Vuonon kimallus

Vuonon kimallus

torstai 8. marraskuuta 2012

Risuja ja sipaus jouluakin

Se hiipii tupaan kuin varkain....joulu nimittäin :)
Oikeastaan voisi puhua paremminkin talvikoristeista, sillä eihän kaiken tarvitse nimenomaan jouluun liittyä.
Jää, lumi, talvienkelit, valot, kristallit - niitä kutsun talvikoristeiksi ja ne kaunistavat marraskuun synkkiä iltoja talvisella raikkaudellaan.

Mikään tonttufani en ole koskaan ollut ja meille tulee jouluna vain muutama, tarkoin valittu ja siksipä juuri merkityksellinen tonttu :) Joulun värinä käytän paljon valkoista, kultaa ja  hopeaa, mutta punainen jää meillä vähemmälle.
Suuri villitykseni risuihin on vain kasvanut ja viikonloppuna kaadoin mökillä muutaman pienen puun (haapa) ja toin kotiin koristeeksi. Toinen jää ulos terassille ja saa tietysti valot, toinen tuli sisälle tupaan ja on työn alla! Isäntä suostui onneksi ottamaan puut autoonsa, vaikka aikamoinen kuljetushan se oli.
Sisälle päätynyt puu piti trimmata kapeammaksi, sillä oksat veivät valtavasti tilaa ja perhe valitti :(  Puun kapeampi versio on nyt saanut hopeakimalletta pintaansa ja Suomesta ostetut enkelivalot oksillensa. Muutaman tähdenkin olen oksille ripustanut, mutta lisää olisi tarkoitus lähteä ostamaan jo tänään.
Ulkona olevaa puuta en ole vielä ehtinyt työstämään.

Tällä kertaa on taas ihan pakko laittaa vähän vaatejuttuakin. Olen nimittäin löytänyt aivan ihanan takin ja olen siitä niin iloinen. Takki on norjalainen, Søs.Jensenin takki. Se on talvi-/sadetakki, eli lämmin ja täysin sateenkestävä. Hupussa on ihana harmaa turkisvuori ja hupun saa myös avattua hartioille.
Tässä takissa matkustin Suomeenkin ja olen siihen yhtä tyytyväinen säällä kuin säällä.
Takkihulluna ihmisenä metsästän aina kivoja takkeja - tämä löytö on ollut suuri ilon aihe !


No, kuvina taas...niin talvikoristeet kuin takkikin :D
Lasikuulia jäänä, sinisimpukat Helsingistä (oikeastaan suola-ja pippurisirottimia, mutta toimivat näinkin), kristallisydän ikkunassa, enkelinsiivet Helsingistä ja tähtiä ....paljon tähtiä kaikkialla.

Nämähän ovat aivan ihania kala-/rapupöydässä :)

Savotta mökillä.


Ja savotan tuloksena puu tupaa koristamassa. Oksille laiton Suomesta ostetut enkelilamput ja enkelit voimistelevat nyt somasti oksilla. Mukana myös kesälomalla ostettu Helinä-keiju.

Ja tässä on mun uusi suosikkitakki :)
Huomatkaa heijastin selässä - se on fiksua !


Nyt lienee parasta lähteä siivouspuuhiin, se kun oli tämän päivän varsinainen ohjelma.

Oikein hyvää viikonloppua teille kaikille ja muistakaa tekin tuo heijastin. Illat ja aamut ovat nyt todella pimeitä !

Vi snakkes,

Marianna8 kommenttia:

 1. Kaunista on kuvissasi!
  Ihana takki!
  Mukavaa marraskuun jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanat noi enkelilamput! Mäkin haluan puun sisälle =D

  VastaaPoista
 3. Hienon näköinen takki, ei näytä yhtään sellaiselta tekniseltä jokasääntakilta :) Onko noilla omia liikkeitä vai myydäänkö niitä joissain ketjuissa?

  VastaaPoista
 4. Täälläkin yksi, joka rakastaa risuja :)) Niin kaunista jälleen... huokailen kuviasi. Ja tuo takki, mistähän sellaisen saisi, täällä ei taideta moista merkkiä myydä? Kävin jo heidän nettisivuillaan, täytyy mennä vielä uudelleen katsastamaan. Takkia olisin vaille itsekin.
  Mukavaa sunnuntai-iltaa sinne!

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteistanne :) Muistatteko, kun kerroin läheisestäni, joka oli vakavasti sairas? Hän kuoli eilen aamupäivällä. Eilinen päivä meni kuin sumussa, tänään jo vähän parempi olo, mutta suru tulee aaltonia. Siksipä oli ihanaa ottaa tämä pieni blogimaailma-paussi ja lukea ihanat kommenttinne.
  Tuo takki on todellakin Bergenilaisen valmistajan ja saattaa olla vaikea löytää...en usko, että myydään Suomessa (ehkä pitäisi alkaa tuomaan sinne). Match täällä Norjassa on ainakin jälleenmyyjä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurja kuulla ikäviä uutisia. Onnellisia hetkiä ja voimia sulle, toivotaan että viikonloppu tuo mukanaan mukavia asioita synkkien keskelle.

   Poista
 6. Lämmin osaanotto suureen suruusi. Läheisen menettäminen on aina kova paikka.

  Takki on aivan ihana. Omani on aika paljon saman tyylinen, minäkin olen siihen ihan rakastunut. On hyvä vetää päällensä jotain mistä todella tykkää.
  Oksaväkkyrät ovat niin kauniita. Pitäisi jaksaa lähteä hakemaan läjä risuja pihalle että saisin ripustaa niihin valot. Sisälle tuollainen oksa olisi ihana. Miten kummassa sait sen pysymään pystyssä.

  VastaaPoista