Huhtikuun iloiset !

April showers bring May flowers....niinpä, täällä sataa juuri parhaillaan ja puutarhassa suorastaan kohisee ! Huhtikuu on todellakin kasvun aikaa ja ihanat kevätmerkit ilostuttavat ja yllättävät ihan päivittäin. Me vietimme pääsiäisen maalla viikon mittaisesta lomasta nauttien....työleirin merkeissä tosin ! Terassit pestiin ja kuurattiin puhtaiksi, vintti maalattiin valkoiseksi, piha haravoitiin ja siivottiin talven myrskyjen jäljiltä ja välillä koetettiin lomaillakin.
Harmi vaan, että erittäin lämmintä maaliskuuta seurasi kylmä pääsiäinen. Pohjoistuuli puhalsi voimakkaasti lähes viikon ja pelko puutarhan paleltumisesta meinasi viedä yöunetkin :(   Muutamana päivänä saimme toki istuskella auringon lämmittämällä terassillakin ja grillikauden avajaisia vietettiinkin sitten suurella riemulla lauantaina !  Pohjan puhuri meni siis menojaan ja kevät jatkaa etenemistään !
Viikonloppuna on tarkoitus jälleen matkata mökille ja järjestää tavarat vintillä paikoilleen :) Kamera lähtee varmasti mukaan :D
Tässä kuitenkin kuvatunnelmia pääsiäisen vietosta maalla <3


Vanhempi tyttäreni yhteydessä kaupunkiin. Se on 15-vuotiaalle elintärkeää lomallakin :)


Anopin vanha polkupyörä kukkii koko kesän. Tytöt kyllä ajelevatkin sillä toisinaan. Kuten näkyy, seinien pesemistä on luvassa kesällä !!!


Mökkimaisemaa.

Keittiön vitriinikaappi "tuuletettiin" ja mummon astiasto on taas käytössä.


Nuorempi versio ei nettiä kaipaa.


Me muut jatkoimme maalaamista....pääsiäispupu otti rennommin :DOlen niin innoissani näistä kevään pihatöistä ja kukkapenkkien ensimmäiset siivoustyöt olenkin jo tehnyt pariin otteeseen. Nurmikko on leikattu jo kertaalleen - lämpimän maaliskuun vuoksi - ja kaikenlaista uutta on taas suunnitelmissa / haaveissa tämän tulevan kesän varalle. Kukkapenkissäni on paljon perennakasveja ja niistä suurimpana suosikkinani laventeli ! Laventeli on tuoksunsa ja kauneutensa vuoksi hyvä myös siksi, että etanat eivät siitä pidä ! Meillä etanat ovat elefantin kokoisia ja niitä on paljon !!! Mansikat olen siirtänyt amppeleihin, sillä rouske oli melkein kuultavissa etanajoukon temmeltäessä mansikkamaassa - mikä riesa.  Laventelikuvat alla ovat viime kesältä.


Laventelia  pihallani....ja perhosethan siitä pitävät. Syksyllä kuivatan sittä kimppuina ja käytän koristeena, kylvyssä jne. Lempikukkani, ehdottomasti.

Tässä vielä kuvia keväisestä tunnelmasta täällä meillä nyt huhtikuun alussa:
Osa tulppaaneista on nyt aukeamassa. Kunhan vain aurinko pilkahtaisi...Iltapurjehdus.

Tämä tällä kertaa.
Nauttikaahan keväästä ja sen mukanaan tuomista iloista !!!
Loppuun vielä yksi ihanimmista kevään merkeistä täällä Norjan lounaisrannikolla...


 Lampaita täällä on paljon ja huhtikuu on karitsojen syntymisen aikaa. Maatiloilla on juuri nyt kiire vuorokauden ympäri, sillä karitsoja syntyy joka päivä muutaman viikon ajan ! Puhutaankin "lamming-ajasta", jolloin isännät ja emännät lähes nukkuvatkin lampaidensa joukossa. Kyllä ne ovat suloisia !

Vi snakkes !

Kommentit

 1. Näyttääpä Norjan lounaisrannikolla olevan täysi kesä. Täällä pohjoisemmassa kevät on kovasti myöhässä, lumipeite kasvaa ja öisin pakastaa.Laventelia on muistaakseni rakuunan kanssa käytetty myös liinavaatekaapeissa raikastajana. Ainakin hajusteena kylvyissä.
  Hyvää kevään jatkoa.

  VastaaPoista
 2. Laventeli tuoksuu todella kauan kuivattunakin ja sitä voi todellakin käyttää myös liinavaatekaapissa. Meille tämä kevät tulee aina aikaisin, mutta tänä vuonna ei talvea tullut oikeastaan ollenkaan. Viikon verran saimme nauttia lumesta...siinä kaikki ! Hyvää päivän jatkoa !

  VastaaPoista
 3. Onpa siellä kevät jo pitkällä!

  Eilen lapioin lunta pihalla, pahimmissa paikoissa oli vielä noin 40 senttiä lunta. Mutta sipulikukat puskevat sieltä alta sitkeästi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa kertoi äitini, joka kannustaa sipulikukkiaan kohti aurinkoa :)
   40 cm on kyllä aika paljon, vaikka toisaalta sulaahan se nopeasti, kun aurinko vaihtaa isomman vaihteen päälle !

   Poista
 4. Ihanii kevässii kuvii ja torellaki teil on kevät jo pitkäl ♥ Upeet maisemat huoh, on kyl varmaa ihanaa viettää tommoses paikkaa vapaa aikkaa ♥ Sul kukkasetki jo alkkanu heräillee talvest, eile perkasin kukkamaata ja kuka versot on ny mulla korkeudel et kesttä viel ku oikke kukkasiks voi sannoo hah ♥ On tää kevät kyl ihanaa aikkaa ku luontto herää ja ittekki innostuu puuhailee kaikkee ♥ Oikke ihanaa viikon jatkoo sin päi taas ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin juuri, että Ruissalo on taas sinivuokkojen täyttämä !!! Ihanaa ! Sitä lukiessa ja kuvia katsoessa tuli niin ikävä sinne (blogi: Förmaaki ja puutarha). Lohtua antaa tämä oma pihapiiri ja varsinkin mustaviinimarjapensas (mummolan muistoja), joka on jo lehdessä ja tuoksuu TAIVAALLISELTA ! Hyvää viikon jatkoa sinulle !

   Poista
 5. Jaa vai Ruissalos on jo sinivuokkoi kappas, kappas..Täytyyki kattoo jos sin ehtis kattelee keväst luontoo ♥

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valohoitoa psori-käsille ja mielelle :)

Syyspäivän throw back huhtikuun hetkiin

Norjaa ristiin rastiin, eli kuva-albumista poimittua