Vuonon kimallus

Vuonon kimallus

torstai 22. maaliskuuta 2012

Pääsiäinen saapui taloon

Ulkona kokonaiset +16 ja aurinko taivaalla - IHANAA ! Kukkapenkissä tapahtuu ja pääsiäisliljatkin ovat juuri kohta aukeamassa :) Siksipä en voinut enää vastustaa kiusausta, vaan hain vintiltä pääsiäiskoristelaatikon ja hups,...talo olikin aloittanut pääsiäisen vieton :)
Jouluun on mukava koristella, mutta pääsiäiseen vielä mukavampi - ja koristeluhan on aina hauskaa ! Mulla on sellainen sääntö, että ostan joka vuosi yhden tai kaksi uutta koristetta. Pentikissä on aina ollut hauskoja pääsiäiskoristeita ja kylläpä minua harmittikin, kun Pentik lopetti täällä Stavangerissa. Suomesta kaipaan myös rairuohoa ja Mignon-munia ! Äidilläni on onneksi ollut tapana lähettää molempia :)
Mämmiä toin viime vuonna mukanani Suomesta (olin siellä juuri pääsiäisen alla) ja kiittelin onneani, etten joutunut tuokkoseni kanssa tullimiesten puheille ! Yksinpä sain mämmini syödäkin, kukaan ei nimittäin uskonut vakuuttelujani siitä, että kyseessä oli mitä suurin herkku ;)  

No, tässä nyt kuitenkin kuva-potpourri pääsiäisen juttusista. Samalla kokeilin Pixlr-o-matic:n kuvankäsittelyohjelmaa :)


Munia :)


Munakupit ovat Green gaten ja munakynttilät löytyivät kaupungin suloisimmasta sisustusliikkeestä Hos Tora- putiikista.  Niiden sisällä on "keltuainen", joka tulee esiin kynttilän palaessa.


Vanha vetolelu, kananen, on löytö edellisvuodelta.
Nuorimmainen tyttöni toi minulle pajunkissoja koulumatkaltaan...ihania !


Pentikin kranssi.


Ei ihan pääsiäistä, mutta laitan kuvan näistä kehyksistä, jotka ostin Bergenistä. En ole vielä päättänyt niihin päätyivistä kuvista (kuten näkyy), mutta tyttöjen kuvat niihin varmasti pääsevät :)
Nämä olivat kyllä niin södet ja kiva muisto Bergenin reissulta.


Tämän yrttikopan löysin Plantasjenista kotimatkalla Bergenistä. Yrttilaatikko "keväisti" ikkunalaudan. Lasiskooliin tulee pääsiäisnamuja......muttei ihan vielä....nehän katoaisivat välittömästi :D

Viikonlopuksi on luvattu lämmintä ja aurinkoista, joten luulenpa, että menen koristelemaan sen mökinkin jo nyt lauantaina. Siellä meillä on enemmän itse tehtyjä koristeita ja sellaisia kanivinoja, keltaisia ja vähän kierosilmäisiä tipuja 50- ja 60-luvulta !!! Rumia, mutta juuri siksi kauniita !

Vi snakkes !

6 kommenttia:

 1. Meillä on kauhean vähän mitään pääsiäiskoristeita. Pitää varmaan lähteä hankkimaan niitä. Ja munia voisi koristella itsekin. Sitä en olekaan tehnyt moneen vuoteen, kun on mukamas aina ollut niin kiire.

  Mutta sanopas sinä kauemmin Norjassa asuneena, että tunnetaanko täällä rairuoho? En muista nähneeni sitä missään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole koskaan löytänyt rairuohoa täältä, mutta kissanruohoa saa puutarhakaupoista ja se käy hyvin. Väriltään se on tummempaa, mutta ihan nättiä ja vahvempaakin.

   Poista
 2. Ihanasti olet laittanut pääsiäistä, kaunista!
  Minäkin löysin taannoin tuon pixlr-o-maticin - ja tykkään tosi paljon :D
  Havahduin nyt huomaamaan, että pääsiäinen on jo kahden viikon kuluttua, herttinen... täytyypä etsiä rekvisiittaa esiin.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Joo, Pixlr-o-matic on ihan kiva :) Photoscapea olen myöskin kokeillut, mutta tää uusi ihastus on melkein mukavampi !

   Poista
 3. Kaunist on, niin ku ain tääl bruukka olemaa ♥

  VastaaPoista
 4. Teillä on ihania pääsiäiskoristeita! Ihanaa tuo että teillä kukkii siellä! Täällä yritin istuttaa kevätkukkia (siis syksyllä) niin maa on niin kova ja vähän multainen, että oli mahdoton tehtävä. Pitäisi varmaan joku pieni kukkapenkki laittaa.

  VastaaPoista