Vuonon kimallus

Vuonon kimallus

torstai 2. elokuuta 2012

Rouva Siniharmaa

Muistatteko Elsa Beskowin sadut joissa seikkailivat Täti Ruskea, Täti Vihreä, Täti Sinipunainen, Setä Sininen, Petteri ja Lotta ? Itse pidän kovasti näistä kirjoista ja varsinkin niiden iki-ihanasta kuvituksesta ja kirjat muistuivat mieleeni nyt, kun huomasin (perheeni avustuksella), että minusta on tullut Täti Siniharmaa :)
Viime aikoina ovat uudet hankintani kallistuneet lähes vain ja ainoastaan harmaan eri sävyihin ja tämä koskee niin vaatteita kuin sisustusjuttujakin. Olen aina pitänyt harmaasta, mutta viime keväästä lähtien ollut siihen ihan villinä.

Harmaa hiiri, harmaa arkipäivä, harmaa sää, harmaantunut vanhus..... kuullostaa värittömältä, vähän surulliselta ja voimattomalta, mutta juuri siinähän se kauneus sitten piileskeleekin !  Harmaa voikin olla helmenharmaa, arvokkaan harmaa, rauhallisen harmaa jne.

Täti Siniharmaa laittaa oman mieltymyksensä kuvina ja on samalla innokas kuulemaan, mikä teidän tämän hetkinen värisuosikkinne on ! Yleensä en laittele mitään asu-kuvia, mutta ihan pakko oli laittaa nämä mun harmaat ostokseni.
Harmaa toppi on lomalla ostettu (loft), tunika on alennuslöytö ja farkkutakki on GAP:in.

Ja sitten se harmajainen koti. Uusi sohva saatiin paikoilleen viime perjantaina ja ollaan niin tyytyväisiä siihen. Tuo tekstillinen tyyny on vaihtanut paikkaa, koska hopea ja valkoinen tuntuivat istuvan paremmin juuri tähän nurkkaan.
Kivisydämet.


Uusi peitto sohvalla.


Yksi lemppareista tuoksukynttilöiden osalta.

Sattumalta harmaa sekin :D

Laitan vielä pari kuvaa Gladmat-festivaaleilta viime viikolta. Stavanger vietti ruoka-festarinsa auringon ja lämmön syleilyssä ja mukavaa oli kaikilla. Täällä ei oltu harmaita, vaan auringossa kylvettiin kaikissa väreissä.


Sirkus ja lollipop-yhdistelmä oli hyvää.

 Ei päivääkään ilman risteilijöitä.
Oikein ihanaa elokuuta teille kaikille ja muistakaahan tehdä harmaistakin päivistä helmenharmaita :)

Leikin lopuksi kuvankäsittelyohjelmalla ja tein meidän pojistakin harmaita....ihan somia näinkin !

Vi snakkes !
4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia!

  Minun värisuosikkini on lila ja se näkyy kodissa ja vaatteissa. Vaatteita minulla on myös paljon tummansinisinä ja harmaina.

  Viikko sitten tosin yllätin itseni ja ostin mekon, jossa on oranssia ja turkoosia. En tiedä, mikä villitys iski, D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lilan sävyt ovat kyllä kauniita ja lila sopii hienosti myös harmaaseen.
   Nuorempi tyttäreni rakastaa värjeä ja varmasti olisi juuri tuon oranssi-turkoosin mekon suuri ihailija :)

   Poista
 2. Harmaa on tosiaankin aliarvioitu väri. Sitä voi vaatteissa yhdistellä todella monen eri värin kanssa. Meidän maalausprojekti on vähän viivästynyt, mutta helmenharmaa ei ole ollenkaan huono vaihtoehto esim alakerran eteiseen. Pistetään harkintaan.

  VastaaPoista
 3. Meillä tuon seinän värikoodi oli nimellä sumu / tåke.
  Pidän siitä, sillä valosta riippuen se vaihtelee sinisestä harmaaseen ja vähän violettiinkin.

  VastaaPoista