Vuonon kimallus

Vuonon kimallus

keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Aurinko armas, sinäkö se olet ?

Litt flaks skal man ha, eli joskus on oltava tuuriakin...ja tänään sitä oli. Vapaapäivä ja aamun yllätys - kesä tuli takaisin !!! Olin joka tapauksessa päättänyt uhrata päiväni pihatöille, mutta suunnittelin tekeväni hommat "joka sään takissa" (kuten täällä sanotaan), saappaissa ja kaulahuivissa. Pohjoistuuli on nimittäin piiskannut meitä jo  viikon ajan ja välillä tuntui, että koko kesä on peruutettu.
Aamu yllätti tänään siis lämmöllään ja tällä hetkellä mittari näyttää 18 astetta ilman tuulta ! Pihatöissä on niin paljon mukavampaa olla sandaaleissa ja kesävaatteissa ja puutarhakin näyttää kivemmalta.
Pihalla on kyllä tapahtunut paljon, tuulesta huolimatta, joten aikamoisella viidakkoveitselle siellä sai heilua.
Kuvailin viikonloppuna mökin pihaa ja tänään tätä talomme pihaa.
Kesäkuu näyttää kuvina tältä:

 Syreenit kukkivat mökillä.Samoin tekee ruohosipuli.

 Alppiruusujen kukinta on nyt parhaillaan. Tämä on mökiltämme. Alppiruusut viihtyvät hyvin täällä lounaisrannikolla ja kasvavat usein puun kokoseksi. Kukkiessaan kerrassaan upeita, varsinkin kun ovat muodostaneet metsän.

Sitten kaupunkipihan kuulumisia:

 Mansikka tekee marjaa :)Pihan nurkassa on uusi kori. Siihen pitäisi nyt keksiä jotakin somaa. Ehkäpä lobeliaa ? Luuletteko, että menestyy tuossa aika kuumassa (koko päivän auringossa) nurkassa ?
Mökkitonttimme on metsäinen ja siksi tavallaan helppohoitoinenkin. Olemme valinneet sinne puita, hedelmäpuita, syreeniä, orjanlaakeria, alppiruusua ja ruusuja. Ne kaikki viihtyvät siellä.
Kaupungissa piha on pieni, mutta vaatii paljon enemmän aikaa ja työtä. Kevään sipulikasvien kukittua kukkivat erilaiset perennat, olen valinnut pihaani vähän kaikenlaista ja tykkään enemmänkin sellaisesta "vapaammasta", runsaasta, villistä pihasta, kuin tarkkaan rajatusta ja huolitellusta pihasta ...omalla kohdallani siis ! Ovathan ne täydelliset pihat aivan upeita. Naapurustossa on yksi, henkeäsalpaavan kaunis ja huoliteltu, tuhansien työtuntien tulos !

Meillä vietettiin lauantaina Hundvågpäiviä ja nuorimmaisen cheerleader-ryhmä esiintyi taas. Esitys meni upeasti ! Vuosittainen tapahtuma kerää koko kylän paikalle ja myyntikojujen lomassa kiertelevät ihmiset saavat nauttia paikallisten soittokuntien musiikista ja erilaisista esityksistä ! Ihan mukava päivä !
Iltapäivällä matkasimmekin sitten kiiren vilkkaa mökille, tosin lempparisisustusliikkeeni kautta.   Löysin sieltä ihanat vaatekoukut vierasmökkiin, jota nyt ahkerasti maalailen.

Lauantain löytö.


Ihana putiikki...aarreaitta todellakin <3
Hundvåg Hobby on pikkuinen liike, joka myy sisustustavaran lisäksi käsityötarvikkeita ja järjestää käsityökurssejakin.


Siellä se taas lensi, ponihäntä korkealla.

Vierasmökistä, jonka remontti siis edistyy hyvää vauhtia, kaivoin esiin vanhan puuhellan. Hella-vanhus on vuosikausia ollut piilotettuna kaikenlaisen "romun" alle. Appivanhempani eivät ole siitä raaskineet luopua (ONNEKSI), mutta eivät ole koskaan sitä esiinkään ottaneet. Se on niin kaunis ja sai nyt uuden paikan. Ajattelin ostaa siihen päälle kauniin korin ja täyttää sen kukkasilla. Eikö olekin upea ?


Nyt lienee paikoillaan lähteä ulos lämpöön ja nattimaan. Nyt kesäkuussa saamme nauttia myös aivan upeasta merestä, sillä levän kukinta muuttaa sen turkoosin vihreäksi ja siten todella, todella  kauniiksi.


Lauantai-iltana mökillä. Aurinko paistoi rannallemme ja tälle puolelle vuonoa, mutta toisella puolella oli synkkää ja tästä johtuen vuonoon muodostui aivan maaginen tunnelma ja valo !

Sukellusseuran veneitä laiturissa ja sitten kuva merestä sen vihreässä kirkkaudessaan.Kesäkuusta nauttimaan siis ! 
Täällä loppuvat koulut vasta 22.6., joten lomaa saamme vielä odotella ja tenttejäkin on lapsilla vielä edessä...huh, huh.


Vi snakkes !5 kommenttia:

 1. Teillä on upeat pihat. Alppiruusumetsikkö kuulostaa mahtavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin illalla kävelyllä Arboretet-puistossa, jossa on alppiruusumetsikkö. Laitan huomenna pikaisen postauksen kuvineen....huikaiseva kukkameri kerrassaan !

   Poista
 2. Ihana monipualine postaus ♥ Kaunei kukkasii ja ihana vanha hellaki ♥

  VastaaPoista
 3. Aika paljon samoja kasveja kuin äidilläsikin siellä mökillä :) Hella on aikoinaan ollut mökin keittiössä ja siinä laitettiin suurperheen ruuat. Kiehtovaa ajatella vanhojen tavaroiden tarinaa - jospa osaisivat puhua ja voisivat kertoa kaikesta näkemästään :D

  VastaaPoista
 4. Onpa upeat maisemat ja kaunis puutarha!

  Kukkakorista tuli mieleen, että lobelia on ainakin minulla menestynyt voimaakkaassa auringossa. Mutta jos paahde on todella kova, niin mieleen tulevat neilikat, timjami (ihanan näköinen kukkiessaan ja saa maustetta samalla) ja mehitähdet.

  VastaaPoista