Vuonon kimallus

Vuonon kimallus

perjantai 25. tammikuuta 2013

Ruokaisat kynttilät ja interiøøriasiaa

Perjantai, ihana perjantai ! Illalla ystävien seurassa syömään kreikkalaisiin tunnelmiin - tuskin maltan odottaa !
Elämä käsiä kiusaavan ihottuman kanssa jatkuu ja olenkin nyt sairaslomalla. Voiteita ja puuvillahanskoja kaikkialla talossa ( olen ikäänkuin perustanut sellaisia hanska-asemia lähes joka huoneeseen) ja välillä alkaa jo mielikin mustua. Yksinkertaisetkin asiat hoituvat hankalasti ja kädet ovat valtavan kipeät, koska niissä on pieniä haavoja kaikkialla. Uudet voiteet tuntuvat onneksi auttavan edes vähän ja huomenna on aika erikoislääkärille. Yksityinen erikoislääkäri ottaa sentään vastaan ilman lähetettä (ja maksaa hunajaa), sillä Stavangerin Yliopistollinen sairaala / ihotautipoliklinikka löysi minulle ajan 15. huhtikuuta :D....... ja tämä siis oman lääkärini lähettämällä lähetteellä, jossa toivottiin pikaista aikaa työni vuoksi. Tyypillistä !  Norjan öljyrahat eivät ole juurikaan vaikuttaneet terveydenhuoltoon.
Paikallisen sairaalan osastoilla vieraillessa ei todellakaan aina uskoisi olevansa läntisessä maassa, sillä ne ovat ahtaita, huonokuntoisia, epähygieenisiä ja ylikuoritettuja. Hoitovirheitä, sairaalabakteereja ja henkilöstöpulaa...sitähän se on sairaala-arki täällä. 

Mutta sitten mukavempiin asioihin....pakkohan tässä on itseään jotenkin piristää ja hemmotella. Pistäydyin kauppareissullani yhdessä lempiputiikeistani, Hundvåg Hobby:ssa ja ostin hauskoja kynttilöitä - ruokaisia sellaisia :) Ostin jo aiemmin mansikkamaitokynttïlän ja nyt oli pakko saada lisää ruoka-aiheisia kynttilöitä. Sopivat hauskasti keittiöön ja tuo herkullisen näköinen pehmiskään ei kynttilän muodossa lihota yhtään !

Mökiltä tuotu puu, jonka oksilla jouluna leikkivät enkelivalot, on niin ikään saanut vähän uusia, keväisempiä koristeita - lintuja :) Höyhenpalloja en ole vielä raaskinut ottaa pois, ne kun muistuttavat lumipalloja ja ovatkin sitten ainoana lumena täällä meillä päin. Tammikuun puu näyttää siis tältä. Koristepuu onkin siitä hauska, että sen ilmettä voi muuttaa vuodenaikojen mukaan ja lastenhuoneessa siitä voi tehdä vaikkapa satupuun. Lastenhuoneessa lienee turvallisinta istuttaa puu sementtijalkaan ämpäriä apuna käyttäen. Puussa voipi sitten istua vaikkapa pöllö ja siihen voi ripustaa myös yövalon.

Hundvåg Hobbysta löytyi myös keittiöön ihana, pikkuinen lamppu. Pieni lukulamppu on kiva olemassa, varsinkin kun tällainen puolisokea mummeli lukee ruokaohjeita tms.


Sairaslomalla olen saanut myös siivottua vaatekaappeja ja unelmoin nyt uudesta kaappisysteemistä makuuhuoneeseen. Nykyiset kaapit olivat talossa, kun ostimme sen ja ovat ihan tavalliset peruskaapit. Haluaisin toimivammat systeemit ja kivemman näköiset kaapit !
Makuuhuoneen ruskea seinä odottaa maalaajansa käsien parantumista - väri muuttuu betonin väriseksi heti, kun saan nämä "tumput" pois käsistäni.  Toisaalta olen pitänyt ruskeasta, mutta nyt haluan seinän vähän vaaleammaksi ja betoni tuo kivan kontrastin valkoiseen. Siihen voi myös, ehkä,  yhdistellä kevään trendiväriä - lilaa (joka ei tosin ole suurimpia suosikkivärejäni).

Meillä on nautittu varsin aurinkoisista ja vähän kylmemmistä päivistä jo lähes kolmen viikon ajan, mutta huomisesta alkaen on luvassa jälleen reippaasti plussaa ja vettä. Piha on pysynyt yllättävän vihreänä kylmänkin kauden yli....jatkoa on kiva odotella.


Laakeri tammikuussa.

Huuruista vihereää mattoa takapihalla.

Kylminä päivinä on mennyt valtavat määrät teetä ja halkoja. Meillä villasukkiakin käytetään / tarvitaan harvoin, joten niitä on joskus vaikea kiireessä löytää...no, ratkaisuja on monia :)Kotini on linnani !
Keittiön hyllyä koristavat nykyään tämän linnan hallitsijoiden kruunut Löysin nämä kruunut kukkakaupan alennusmyynnistä ja ne päätyivät tällaiseen muotoon...ne olivat vaan jotenkin niin söpöjä ja täytyyhän valtijalla jonkinlainen kruunukin olla :D

Hyvää viikonloppua teille kaikille !

Vi snakkes, Marianna

8 kommenttia:

 1. Sairaslomailu on niin tympeää. Itse olen käyttökunnottoman polveni takia ´lomaillu´jo pari kuukautta kohta. Mieli tosiaan alkaa mustua.

  Mä tykkään kaikesta betonin värisestä. Mulle kelpaa myös kaikki liilan ja violetin sävyt. Turkoosin eri variaatiot ovat myös olleet aina suosikkejani. Jotenkin löydän itseni palaamasta aina lilaan ja turkoosiin. Mulla oli nuorena aina joku huone lila kun asuin yksin. Oma eka yksiökin oli melkein kokonaan lila ja se oli niin ihana!

  Paranemisiin! Positiivisia ajatuksia sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati, Täytyy koettaa tuota lilaa meilläkin. Nuorempi tyttäreni kun valittaa jatkuvasti, että väriskaalani on tylsä ;) Itse hän rakastaakin juuri lilaa, pinkkiä eri sävyissä, keltaista jne. Sairaslomailu on todellakin tympeää. Kädet estävät minua toimimasta normaalisti täällä kotonakin, joten kaikesta tulee tylsää ja monimutkaista. Toivon nyt hartaasti, että saan apua ja voin palata sekä töihin, opiskelun ääreen että kotiaskarreisiinkin. Paranemista myös sinulle Kati! Koetahan jaksaa :)

   Poista
 2. Mulla on sulle haaste. Saat jotain kivaa näperrettävää :)

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti saat kuntoon kätesi :). Olisipa meilläkin jo noin vihertävää ja lumi sulaisi, odotan kevättä todella innolla, mikä lisää myös innostusta kodin sisustamiseen. Kivoja vinkkejä saa näistä sinun kuvista, tosi ihanat nuo kynttilät :), tuo koristepuu idea on myös ihana. Itse käytän lilaa sisutuksessa piristämään muuten musta/valkoissessa kodissani. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. ihana lintupuu:)

  Toivottavasti saat kätesi pian kuntoon. Mielenkiintoista lukea paikallisista sairaaloista, olin luullut tilannetta aivan toiseksi juuri Norjan vaurauden takia.

  VastaaPoista
 5. Voi toivottavasti iho saadaan nopeasti kuntoon!

  VastaaPoista
 6. Voi senttäs on kyl vaikkia toi käsi allergia, varsinkki sun työssäs ♥

  VastaaPoista
 7. Hei kaikki,
  Kiitos kaikille lämpimistä sanoistanne - niitä tarvitaan nyt ! Minulla todettiin eilen käsipsoriasis ja elämä taitaa mennä suurelta osaa uusiksi, ainakin työn suhteen. Nyt edessä hoitojakso sairaalassa, valohoitoa, käsikylpyjä, D-vitamiinia jne. Lääkärin mukaan psoriasis on ollut minulla latenttina kehossa, mutta laukaisevana tekijänä hän uskoo oleen ystäväni kuoleman ja sen mukanaan tuoma stressireaktio. Koetan ajatella positiivisesti ja lohdutin itsenäni eilen pajunkissoja ostamalla ja Les Miserables -elokuvalla. Kyllä se tästä!

  VastaaPoista