Vuonon kimallus

Vuonon kimallus

keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Hyvää Uutta Vuotta kaikille !

Tervetuloa Vuosi 2013 - olkoon se onnekas ja hyvä vuosi meille kaikille !

Me vietimme aattoillan täällä kotona hyvän ruuan ja rauhallisen tunnelman parissa. Vakiokokoonpanostammehan puuttuu nyt yksi (ystävättäreni, joka nukkui pois marraskuussa) ja meille on tärkeää huolehtia hänen miehestään, varsinkin tällaisina juhlapäivinä jolloin menetys ja yksinäisyys tuntuvat vieläkin tuskallisemmilta kuin mitä tavallisena arkena. Hän pärjäsi kuitenkin hienosti ja illasta tuli oikein viihtyisä !

Uuden Vuoden ensimmäinen aamu valkeni aurinkoisena (mikä olikin varsinainen yllätys muutaman viikon tauottoman sateen jälkeen) ja me päätimme hurauttaa mökille sitä viettämään.
On helpottavaa saapua mökille ja todeta, että talven myrskyt eivät ole tehneet tuhojaan, kattotiilet ovat paikoillaan, puut pystyssä ja venevaja paikoillaan.
Picnickoriin olimme pakanneet loput aattoillan herkuista: kalkkunaa, Waldorfia, leipää, riisikermaa ja kirsikkakastiketta. Kaakao kyytipoikana maistui hyvältä ja mökillä oli aivan ihana tunnelma. Välillä paistoi, välillä satoi ja sateenkaarikin taivaalle ilmestyi.
Takkatuli lämmitti ja maalle teki mieli jäädä, tälläkin kertaa ;)

Olen niin tyytyväinen, että sain aloittaa vuoden rakkaimpieni seurassa ja juhlia uuden vuoden ensimmäistä päivää paikassa jota rakastan.

Menestyksellistä Uutta Vuotta Teille Kaikille <3
Meidän Uuden Vuoden vastaanottomme. Kuusi sai kyytiä jo sunnuntaina, mutta risukassi ( tai oikeastaan koko merimeiskirstu)  koristeltiin valoilla :) Ikkunassa oleva joulutähti saa olla paikollaan vielä toistaiseksi ja Uuden Vuoden kynttilät löydettiin Indiskasta...tietäjien kamelithan siinä.


 1.1.2013 mökillä.
 Sateen jälkeen oli vihreää ja varsin keväistä.

Riisikermaa kirsikkakastikkeella (paperilautasilta retkityyliin). Norjassa varsin suosittu herkku, eli riisipuuroa ja kermavaahtoa, vähän vaniliinisokeria ja esim. marjakeittoa.


Sitten mielipidekysely: Minulla on näitä kuvassa olevia tuoleja mökillä kaksi. Ovat kaiketi 50-luvulta ja kangas on kulunut istuimen kohdalta. Pidän kuosista ja ovat muuten todella hyvät istua. Näin talvella käytän niiden päällä taljoja, mutta olen miettinyt niiden uudellen verhoilua. Toisaalta pidän niistä näinkin ja kuten sanottu, kangas on kulunut vain istuimen osalta.
Mitä mieltä olette ?Vi snakkes, Marianna

10 kommenttia:

 1. Löytäisitköhän jostain saman tyylistä kangasta tuoleihin? Silloin ne olisivat edelleen 'alkuperäisen' näköiset, mutta paremmassa kunnossa.
  Hyvää uutta vuotta sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen etsiskellyt, mutta vaikea on löytää sellaista hyvää ja kaunista "huonekalukangasta". Matkustamme helmikuussa viiden päivän reissulle Lontooseen ja ajattelin, että sieltä saattaisi hyvinkin löytää. Oikein hyvää Uutta Vuotta teillekin ja pysytäänhän terveinä..sikainfluenssa kun riehuu taas!

   Poista
 2. Voih tuota keväistä maisemaa!!! Oikein sydämestä ottaa! Täällä Valdresissa on vielä n i i n talvista, mutta tuo kuva antaa toivoa - kevättä kohti ollaan menossa!

  Entisinä aikoinahan tuoleihin usein virkattiin sellaiset peitot vai miksi nitä nyt kutsutaan... niin kuin keinutuoleissakin...usein just niitä "mummonruutuja". Voisiko sitä jotenkin soveltaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, sellaisia ruutupeittoja :) Sopisivat ihan hyvin mökille ja saattaapa olla ratkaisu, jos kangasta ei löydy! Talvesta ei meillä ole tietoakaan ja vesisade kastelee päivittäin useampaan otteeseen ( ottaisin mielummin lunta kuin ikuista sadetta), mutta lämmintä sentään on ja todellakin, vihreää. Kevät tulee ja päivät pitenevät pikkuhiljaa - se on ihanaa :) Hyvää vuoden alkua sinulle.

   Poista
  2. niin ja se ruutupeitto voi muuten olla myös yksivärinen - itse olen virkkaillut luonnovalkeasta villalangasta noita mummonruutuja ja olisi tarkoitus tehdä niistä tyynyt. Hyvää uutta vuotta sinnekin!

   Poista
 3. Alimmainen maisemakuva näyttää ihan keväälle... Huoks, kaunista.

  Pystyykö tuoleihin vaihtamaan vain istuinosan päällisen? Tulee mieleen joku yksivärinen kangas, joka sopisi alkuperäisen kankaan kuvioon ja väreihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ideasta :) Kuten tuossa yllä mainitsin, lähdemme helmikuussa Englannissa piipahtamaan ja ajattelin katsella siellä - ehkä löytyykin.
   Kevättä saa jo alkaa odottelemaan - ihanaa ! Mökillä tuli jo sellainen innostus kevätpuuhiin ja sata suunnitelmaa on jo taas mielessä :) Hyvää tammikuuta sinulle!

   Poista
 4. Kaunis teksti, kauniit kuvat, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Simpukka ja hyvää vuoden alkua sinulle :)

   Poista
 5. Jään aina tunnelmoimaan upeisiin kuviisi... kauniita kollaaseja!
  Mulla on melkein samanlaiset tuolit, 2 kpl , ruusupäälliset kulahtaneet ja mietinnässä samoin, mitä niille pitäisi tehdä. Itse en ole koskaan verhoillut, joten luulen, että päätyvät osaavamman käsiin, joskus.
  Onnea ja iloa sinullekin tähän jo alkaneeseen uuteen vuoteen <3

  VastaaPoista