Vuonon kimallus

Vuonon kimallus

tiistai 21. elokuuta 2012

Lukukauden alussa

Uudet lukujärjestykset, uudet kirjat, paljon informaatiota A4:lla ja jännitystä ilmassa - koulut ovat taas alkaneet !
Vanhempi tyttäreni aloitti nyt lukiossa ja koulumatkakin muuttui sen mukana bussimatkaksi pois kotisaarelta...pieniä askeleita aikuisuutta kohden :)  10-vuotinen peruskoulu on siis hänen osaltaan ohitse, mutta nuoremman neitokaiseni kohdalla alakoulua jatketaan vielä kaksi vuotta, nyt alkoi 6. luokka.

Kirjojen päällystäminen alkaa siis tänään ja niitä onkin mittava määrä.  Suuri osa opiskelusta tapahtuu kuitenkin datan kautta ja esim. lukiolaisille "kannettava" on pakollinen työväline. Koulun kautta oppilas voi ostaa esim. MacBook Pron noin. 7500 kruunulla, eli normaalia edullisempaan hintaan ja halvimman, perustarpeet kattavan pc:n hintaan 2100,-.
Tyttäreni on valinnut ammattiin ohjaavan, käsityöt ja design- linjan (sisustusala, floristit, vaatesuunnittelu jne.), mikä tarkoittaa nyt ensimmäisenä vuotena myös 2100 kruunun arvoisen materiaalipaketin ostamista. Mitenköhän tuo pc:n käyttö on Suomen lukioissa hoidettu ? Kiinnostaisi tietää. Onhan tuo reippaat 4000,- bussikorttien yms. lisäksi aika summa monellekin vanhemmalle :(

Nuoremman kohdalla iloitaan vielä uuden repun tuoksusta, pyyhekumeista jotka ovat vielä ihan käyttämättömiä ja kotitaloustuntien alkamisesta ! Tänään pyöräretkellä saaren kärkeen ja perjantaina kalastamaan....siinä reipas, norjalainen lukuvuoden aloitus :D
Eväiden laittaminen aloitettiin tänään, lukiossa on sentään kantiina. Näkkäriä, salamia ja porkkanaa boksiin - kouluruuasta unelmoidaan yhä !
Prinsessa-ajat ovat ohi ja uusi reppu näyttää tältä. Penaalissa Paul Frank :D


Syysuutta huoneeseen. Tilasin H&M Home:sta suloiset koiratyynyt ja vanhemmalle neidille myös pinkit  vuodevaatteet.Vanhaa Hollywoodin glamouria ja pala Pariisia lukiolaisen huoneessa. 


Kouluun peilin kautta.Kaikkien mielestä koulun alkaminen ei ole kivaa. Talo hiljenee ja on niiiin tylsää :(
....vai pääsiskös mukaan lukemaan ?Onneksi on vielä kesää jäljellä - ihanan lämmintä varvastossu-elokuuta.

Vi snakkes.
2 kommenttia:

  1. En tiedä koulujen nykytilanteesta mitään, mutta luulisin, että täällä saa koulussa käyttää koulun koneita. Monilla on varmaan kotona koneet. Mutta alkoi heti mietityttämään, että monelle perheelle (esim. työttömälle) voisi olla taloudellisesti tiukka juttu ostaa sellainen.

    VastaaPoista