Kreikkalaista menoa paviljongissa

Tervetuloa kesä !!! ...ja hauskaa Vappua teille kaikille !
Meillä vietettiin viikonloppuna kesäkauden (ja samalla uuden paviljongin) avajaisia, mutta tehtiin kyllä pihatöitäkin :) Paviljonkiin olen ihan valtavan tyytyväinen. Se loi terassille ihan uudenlaisen tunnelman ja näyttää oikein sievältä sisustuksineen. Nyt pitäisi vain suunnitella, lyhtyjen lisäksi, jokin kiva valaistus iltatunnelmaa luomaan.
Ideoita otetaan vastaan :)Tältä katos / paviljonki näyttää sisältä katsottuna.Katsokaapa tuota kirsikkapuuta tuolla takana :)


Pihatöitä riittää.

Paviljongin pystytystä ja grillikauden alkua juhlistettiin lauantaina kreikkalaiseen meze-malliin. Grillillä tirisivät souvlakit ja lammasta ja kyytipojaksi tehtiin tzatzikit, horiatikit (salaatti), dolmadekset ja riisiä...nam !
Meillä syödään aika paljon kreikkalaista ruokaa, sillä rakkaus Kreikan makuihin jäi pysyvästi sydämmeen siellä asuttujen vuosien jäljiltä. Minulla on tapana ostaa mausteita, kahvia, teetä, oliiviöljyä yms. Kreikanmatkoillani ja ruokaostoksiani varten olenkin usein varannut ainakin puolikkaan matkalaukun ..perheeni suureksi riesaksi.
Viime vuonna tilanne kuitenkin helpottui, sillä Stavangeriin avattiin kreikkalainen kauppa, Oliventre. Sieltä saan nyt hankittua kaiken tuikitärkeän ja muutakin hyvää. Kaupan perustaja on kotoisin Rodokselta, samalta saarelta jossa minäkin asuin ! Siksipä ostosreissuilla tulee aina myös rupateltua entisen kotisaaren asioista ja sehän tekee kauppareissusta entistä mukavemman. Kreikan ongelmista ja talousvaikeuksista emme juurikaan juttele - se latistaisi tunnelmaa !

Horiatiki, kreikkalainen salaatti (tässä mun versiossa on lapsille salaatinlehtiä, mutta nehän eivät varsinaisesti horiatikiin kuulu )


Tzatziki


Dolmades

Hyvä oliiviöljy on ehdoton ja kreikkalaisessa keittiössä sitä menee kanisteri kaupalla :)
Näistä kertyy nopeasti painoa matkalaukkuun :DSuosikki-fetamme tällä hetkellä on Kolios.Oliventren kasseissa on ihana tervehdys ja sieltä ostamani öljy on ollut todella hyvä.

Muutamista paremmista ruokakaupoista saa toki hyviä öljyjä, kreikkalaista jugurttia, juustoja jne. , vaikka hintaahan niillä usein on. Valmiita tzatziki-sekoituksia en osta koskaan - olen kerran erehtynyt maistamaan - yök.


Kreikkalaisista tunnelmista olen nyt siirytmässä suomalaisiin kevät-tunnelmiin, sillä huomenna on Vappu ja minä onnekas pääsen Suomi-seuran vappujuhlassa suomalaisten herkkujen ääreen ! Jopa munkkeja ja simaa on luvassa :D
Yhteislaulua, arpajaiset ja mukavaa tunnelmaa suomalaisessa seurassa - ilolla sitä odotan !

Viettäkäähän tekin oikein iloista ja kesäistä Vappua !!!

Glada Vappen, Ha en riktig fin Valborgsfeiring !

Vi snakkes.Kommentit

 1. Ihana toi paviljonki ja naapuri on laittanu semmoset öljylyhryn malliset pikkaset valot tumman vihreet muistaakseni ne on Airamin valmistamat ja olis kivat tos paviljonkis roikkumas katonrajas ♥ Sit ainaki viime kesäl Ikea myi semmossii eri kokossii paperilyhtyi ja ne toimi aurinkko energial ja niitki ol eri värei ♥ Tai sit iha semmoset pikkaset ledi valot, kierttää ymppäri paviljonkin reunaa ♥ Meil on terassil semmossii pikkassii lyhtyi eri värissii ja on kyl ihanat illan hämys ♥ Mä olen käyny Kreikas ja kans tykkään siit ruuast ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ne Airamin tallilyhdyt / myrskylyhdyt mökillä, pihakoivussa :) Laitan kuvia uudesta paviljonki-viritelmä-valaisimesta (hihii) myöhemmin. Paperilyhdyt olisivat kyllä ihan ihanat.

   Poista
 2. Minulle tuli heti mieleen kynttiläkruunut. Minulla on kotona yksi sellainen, jota suunnittelin terassille, mutta se oli minusta niin suuremmoinen, että päätyi keittiöön:)

  Ihania herkkuja, kreikkalainen ruoka on hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen nyt viritellyt valoja....laitan kuvia myöhemmin. Etsin todellakin kruunua, mutten löytänyt sopivaa (toistaiseksi ainakaan), joten rakensin oman "designin" :D

   Poista
 3. Kaunis paviljonki ja wau noita kirsikankukkia.

  Blogissani on muuten sinulle tunnustus! :)

  VastaaPoista
 4. Löysin tänne Tiiranpesän kautta. Mielenkiinnolla jään lukemaan ja odotan innolla lisää sisustuspostauksia. Opiskelen myös aikuisiällä (maisemasuunnittelua). Ihanaa ja erilaista tässä iässä. Tervetuloa myös Gardeniaan =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa ! Maisemasuunnittelu on varmasti mielenkiintoista ja todellakin, opiskelu maistuu paremmalta nyt aikuisena. Tulen visiitille Gardeniaan varmasti jo tänään :)

   Poista
 5. kaunista, niin kaunista. Kiitos mukavan tuntuisesta blogista jonne vasta nyt löysin tieni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löysit tänne ja pidit näkemästäsi & lukemastasi :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valohoitoa psori-käsille ja mielelle :)

Syyspäivän throw back huhtikuun hetkiin

Norjaa ristiin rastiin, eli kuva-albumista poimittua