Vuonon kimallus

Vuonon kimallus

sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Reipas viikonloppu

Sunnuntai-ilta ja hyvä olo !
Tämä viikonloppu on ollut monipuolinen, mukava ja mikä tärkeintä,  terveellinen !!! Kevään tulo tuntuu aina ensin virkistävän mielen, mutta kohta sen jälkeen alkaa sitten kehokin vaatimaan virkistystä ja "pientä kevätremonttia"  - siksipä meillä onkin aloitettu kehojen kevättalkoot !
Lenkkipolku kutsui sekä eilen että tänään ja pieni sumusade helpotti kulkua antamalla ihanaa, raikasta vilvoitusta suorastaan kiehuvalle talvikropalle, joka taisteli polulla eteenpäin ;) Olo on kyllä lenkin jälkeen suorastaan taivaallinen ja ainoa, mikä täydellisestä tunnelmasta jää puuttumaan on se SAUNA ! Jälleen kerran harmittelen, ettei minulla sitä ole ;(
Tänään sain jopa mieheni mukaan lenkkipolulle ja sehän vasta mukavaa olikin !
Teimme lenkin saaremme ympäri ja matkalla huomasimme mm., että haikarat ovat jo täydessä vauhdissa vakituisessa pesimismetsässään - upeita lintuja, mutta pitävät kyllä kovaa meteliä !

Myös keittiön puolella alkaa ns. kevyt kausi ja salaatit ovat olleet sekä lauantain että sunnuntain ruokalistalla :) Rakastan erilaisia salaatteja ja teen jatkuvasti omia "variaatioita", kokeilen uusia salaattivaihtoehtoja ja testaan perheellä uusia makuja! Nam.

Appelsiini-vihersalaatti nautittiin tänään appelsiinimarinoitujen uunikyljysten seurana.

Laitan tähän alle meidän nykyisen suosikin, jota tein eilen souvlakin kyytipojaksi. Ohje on yksinkertainen:
- 2-3 eri salaattilajia, itse pidän raddichio rossosta, frisesta ja pinaatista.
- fetajuustoa kuutioina, mausteliemessä tai sellaisenaan
-avokadoa kuutoina
-cherrytomaatteja kokonaisena
-sokeriherneitä palkoineen (keitän niitä ensin pari minuuttia, sitten jäähdytän kylmässä vedessä)
- paahdettuja pinjansydämiä
- hyvää oliiviöljyä ja balsamicoa, pippuria ja pikkuisen suolaa.Eilisillä Suomi-seuran kahveilla tuli kyllä syötyä pullaakin ja ihan hyvällä mielellä. Vasta leivottu pulla maistuu niin valtavan hyvältä, kun saa samalla maanmiestensä kanssa jutella, ihan omalla äidinkielellä ja omalla "kulttuurilla". Suomi-seura on tärkeä kotisatama meille vierailla mailla kulkeville suomalaisille - tulen kertomaan siitä joskus varmasti enemmänkin.
Lauantai-Illan vietin niin ikään suomalaisessa seurassa, sillä yksi parhaista suomalais-ystävistäni istui  meillä iltaa - viisaina tyttöinä pitäydyimme kuitenkin vain viinirypäleissä ja jäävedessä :D

Tämän päivän ihanin juttu oli ehdottomasti uuden puutarhaliikkeen löytäminen naapurikaupungista !!!
Siellä oli vaikka mitä ihanaa ja jotakin pientä tarttui (tietysti) mukaankin.


Indiskasta löytämäni pikkuiset hyllyt pääsivät seinälle eilen. Pieni köynnös löytyi tänään.


Tärkeintä oli kuitenkin, että löysimme sieltä etsimämme, puutarhapaviljongin, jonka olemme päättäneet hankkia talomme takana olevalle terassille. Tämä oli viikonlopun paras juttu ja sai minut erittäin iloiseksi !!!
Täällä Norjan lounaisrannikolla sataa nimittäin kesälläkin USEIN ja puutarhapaviljonki mahdollistaa ulkona istumisen pienellä sateellakin ! Sen alle voin myös sateen sattuessa siirtää kukkapurkit, eikä sohvakaluston tyynyjäkään tarvitse juosta pelastamaan mustien pilvien kertyessä taivaalle ! Välttämätön hankinta siis :)

Huomenna on työpäivä, kiireinen sellainen - huh,huh jo nyt!
Illaksi olenkin sitten sopinut kävelytreffit kahden ystävättäreni kanssa ja sitä odotankin jo ilolla !!! Haikarametsään mennään taas ja kunto senkun kohenee - jippii :)

Hyvää alkavaa viikkoa teille kaikille !
Vi snakkes.

2 kommenttia:

  1. Kyl olo on tosiaanki taivaalline ku on ollu reippaal lenkil ulkoilmas, mut sitä monest on vaa nii laiska menemää. Mun mies kans ei oikke välitä tost kävelyst mut kyl välil lähtee mukka, mut hän kyl sit pysäyttää ain välil ja pussaa ja kävelläki käsikädes jote ei se kyl iha kuntoilust men hah...Yksinää tulee mentty kovempaa ku kuuntelee musiikkia, ni sitä ei ni huomaakka ku kotoo et meniki liian kovi omal kunnolles . Ihanan näköst salaattia sul nam ♥ Me ei syödä salaattei ku iha lisäkkeinä ja eniten teen feta salaattia nam ♥ Olen kattonu noit samoi hyllyi Indiskas ja on kyl kivat sul tosa paikas ♥

    VastaaPoista
  2. Mä ostin samat hyllyt mökillekin, ne olivat niin edulliset ja hirmu södet. Mun ehdoton ikisuosikki on muuten kreikkalainen salaatti. Hyvää, kreikkalaista fetaa, oliiveja, kypsiä tomaatteja ja hyvä oliiviöljy ja aaahh...nam. Asuin Kreikassa joitakin vuosia ja meillä syödään siksi paljon kreikkalaista ruokaa. Mausteet ostan Kreikan lomiltani (matkalaukku aina täynnä ruokaa), mutta onneksi olemme nyt saaneet kaupunkiimme pienen kreikkalaiskaupan, josta saan kaiken tuikitärkeän.

    VastaaPoista