Ihastuksia, ikääntymisiä ja valaistuksen tarvetta

Työjakso jälleen takana ja ajatuksissa viettää muutama  päivä pihaa hoitaen. Hain Plantasjenista sunnuntaina 5 säkkiä multaa ja nyt ne odottavat minua tuolla pihalla. Selkä tässä joutuu taas koetukselle, mutta muutenhan tuo pihalla tonkiminen on ihan super-ihanaa ! Plantasjenista löysin myös uuden kirsikkapuun, laventelia ja muutaman uuden oliivipuunkin. Kirsikkapuut ovat nyt täydessä kukassa ja kauniimpaa näkyä ei juurikaan liene !

Huhtikuu alkoi täällä meillä aika viileästi, pohjoistuulen raikastamana, mutta viime päivinä onkin jo taas ollut mukavan lämmintä. Eilen mittari kohosi +16 asteeseen ja tänäänkin on tuuletonta ja lämmintä, sateesta huolimatta!
Me olemme iltaisin tehneet pitkiä ja tehokkaita kävely-/juoksulenkkejä milloin missäkin saaren mutkassa ja näille huhtikuun illoille ei löydy kyllä vertaista. Upeita auringonlaskuja, lintuja, heräävää luontoa...wow ! 
Porauslautat ja nostolautat ovat harvoin kauniita, mutta tämä ei toisaalta rumentanut maisemaa. Testaili nostosyvyyteen laskeutumista vuonossa.Lenkkipolun varrelta metsästä.


Huhtikuu tarkoittaa omalla kohdallani myös vanhenemista, eli synttäreitä on jälleen kerran vietetty ja ne ikuiset 24 vuotta juhlistettu ties kuinka monetta kertaa :) Sain perheeltäni lahjaksi aivan ihanan sadetakin, neulekuvioisen Søstrene Jensen-merkkisen norjalaisen takin ! Ihastuin siihen jo muutama kuukausi sitten nähtyäni sen Kull-liikeen ikkunassa, mutta en sitten raaskinut sitä ostaa ...siksipä ilo olikin suuri, kun sen synttäriaamuna paketista löysin. Täällä Norjassa sadetakki ja hyvät kumisaappaat ovat ihan must ! Sateenvarjo on täällä rannikolla lähinnä vain vitsin asemassa :D
Siksipä onkin mukavaa, että sadetakkeja löytyy nykyään eri malleissa, väreissä ja merkeissä ja niitä voi käyttää hienommassakin paikassa ja tilanteessa ! Suomesta muistan, että Rukan keltainen, perinteinen sadetakki on muodissa joskus 80-luvun lopussa ja sellaista etsittiin valtavalla vimmalla kaikkialta :) Muistatteko ? Taidatte olla liian nuoria :D

Uusi, hauska sadetakki ja selästä löytyvät siskokset Jensen heijastimena.

Kummipoikani vietti ihan ensimmäisiä synttäreitään hänkin, oinaan merkeissä tätinsä tapaan, ja hänelle löysin lahjaksi aivan sanattoman suloiset pienet Conversit :) Bergenistä ostettu raitiovaunulaukku / säilytyslaatikko lähtee myös paketissa Suomeen !
Itselläni on vain tyttäriä ja  nautin nyt siitä, että saan ostella poikien vaatteita ja leluja ! Conversit löysin, kun olin ostamassa tyttärilleni uusia Converseja nyt kevääksi / kesäksi - muissa kengissähän he eivät juuri kuljekaan, talvellakaan. Tosin, nyt puheen aiheena ovat Toms-kengät, jotka ovat toivomuslistalla kesäksi. Nuorempi neitokainen sai sellaiset viime kesänä tädiltään ja piti niistä kovasti. Olen niitä katsellut kaupoissa ja kivoilta näyttävät myös aikuisen jalkaan, sopivat moneen asuun ja ovat varmasti mukavat jalassa. Taitavat päätyä siis omiinkin jalkoihin kesäkengiksi.


Pikkumiehelle lähdössä :)


Kotiin en ole juuri mitään hankintoja nyt tehnytkään. Uuden lukulampun ostin sohvan nurkkaan ja tällä kertaa päädyinkin seinävalaisimeen. Sohvan toisessa nurkassa on lattiavalaisin ja nyt lukuvaloa riittää sohvan kumpaankin päätyyn. Usein istumme nimittäin kumpikin omassa sohvan nurkassamme lukemassa. Sellaista se on tämä ikääntyminen....lukulasit, lukuvalo....suurennuslasiko on seuraava ?
Kauniita, sopivan kokoisia ja hyvän valon antavia valaisimia on muuten todella vaikea löytää !


Kattovalaisin ja lukuvalona lattiavalaisin.


Ihan ok valo lukemiseen.

Toiseen sohvapäätyyn laitoin siis tämän seinävalaisimen ja hyvin toimii !


 Hei...aamuinen sade on nyt tauonnut ja ulkona paistaa aurinko :) Paras lähteä pihalle ja kenties jopa niiden multasäkkien kimppuun !
Laitan kuvia kirsikkapuista seuraavaan postaukseen :)
Vi snakkes !Kommentit

 1. Onnea päivänsankarille! Hienon lahjan sait. Nyt minuakin alkoi himottaa uusi sadetakki. Vanha on juurikin Rukan takki, ei tosin keltainen, mutta saattaa hyvinkin olla peräisin jopa 80-luvun lopulta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sadetakille on ainakin käyttöä !!! Ja kiitos onnitteluista :)

   Poista
 2. Onnittelut!

  Mielenkiintoista nähdä kuvia öljynporauslautasta. Vuosia, vuosia sitten näin lapsena Porissa rakenteilla olevia porauslauttoja ja ne olivat valtavan isoja.

  VastaaPoista
 3. Runollinen tunnelma ylemmässä meri-aiheisessa kuvassa, jossa proosallisen öljynporauslautan valot heijastuvat kauniisti veteen.
  Paljon onnea ja mukavia tulevia vuosia!

  VastaaPoista
 4. Taas ihanii kuvii ♥♥♥ Synttäri onnittelut ja tosiaa katoin ens et se sadetakki on neule mut onppas se jännä näköne ei kyl ikinä uskois sadetakiks ♥ Teil on kyl kaunis olkkari ♥♥

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valohoitoa psori-käsille ja mielelle :)

Syyspäivän throw back huhtikuun hetkiin

Norjaa ristiin rastiin, eli kuva-albumista poimittua