Sumuinen sadonkorjuu

Elokuun viimeinen päivä auringossa, syyskuun ensimmäinen sumuisessa sateessa...syksy on tullut !
Tällä kertaa sää muuttui kalenterin kiepsahtaessa syyskuun puolelle ihan kuin Nalle Puh sadussa ja "ensimmäinen syyspäivä tuli viimeisen kesäpäivän jälkeen". Yksinkertaista.
Me olimme viikonlopun mökillä piha-ja metsätöissä ja nautimme sumuisesta maisemasta & lämpimästä, tuulettomasta säästä.  Hedelmäpuut ovat tänä vuonna käyttäytyneet varsin oudosti, mikä lie syynä. Luumuja tulee kohtalaisesti, mutta ei läheskään niin paljon kuin viime vuonna. Päärynät ovat korjattavissa noin viikon kuluttua ja niitä on paljon. Omenapuista vanhin on tehnyt hedelmiä vain puun länsipuolelle, mutta ne ovat kyllä sitten sitäkin makeampia :)
Puutarhurit hoi ! Mistäköhän tämä johtuu ? 

Kuvia viimeisestä kesäpäivästä ja ensimmäisestä syyspäivästä:















Yllä Lunden koulun lasten taidetta metsässä. Aiheena meri.

Ja sitten syksy:













Me kaunistuimme Klematiksen kukilla <3


Joulukoristeita kypsymässä. Orjanlaakeri punastuu jouluksi.






Tänään on tarkoitus laittaa kumpparit jalkaan ja marssia askartelukauppaan kirjaimia ostamaan. Olen ihastunut näihin kaksikerroslasipurkkeihin (hui mikä sana) ja aion luoda niihin tekstit ihan itse :) Riviera Maisoninilla on näitä purkkeja valmiilla tekstillä, mutta esim. Good Morning mysli- ja muropurkin kyljessä on melkein kivempi versio ja mikä parasta, oma design :D 
 Laitan kuvia lopputuloksesta !


Tekstejä odotellassa.


Keittiön suunnittelua ja odotusta.

Me olemme muuten viimeinkin tilanneet uuden keittiön ja se valmistuu hyvissä ajoin ennen joulua !!! Odotus on sekä ilon että kauhun sekoitteista, sillä talohan menee aivan sekaisin viikoksi tai pariksi ja joudumme asumaan "työmaalla" ilman keittiötä ;)
Mikrosta tulee pariksi viikoksi kunkku ja päivällisistä tulee sellaisia "retkellä kellarissa"-tyyppisiä !
Iloitsen kyllä ihan hirmuisesti uuden ja käytännöllisemmän keittiön saamisesta ja mielessäni näen jo joulupuuhat uudessa keittiössä - miten riemullista !

Hyvää viikkoa kaikille ja vi snakkes 1

Kommentit

  1. Tsemppiä rempan kanssa!

    Tuo lammas näytti ihan koiralta:)

    Onko siellä ollut viileä ja sateinen kesä? Se nimittäin vaikuttaa hedelmäpuihin ja kukkiin. Meillä sen on huomannut, kun kukinnot ovat jääneet todella vähäisiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sateinen kyllä, mutta lämmin. Kukinnot olivat todellakin vähäisempiä kuin tavallisesti. Toivottavasti ensi kesä on parempi.

      Poista
  2. Syksy on tullut tännekin... päivä oli tänään kaunis, mutta nyt sataa tihuttaa. Jotenkin ekat sateiset ja tunnelmalliset illat tuntuu vielä olevan ihan ookoo, mutta jos viikkotolkulla jatkuu...mrrr!
    Wau, uusi keittiö kuullostaa mahtavalta - minäkin huolisin meille.. :) Tuo teidän pöytä (keittiönkö?) on kyllä upea!
    Kyllä sen remonttikurjuuden kestää, kun on tiedossa ihana lopputulos. Tsemppiä ja kivaa syksyistä viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsoin juuri säätiedoitusta...argh...sadetta ja lisää sadetta ! Odotan kirpeitä lokakuun iltoja, lyhtyjä pihalla ja väriloistoa metsässä. Tällä hetkellä ilta-aurinko ja ensi viikolla luvattu sateen lisäksi sellaiset 18-19 astetta ...suhmuraista siis ;)

      Poista
  3. Ihana postaus. Kumpainenkin meilläkin kasvaisi luumut ja päärynät, ihan huippua ja eksoottista. Omenapuu teki tänä vuonna ensimmäiset omenat, niin maukkaat ja rakkaat :) melkein ei raski niitä syödäkkään. Voi hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oman puun omenissa on ihan oma makunsa- rakas lienee juuri oikea sana ! Hyvää viikonloppua sinulle.

      Poista
  4. syksy tul torel nopiast tännekki, mut ei kyl oikke kesää ollukka tääl ;) Ihanii kuvii taas ja mä kyl tykkään teirä keittiöst noinkki ja ah mikä ruakka pöyttä ♥♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Johanna - vihdoinkin taas blogimaailmassa !!! Kummaa tälläinen blogituttavuus, sillä ehtisin jo kaipaamaan sinua (kuinkas monta päivää onkaan sun viimeisestä postauksestasi..hihii). Oikein hyvää viikonloppua sinne Turkuun !

      Poista
  5. Ihania kuvia : Mun blogissa on sulle haaste - tulepa kurkistamaan! Ihanaa pian alkavaa viikonloppua♥

    VastaaPoista
  6. Kiitos haasteesta - otetaan vastaan :)

    VastaaPoista
  7. Juu täs on nykyää kaik meininkit muuttunu ni en ehri tääl blogimaailmas niin pal ol hah, mut kiva et joku mua kaippaaki oikke ♥♥♥ Ihanaa sunnuntait sin kauhiast ja yritän täsä se postauksenkki tehrä ♥

    VastaaPoista
  8. Ihania kuvia! ♥ Keittiön pöytä on upea! Mistä olet löytänyt kaksiosaisia lasipurkkeja? Itse olen nähnyt vain 3-osaisia. Mulla on yks sellainen, ilman tekstejä ja oon suunnitellu kans niihin tekstejä. Good morning on kiva idea! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löysin lasipurkin Feel-kaupasta. Tarvikkeita tekstiin etsin yhä....Panduro lienee oikea osoite.

      Poista
    2. Sinooperit myy tusseja, joilla pystyy kirjottamaan lasin/posliinin pintaan. Tollasen lasipurnukan sisälle ku tulostaa paperille halutun tekstin nii kynällä on sitten helppo kopsata lasin pintaan :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valohoitoa psori-käsille ja mielelle :)

Syyspäivän throw back huhtikuun hetkiin

Kreikkalaiset tuliaiset