Paras joululahja

Se on valmis ! Iki-ihana, uusi keittiöni valmistui jouluksi ja olen siitä niin iloinen :) Se tuoksuu uudelta, näyttää kauniilta ja toimii kuin unelma.
Joulun valmistelut pääsin aloittamaan vasta tällä viikolla, mutta sitäkin suuremmalla joulumielellä olen askarteisiin heittäytynyt !
Talo on siivottu rakennuspölystä (ties kuinka moneen kertaan), tavarat on suurimmaksi osaksi saatu paikoilleen ja kuusikin jo komeilee tuvassa.

Joulustamme näyttää ikävä kyllä tulevan musta ja lumeton ja sitähän ei viikko sitten olisi kyllä uskonut ! Täällä tuli aivan valtavat määrät lunta, myrskytuulen heittämänä kaiken lisäksi ! Teitä suljettiin, ihmisiä jäi kotiensa vangiksi, liikenne oli sekaisin ja tapaturmien määrä oli huikea. Itsekin kaaduin jäisellä tiellä, löin pääni katuun ja olin lievän aivotärähdyksen kourissa muutaman päivän - kurjaa, hyvin kurjaa !

Joululomani (3 viikkoa kaikkineen) alkoi eilen ja tänään tuntuu jouluiselta, rauhalliselta ja mukavalta. Jouluherkkujen valmistaminen on aloitettu ja huomenna leivotaan ! Joulupöydän kunkkuna ei ole kinkku vaan pinnekjøtt ( lampaan rintaluut, suolattu ja kuivatettu, joskus myös savustettu ), joka on perinteinen jouluherkku täällä lounais-Norjassa. Perinteisesti sen kanssa syödään lanttumuhennosta, mutta meillä sen kaverina on lanttulaatikko :) Suomalaisia makuja on pöytään saatava ja joulupäivän kalkkuna saakin seurakseen rosollia ja laatikoita. Joulutähdet leivotaan aina, sekin on tärkeä perinne.
Huomenna tehdään kuitenkin joulukarkkeja....laitan kuvia ja ohjeita tulemaan myöhemmin :)

Vaan juttu sikseen ja töihin !

Tässä ensimmäisen vapaapäivän tunnelmia:








Hauskan kuusikynttilän sain ystävättäreltäni, Päiviltä. Se sai ympärilleen lumisen maiseman (merisuolaa) ja DIY-joulupallot. Ne ostin Pandurosta, täytin tekolumella ja koristelin tähtitarroilla.
Mansikkakerma-kynttilä oli pakko ostaa - se on niin aidon ja makean näköinen.



Koristeita vaan, tykkään valkoisesta ja hopeasta - joulunakin :)
















Mun oma jäänalleni ja sen lumipallo. Vaasi on Riviera Maisonilta.



Ja sitten se mun uusi keittiö (joka tuolla kollaasissa jo vilahtikin) <3

 Keittiöstä löytyy sentään tonttujakin ;)
Niin tyytyväinen kaakelivalintaan ja yläkaappien ruutuikkunoihin & valoihin.















Hyvää Joulun odotusta ja iloista mieltä teille kaikille !

Vi snakkes,
Marianna

Kommentit

  1. Kaakelit näyttävät hyviltä! Iloista joulunodotusta myös sinne! :)

    VastaaPoista
  2. Aivan huikean upea keittiö - onnea!! Ja ihanaa joulun odotusta & lomaa <3

    VastaaPoista
  3. Kauniita, tunnelmallisia kuvia ja
    keittiö on ihana, tosi kaunis!
    Mukavaa lomaa ja joulun odotusta!

    VastaaPoista
  4. keittiöstä tuli upea!

    oikein hyvää joulun aikaa ja lomaa:)

    VastaaPoista
  5. HIENO keittiö! Mä tykkään. Ollaan mietitty hieman samantyylistä, mutta budjetin vuoksi joudutaan turvautumaan Ikean valikoimiin. Noi kaarivetimet on eritoten hienot. En tykkää kun miltei joka puolella on nykyään niitä pitkiä tikkuvetimiä, jotka värittävät sitten koko keittiön.

    Muutenkin ihana joulutunnelma teillä! Ihanaa lomaa ja toivotaan, että vaarallisen liukkaat kelit vaihtuvat lumiseen maisemaan.

    VastaaPoista
  6. Kiitos kaikille ! Lucky drops, meilläkin oli aikaisemmin Ikean keittiö ja mökillä on myös aika uusi Ikean keittiö. Vanhassa keittiössäni oli sellaiset pitkänmalliset vetimet ja niissä kauhean terävät kulmat (muutaman haavankin niistä sain), joten nyt halusin tällaiset kaaret nuppien lisäksi.
    Joulumieltä kaikille <3

    VastaaPoista
  7. Upea keittiö. Siellä on varmasti ilo valmistaa joulua. Upeaa joulua sinulle toivon. Ja ihanaa lomaa.

    VastaaPoista
  8. Niin kauniita kuvia, kuten aina! Joulumyrksyn tuulettamia jouluterveisiä täältä meidän suunnalta teidän koko perheelle! PS. Kaunis paikka kuusikynttilälle:)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valohoitoa psori-käsille ja mielelle :)

Syyspäivän throw back huhtikuun hetkiin

Kreikkalaiset tuliaiset