Haikarajahdissa

Olen aikaisemminkin kirjoittanut saarellamme olevasta haikarayhdyskunnasta, jonka saapuminen keväällä "haikarametsään" on aina mukava tapahtuma. Nämä harmaahaikarat asuttavat vanhaa ja korkeaa, mutta pientä kuusimetsää ja suurina lintuina keinuttelevat kuusenlatvoja aikamoisella voimalla. Meteli haikarametsässä on valtava, huudot ja "rääkäisyt" ovat kuin suoraan Jurassic Parkista ja lentäessään haikara kyllä muistuttaakin vähän lentävää liskoa :)
Haikarat saapuivat jo kuukausi sitten ja rakentavat nyt pesiään. Olin tänään Linuksen kanssa lenkillä haikarametsän kupeessa ja kamerakin oli mukana, joten onnistuin ikuistamaan muutaman lennon kuviksi. Vaikeaahan niitä on kameralla vangita, sillä nämä pitkäjalat lentävät vain lyhyitä pyrähdyksiä latvasta toiseen, mutta muutaman ihan kelvollisen kuvan sain kuitenkin napattua.
Metsän vieressä laiduntavat villilampaat - aivan ihania - ja merellä huutavat lokit! Auringosta saimme nauttia tänäänkin ja nyt jo oikeastaan kaipaisimme sadetta....puutarha ja nurmikot suorastaan huutavat sitä !

Viikonloppuna olimme mökillä ja teimme myös lenkin Tau Fort:iin, jossa saksalaiset pitivät asemiaan 2, maailmansodan aikana. Paikka on aavemainen vanhoine bunkkereineen ja vuoren sisään rakennettuine käytävineen, tykkijalustat ovat yhä paikoillaan ja bunkkereiden kaikuvissa huoneissa voi miltei kuulla sotilaiden ääniä....aavemaista!


Stavanger aamuauringossa ja me matkalla mökille.


Mökin pihassa alkaa vihdoinkin vihertää.Meri, aurinko ja minä :)Saksalaisten bunkkereissa - upeat näköalat merelle. Näitä vanhoja saksalaisbunkkereita on täällä paljon - olihan Norja saksalaisten miehittämä ja taktisesti tärkeä maa.

Kotona olen siivoillut pientä kevätsiivousta ja parannellut edelleen näitä onnettomia käsiäni. Minulla on maanantaina aika sairaalaan, vihdoinkin, joten toivon ja rukoilen saavani apua !
Ensi viikolla on edessä myös Justin Bieberin konsertti Oslossa. Sinne matkataan nuorimmaisen, kahden hänen ystävänsä ja heidän äitiensä kanssa - tyttöjen reissu siis :) Korvasuojat olen jo hankkinut ja toivon, että selviydymme teinikaaoksesta !Aiomme nauttia myös Oslosta koko konsertin jälkeisen päivän ja tytöillehän matka Justin Bieberin konserttiin on vuoden suurin tapahtuma :D


Tänään siivosin keittiötä ja ostin uuden oliivipuun. Se saa toistaiseksi asua keittiössä, mutta muuttaa myöhemmin ulos.

Puhdas keittiö ja hyvä mieli, mutta pikkuisen kipeät kädet.


Oikein hyvää loppuviikkoa teille kaikille,

Marianna

Kommentit

 1. Upeita kuvia!

  Harmaahaikaran olen nähnyt luonnossa muutaman kerran vain vilaukselta.

  Onko bunkkerit kunnostettu museoiksi? Näyttävät kuvissa niin hyväkuntoisilta.

  VastaaPoista
 2. Tosi kaunis keittiö! Ja nuo luontokuvat jällen kerran, ah!

  VastaaPoista
 3. Voih! Siellä vihertää jo! Tämä kevään lapsi on kyllä ihan hukassa, kun paras vuodenaika täällä vaan antaa odottaa itseään. Ehkä sitten ensi keväänä ;)

  Teillä on kyllä kaunis keittiö!

  VastaaPoista
 4. Sulla on tosi kaunis keittiö!!
  Mun sisko oli Stavangerissa au pairina jokunen vuosi sitten :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kesän kuulumiset

Tammikuisia valonpilkahduksia

Kameraan kertynyttä, eli helmi-toukokuuta 2022