Vuonon kimallus

Vuonon kimallus

perjantai 4. toukokuuta 2012

Viikinkien jäljillä

Ihan alkuun haluan kiittää Tiiranpesän Maria tunnustuksesta, jonka hän blogissaan tänne Vuonoon antoi :) Tervetuloa myös uudet lukijat - kiva, että löysitte tänne !

Tämän perjantain iltalenkki tehtiinkin äsken sellaisessa tuulessa, että korvissa humisee vieläkin ! Kuljimme jälleen pitkin rantoja ja ihastelimme laskevaa aurinkoa, merta ja metsää.  Merellä matkasi yksinäisen näköinen laiva, joka puski aallokkoa vastaan ja katosi Stavangerin "portista" aavaa merta kohden.....näky, joka herätti minussa yllättäen monenlaisia tunteita ! Meri on suuri ja laiva näytti pieneltä horisonttia vastaan. Se jätti tutun kotisatamansa, turvallisen lepopaikan ja lähti urheasti matkaan. Kaunista, yksinäistä, surullista ja pelottavaakin.Kohti Pohjanmerta auringonlaskun aikaan...

Sinne se katosi horisonttiin.


Mielessä kävivät myös viikingit, jotka jo kauan sitten ohjasivat laivojaan tuosta samasta portista kohti vieraita maita ja meriä. Norjalaiset ovat merenkävijöitä, kalastajia, merimiehiä ja meri on heille yhä tänäkin päivänä heidän "jokapäiväinen leipänsä". Kalastajalaivojen rinnalle ovat nousseet öljynporauslautat ja meri on siten antanut uuden lahjansa näille viikinkien jälkeläisille.
Enää eivät lohikäärmepäiset viikinkilaivat purjehdi tuosta ns. portista aavalle merelle, mutta merenkäynti jatkuu yhä ja viikinkien muisto elää.
Rantalenkin kuvasaldoa tältä illalta:


Vaikka pidän merestä, oli kuitenkin ihanaa tulla kotiin aallokon pauhusta. Merelle ei mieli tuulessa halaja ! Mielummin puutarhassa kuin merelle, siitä ei ole epäilystäkään.


Yksi lempiesineistäni täällä kotonamme on perintöhuonekalu 1800-luvulta, joka niin ikään muistuttaa viikingeistä. Se on ns. "dragestol". eli lohikäärmetuoli. Dragestil oli kovasti suosiossa Norjassa 1800-luvulla, jolloin kiinnostus viikinki- ja keskiaikaan oli suuri ja inspiroi käyttämään lohikäärmesymbolia niin rakennuksissa kuin huonekaluissakin.  Oma tuolimme on mieheni isoäidin perintöä ja se sai uuden verhoilun joitakin vuosia sitten. Tässä tuolissa on todella hyvä istua, varsinkin jos selkä on kipeä. Rakastan tätä tuolia enkä aio luopua siitä koskaan !

Viikinkien maille laskeutuu nyt yö ! Toivottavasti maailman meriä kyntävät laivat saavat matkata turvallisesti eteenpäin tänäkin yönä :)

Hyvää viikonloppua teille kaikille !

Ai niin.... se paviljongin valaisinviritys....toistaiseksi tällainen :D
Kruunu on haussa, mutta tämä Indiskan lyhty on iltaisin aika soma.

Vi snakkes.

3 kommenttia:

 1. Oi on taas upei meri kuvii ja noi kirsikkapuut on kyl kaunei ♥ jännän näköne tuoli ja on kyl tosi upee ja hieno muisto ♥ toi valastus i´rea on iha kiva ♥

  VastaaPoista
 2. Komea tuoli! Lohikäärme jo itsessään on mielenkiintoinen symboli, koska se esiintyy niin monessa kultturissa.

  Upeita merikuvia! Meillä ei juuri näy myrskyävää tai tuulista merta. Tästä ei ole pitkä matka merelle, mutta se on rauhaisaa sisälahtea.

  VastaaPoista
 3. Ihastuttava blogi :) Taidanpa klikkailla itseni lukijaksi, jotta löydän tieni tänne uudestaan ♥

  VastaaPoista