, ravuista, hiekasta ja tuoksusta. Kävelyreittini kulkevat aina rantaa pitikin ja saatan toisinaan pysähtyä hetkeksi, ihan vain ihastelemaan !  Toisinaan merelle tähystys antaa palkinnon, sillä siellä voi nähdä pyöriäisparven metsästyspuuhissa, hylkeen tai vaikkapa joutsenten kosintatanssin - ihan odottamatta ! 
Koska kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, laitan teille (merellisen iltalenkkini inspiroimana) pienen kuvakokoelman meren eri kasvoista ja sen antimista näiltä nykyisiltä rannoiltani.
Toivottavasti tykkäätte !


Talvirantaa ja sen upeaa tunnelmaa auringossa. Minä ja Linus nautimme rantaretkistä, niin kesällä kuin talvellakin.

 Kohti satamaa sateen ja ukkosen jälkeen. Meri on tyyni, mutta varjoinen.


 Meren aarteita rannalla. Maneetit ovat kauniita, joskin nuo oranssin väriset polttavat ilkeästi.


Asuminen meren äärellä tuo herkkuja myös ruokapöytään suoraan kalastajalaivasta. Katkaravut, taskuravut, kalat. Tykkään siitä, että voin hakea varsinkin ravut suoraan laivasta - todellista rannikon elämän luksusta.
Vanhempi tyttäreni kuvaili mökkirannassa viime kesänä. Kuvaamisen kohteita ei puutu.Vesi liikkeessä.
 Kaupunkiimme odotetaan tänäkin kesänä 185 risteilijää, jotka täällä pystyvät liukumaan aivan kaupungin sydämeen ! Tämä harvinainen satama suoraan kaupungin keskustassa tekee Stavangerista kiehtovan turistikohteen. Tänä keväänä on lehdissä kuitenkin käyty kiivasta keskustelua siitä, onko vierailijoita jo liikaakin. Risteilijät ovat korkeampia kuin yksikään keskustan rakennus ja valtaavat päivittäin koko sataman. Vanhat höyrylaivat, vierasvenesatama jne. joutuvat väistymään kesäksi pois tieltä, ja kun laivoja vielä ympäröi korkea rauta-aita (suojaa terrorismia vastaan), on kaupunkikuva kokonaan laivojen määräämä.
Turistit tuovat kaupunkiimme toki rahaakin. Oppaita on koulutettu tänä talvena lisää, sillä turistit lähtevät mielellään sight-seeing:ille viikinkien maisemiin ja oppaita tarvitaan tätä nykyä monella eri kielellä.
Keskustelua siis käydään, mutta varmaa on kuitenkin se, että laivat, kaikkiaan 185 sellaista, "tuuttaavat" tervehdyksenä satamaan lipuessaan tänäkin kesänä ja kaduilla riittää vilinää jokaisena kesäpäivänä.


Tällainen tiistai-illan meripostaus kesää odottavalta Muumilta, joka kiikaroi merelle ja odottelee kaukaa saapuvia laivoja ja suolaisia pärskeitä :)

Vi snakkes.
Kommentit

 1. Upea postaus ihanine kuvineen, Marianna-muumipappa:)

  VastaaPoista
 2. Olipa ihana postaus :)

  Hollannissa olin onneni kukkuloilla, kun muutimme meren läheisyyteen. Todellisuus olikin sitten sitä, että aina tuuli ja hiukset olivat aina likaiset, tasapaksu lämpötila olis ollut ok, ilman tuulta.
  Silti nimenomaan koirien kanssa rannalla kävely oli mahtavaa. Meillä oli kesäisin kellonajat, milloin koiria sai vapaana rannalla juoksuttaa, talvella sai koska vaan.

  Meren rannalla ei tullut istuskeltua. En ole sellainen auringonottaja, paha allergia. Enkä muutenkaan ole mikään auringossamakaaja :D.

  Miehelleni meri on ja tärkeä elementti, meren rannalta kun on kotoisin. Minä taas järven rannoilta, joten se suomalainen järvimaisema on enempi mun elementtini, vaikka onhan meri aivan ihana sekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järvimaisemakin on kaunis, olen samaa mieltä. Riippakoivu ja rantalaituri...aah !

   Poista
 3. Hienoja kuvia! Minäkin pidän merestä, tosin järvikin käy. Ihan ei meren rannalla asuta, mutta kävelymatkan päässä sentään. Ja hei, Turusta mekin tänne Norjaan muutettiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turun saaristoa kaipaan kyllä. Vietin lapsuuteni kesät Ruissalossa mökillä, Iso-Pukin saarella, ja veneellä ajeltiin airistolla yhtenään. Siksipä vietimme häämmekin siellä ja Ukko-Pekalla höyrysimme Loiste-karille, jossa tanssittiin ihanassa kesäillassa laiturilla. Suomen kesä näytti parastaan norjalaiselle häävieraille ja airisto lumosi kauneudellaan. Upea muisto !

   Poista
  2. Kirjoitusvirheitä viljelen taas....siis norjalaisille häävieraille :)

   Poista
 4. Kaunista, sekä kuvat että teksti. Tykkäsin.

  VastaaPoista
 5. Teillä on siellä hienon näköinen hiekkaranta :) Käykö siellä ihmiset rannalla ottamassa aurinkoa ja uimassa, vai onko vesi liian kylmää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uidaan ja otetaan aurinkoa, surffataan ja liidellään. Vesi on kesällä uimalämmintä (riippuen kesästä ja tietysti henk.koht. sietokyvystä). Nämä syntyperäiset viikingit uivat kylminäkin kesinä ;)

   Poista
 6. Voi et ku upee rantta ♥ Kui pitkä matka teil on, toho rannal kotoa ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltä on noin 20min. ajomatka tälle suurelle nrannalle ja vastaavia rantoja on sillä etäisyydellä kolme. Lähin rantamme on 5 min. kävelymatkan päässä, mutta se on paljon pienempi.

   Poista
 7. Oi voi senttäs ihanaa ku kävelle jo pääsee, meren luokse ♥ Me asutaa Hirvensalos, minkkä varmaa tiedät entisenä Turkkulaisena ;)tää on kans saari ja vesi ympäröi meijät ja pikku rantalaituril on noin 5 minsan kävely ja uimaranttaan pari kilsaa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pitipä sattua. Sieltä Hirvensalon Moikoisistahan minäkin olen kotoisin :) Lasten kanssa ollaan kesälomilla käyty Ekvallan rannalla uimassa ja pienempi ranta löytyy vielä lähempää kotitaloani, eli Meri-Karinan vierestä. Maailma on pieni :D Hyvää viikonloppua Hirppariin :)

   Poista
 8. Vastavierailulla täällä. Aivan ihania kuvia löysin! Osaisinpa minäkin kuvata noin... Tulen vastekin tänne:)
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - mukavaa, että vierailit. Tervetuloa toistekin ja oikein aurinkoista viikonloppua sinnekin.

   Poista
 9. Ihania kuvia:) Meri on kaunis ja vahan pelottava. Itse olen kotoisin jarvimaisemista eli enemman jarvi-ihminen. Kesamøkki jarvenrannalla olisi unelma:) Ja kivoja keittiøkuvia. Janna nahda sitten kun on valmista:)t.kalamuija

  VastaaPoista
 10. Hah kyl maailma on pikkane, meil on sin Merikarinaan matkaa sellaset 2.5 kilsaa ♥ Hyvää viikonloppua, kan ssin päi ♥

  VastaaPoista
 11. Ihania kuvia! Ja San Diegossa olen asunut minäkin, yhden kesän vain tosin kun olin siellä eläintarhassa kesätöissä monen monta vuotta sitten.... :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kesän kuulumiset

Tammikuisia valonpilkahduksia

Kameraan kertynyttä, eli helmi-toukokuuta 2022