Vuonon kimallus

Vuonon kimallus

sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

"Kanala" ja venevaja

Sunnuntai-ilta ja jälleen maalia hiuksissa ! Tämä alkaa olla jo kesäsunnuntainen perinne, sillä viikonloput menevät todellakin työn merkeissä ja erittäin usein maalatessa :) Vierasmökki, "Kanala", valmistuu kovaa vauhtia, eli katon maalaus on nyt puolessa välissä ja toivottavasti ensi sunnuntaina valmis ! Nuorimmainen aloitti vanhan mäntypeilin tuunaamisen uuteen uskoon ja siitä tuleekin varmasti aivan täydellinen rantamökin peili.
Pihatöitäkin tehtiin ja nautittiin sateen raikastamasta ja vihreästä pihasta.
Ja sitten katsastettiin venevajan ullakon mahdollisuuksia, eli seuraava projekti onkin sitten valmiina odottamassa. Tänne tehdään oleskelu-/ seurustelupaikka. Vanhat verkot ja rapupyydykset saavat jäädä osaksi sisustusta ja haaveena on pitkä pöytä suurempaakin seuruetta varten ! Haaveissa suuret rapujuhlat myrskylyhtyjen valossa :)
Vanha ovi on tallella :) Kaunis, eikö vain ?Vierasmökin kattoon saatiin pohjamaali ja valaistus on valmiina odottamassa paikkaansa.


Varvastossunaulakko ostettiin Rodokselta viime kesänä.

Kauppamatkalaiset yllättivät minut rapupyydyslyhdyllä. Rantakivet kotibeachilta.


Toinenkin valaisin on jo paikallaan.


Peilin uusi ilme alkaa muodstua. Huomenna kimalletta ostamaan !


 Ihan parhaat naapurit lauantai-iltana.


SadeSyreeni yöllä.

Tämä viikonloppu meni sadekuurojen ja auringon vuorotellessa, mutta lämpötila oli ihan mukava ja siksipä teimmekin  tänään pienen sight-seeingin Lysefjordin suulle. Lysefjordin suulta lähtee toinen lossi-/lauttavaihtoehdoistamme, joten ajamme sitä kautta aina silloin tällöin ja maisemat siellä ovat todellakin majesteettiset !
Tänään näimme vuonossa hylkeenkin...nopea sukellus vei paremmat kuvausmahdollisuudet, mutta tässä yhdessä kuvassa sentään näkyy uimarimestarin pää :D

Kulkiessani näissä maisemissa, tehdessäni pihatöitä tai vaikkapa vain istuessani rannalla, en voi todellakaan ymmärtää ihmisiä, jotka jatkuvasti valittavat säästä. Tänä viikonloppuna satoi ja hyvä niin.... sadetta emme ole kokeneet moneen viikkoon...., mutta aurinko pilkahteli kuitenkin kuurojen välissä ja mittari näytti parhaimmillaan +18 astetta. Pihatöitä tehdessäni sain ihan kunnon hien pintaan ja nautin sateen vilvoittavista pisaroista.
Luonto on kauneimmillaan ja juhannukseen vielä viikko. Miksi siis valittaa säästä, sateista ja kylmyydestä. Miksi verrata lämpötilaa Välimeren lämpötiloihin ja valittaa ?
En todellakaan ymmärrä näin negatiivista ajatustapaa. Paikallinen lehtikin kirjoitti perjantaina etusivullaan, että "myrsky tulee ja ihmiset pakenevat etelään ! Lennot ovat jo täynnä, matkat loppuunmyytyjä". Mikä myrsky ?  Kesäsade kolmena päivänä viikon aikana !???  Näin jo silmissäni, miten ihmiset omaisuus kainaloissaan paukuttavat lentokentän ovia ja ikkunoita ja pakenevat :D Huvittavaa ! 
Pohjolan kesään kuuluu sade, välillä viileämpi ilmakin. Euroopasta ja Amerikasta tänne sankoin joukoin saapuvat turistit näyttävät olevan tyytyväisiä ja nauttivat eksoottisesta Pohjolan kesästä sateineen :) Myönnän, että itsekin lähden kesän aikana hakemaan kunnon helteitä vähän kauempaa, mutta paahdon jälkeen on hyvä tulla takaisin raikkaaseen ja vihreään vuonoon !


 Lysefjord ja turisteja matkalla Preikestolenille.


Tien päällä.

Ihan alareunassa ui hylje, joka sitten sukelsi piiloon ! Lysefjordissa niitä on paljon.


Hyvää alkavaa viikkoa teille kaikille, satoi tai paistoi !

6 kommenttia:

 1. Wow, mitkä maisemat!

  Minulla on tapana käydä juoksulenkillä sateellakin. Eilen satoi koko päivän, mutta vastaan tuli sentään yksi toinenkin juoksija:)

  VastaaPoista
 2. Minusta kesäsade on ihanaa. Sateessa kastuminen on mahtavaa, kunhan sen jälkeen tietää saavansa itsesän kuivaksi ja lämpimäksi.

  VastaaPoista
 3. Onpa kaunis tuo teidän mökki, ja ihanalla paikalla! Kesäsateesta olen samaa mieltä (talven vaakasuorasta kaatosateesta en tosin niin välitä :D), siitä tulee niin raikas ilma.

  VastaaPoista
 4. Ihana toi vanha elämää nähny ovi ja valaisin ♥♥♥ Kyl kesä sare hyväks on kukkasilkki ja jos on lämmin ni vaattetki kuivaa hetkes ♥ syksyl satees on oma viehätykses ku laittaa kynttiät palaa ja menee viltin al sohval ♥ Voi taivas ku jylhät maisemat teil ja sulose naapurit ♥

  VastaaPoista
 5. Minuu kans huvittaa, että lähipiirissäkin on ihmisiä, jotka aivan kuin pelkäävät sateista ja viileähköä kesäsäätä. Mökiltä lähetään kiireen vilkkaa ajoissa pois, jos on seuraavaksi päiväksi luvattu sadetta..

  Meiltä usein kysytään, kun reissataan Suomessa telttaillen tai asuntovaunuillen, miten se teiän matka meni kun oli niin ja niin kylmääkin. Sehän on vaan asennoitumis -ja pukeutumiskysymys :D

  Oih, miten komeita maisemia vuonoista jälleen kerran. Vielä joskus meiän auton nokka kääntyy kohti Norjaa. Viime kerrasta on jo liian kauan.

  VastaaPoista
 6. Ihana idea noi simpukat tuossa peilin kehyksessä ja miksei samaa voisi käyttää valokuvakehyksissä :) Varastan tän idean, jos vaan sopii :) Mulla on kertynyt paljon simpukoita, enkä ole oikein keksinyt mitä niille tekisin. Vielä tarvitaan se sopiva hetki, että oikeasti toteuttaisin tämän.

  Rapupyydyslyhty oli kans ihan tosi hieno!

  VastaaPoista