Visiitillä Bergenissä

Terveisiä Bergenistä, Norjan sateisimmasta kaupungista, jossa tällä kertaa paistoi kyllä aurinkokin !
Teimme mukavan viikonloppu-"road tripin" Bergeniin, jonne täältä meiltä ajelee sellaiset
4,5 - 5 tuntia. Matkalla ajetaan kahden merenalaisen tunnelin läpi ja syvemmän tunnelin pohjalla ollaan peräti 223 metrin syvyydessä, vuonon pohjassa ja korvat lukossa :) Lisäksi Bergenin reissulla matkataan kahdella autolautalla ja ihastellaan kauniita merimaisemia, joskin vähän aallokon keinuttamana.

Bergen on mielenkiintoinen kaupunki. Kuten sanottu, se on Norjan sateisin kaupunki ja sillä sataa keskimäärin 213 päivänä vuodessa. Tällä kertaa Bergen ripotteli niskaamme vain harmitonta tihkusadetta ja sunnuntaina saimmekin nautiskella aurinkoisesta ja lämpimästä kaupungista ilman sadepisaroita :) Sateenvarjoja myytiin muuten ihan kaikkialla, turisteille varmaankin, sillä Bergeniläiset itse eivät tuntuneet lauantain tihkusadetta edes huomaavan - karaistunutta väkeä ?!


Bergeniä kutsutaan Pohjolan Roomaksi, sillä sitä ympyröi kaikkiaan seitsemän mahtavaa vuorta. Kaupunki on aikojen saatossa laajentunut kiipeämällä ylös vuorenrinteisiin ja taloja keikkuukin tätä nykyä suorastaan huimaavilla paikoilla. Me päätimme kokeilla yhtä kaupungin erikoisuuksista, Fløibane- rataa, joka on ns. funikulaari, eli vaijerikäyttöinen junarata. Sillä voi matkustaa Fløyen-vuorelle ja ihailla kaupunkia näköalapaikalta. Ylhäällä Fløyenillä on myös ravintola, jossa nautimmekin lounaan ennen laskeutumista takaisin kaupungin vanhaan osaan ja sen romanttisille kaduille.

Bergenissä on valtavasti kahviloita ja kaikista niistä löytyy aivan sanomattoman ihania kaloripommeja - rumboller-leivoksia. Kyseessä on vähän tuulihatun tapainen leivos, joka on täytetty rommin makuisella kermavaahdolla - nam, nam ! Näihin tuli kyllä himo - onneksi niitä ei täällä tunneta ;)


Vanhasta kaupunginosasta löytyi myös lukuisia mukavia putiikkeja, sisustajan ja shoppailijan  paratiisi - ehdottomasti.
Itse onnistuin tosin tällä kertaa olemaan säästäväinen ja pitämään kukkaroni nyörit kiinni. Mukaani Stavangeriin lähtivät vain: kaksi valokuvakehystä ( puoleen hintaan), synttärilahja kummipojalleni ja purjelaivan pienoismalli (puoleen hintaan sekin), joka sijoitetaan mökille :)Ihanan vaarallisia houkutuksia !


Bergen on tunnettu myös Akvaariostaan, jossa meidän oli niin ikään "ihan pakko" vierailla.
Ihania pingviinejä ja muita asukkaita oli tietysti hauska katsella ja tässäpä saatte pari kuvaakin - pingviinin olisin halunnut mukaani !
 Akvaarion kiehtovia asukkaita :)


Bergen on hyvin vanha kaupunki ja entinen Hansa-kaupunki. Tämä näkyy varsinkin Bryggellä, kaupungin sydämmessä, sataman katveessa. Vanhoissa makasiineissä on nykyään putiikkeja, gallerioita jne. , mutta taistelu niiden säilyttämisestä on vaikeaa. Sää ja meriveden ajoittainen nousu makasiinehin asti eivät  juurikaan auta asiaa ja pakko on todeta, että homesieni oli aivan selkeä tuoksu näissä vanhoissa taloissa - harmi !

Bergen on viehättävä kaupunki, sateesta huolimatta,ja toivon, että pääsemme sinne visiitille taas kesällä !
Toivottavasti tykkäsitte kuvaraportista :)

Vi snakkes :)Kommentit

 1. Oikein kiva matkaraportti! Mekin mahdollisesti visiteeraamme Bergenissä huhti-toukokuussa. Toivottavasti silloinkin olisi edes hetken poutaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toukokuu on usein aika hieno ja KUIVA kuukausi täällä Vestlandetilla. Bergen on varmasti upea kesällä !

   Poista
 2. Minä taidan sittenkin kiertää Bergenin kaukaa. Voiko jossain sataa enemmän kuin täällä? Ilmeisesti voi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten sanottu, yli 200 päivää vuodessa :( En haluaisi sateen vuoksi siellä asua, vaikka kaupunki muuten onkin viihtyisä ja maisemat upeat.

   Poista
 3. Voi että, kiva kun minäkin löysin tieni tänne sinun kauniiseen blogiisi :D
  Aivan mahtavat maisemat on Bergenissä! Norjassa on kyllä sitä jotain - luonto on niin jylhä...

  VastaaPoista
 4. Ku asuin Oslos vuon nakki, ni ei tullu käytyä ollenkka tuol Bergenis mut sillone poikka kaveri asus siel ;) Mut mä en kyl käynykkä ollenkka Oslo ulkopuolel, ku piti vaa bailata niin pal pirust ;) Ny aikusen ja ehkä viisaampanaki se on kyl harmittanu kovast ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, nuorena bailaus oli tärkeämpää ! Sinun pitäisi ottaa se armaasi mukaan ja lähteä Norjan retkelle !

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kesän kuulumiset

Tammikuisia valonpilkahduksia

Kameraan kertynyttä, eli helmi-toukokuuta 2022