Vuonon kimallus

Vuonon kimallus

sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Myrskystä poutaan - elämää maalla

Tämä viikonloppu vietettiin maalla, kaappeja siivoten & pesten ja kesän työkuvioita suunnitellen.
Eilinen sää oli aivan karmiva, myrskyinen ja kylmä. Ulkona emme juurikaan viihtyneet, vaan vietimme sen sijaan lettukestit takkatulen lämmittäessä mukavasti. Kevät on ollut todellakin kylmin täkälaïseen "miesmuistiin" (noin 70 vuoteen) ja se näkyy kaikkialla. Koskaan en ole nähnyt pihaamme toukokuussa niin karuna ja talvisena, kuin nyt. Alppiruusumme kellarinoven edessä näyttää kuolleen - surin sitä koko lauantai-illan.

Sunnuntaista tuli onneksi kaunis ja lämmin päivä. Aurinko lämmitti kunnolla, kun se vilahteli pilvien lomasta ja vietimme päivän suurimmaksi osaksi ulkona, jopa lounas syötiin terassilla.
Päivän kruunasivat pääskyset, jotka ovat siis palanneet matkoiltaan ja tervehtivät meitä taidokkain ja riemullisin juhlalennoin - mikä ilo!
Pääskyset asuvat venevajamme vintillä ja ovat valtava ilo huikeine lentoesityksineen.
Rannalla näkyivät eilisen myrskyn jäljet - paljon meren kasvillisuutta oli päätynyt rantaan. Päärynäpuussa on jo kuitenkin pienet kukkanuput. omena heräilee ja västäräkit keikuttavat pyrstöjään - kyllä se siitä !

Viikonloppu kuvina: Ostin mökille uusia kynttilöitä. Tykkäsin varsinkin tuosta, jossa lukee: On parempi sytyttää kynttilä, kuin valittaa pimeässä :)


Vanhat lasipullot pestiin. Nämä ovat löytyneet tontilta, kun olemme kaivaneet terassin rakennuksen yhteydessä. Pullot on ehjiä :) Kierrätysasemien puuttuessa oli tavallista  haudata tavaraa maahan ja meillehän löydöt ovat varsinaisia aarteita. Suurimmaksi osaksi lääkepulloja. Ja onhan tässä tuvassa / husmannsplassen:ssa sairastettukin - tuberkuloosiakin. Lieneeköhän 1896 syntynyt Rakel Maria, joka menehtyi tuberkuloosiin vain 16-vuotiaana saanut lääkettä näistä pulloista?  Joskus mietin heitä, jotka täällä muinoin asuivat ja varsinkin Rakel Mariaa...hän kun syntyi tasan sata vuotta vanhempaa tytärtäni aikaisemmin ja molempien toinen nimi on Maria <3


Sadepäivän ahertajat tekivät valmiiksi taulun muistilappuja ja kuvia ajatellen.
Ahertajat pesivät myös kaapit ja astiat talven jäljiltä.

Vanha suolasirotin sai paikkansa. 
Kylpyosastokin siivottiin. Tilojen ahtauden vuoksi olemme eristäneet pesunurkkauksen verholla. Ihana saippuapullo löytyi Kremmerhusetista.

Rannalla myrskyn jälkeen.

 Kukkia tupaan ja terassille. Huomatkaa taka-alalla keinuva kukka :)
Hyvää alkavaa viikkoa!
Vi snakkes,

Marianna


6 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia!
  Hienot pullot, mutta voi Rakelia... Ihmeellisiä sattumia tyttäresi kanssa!
  Meilläkin on maalla metsään haudattu vaikka MITÄ (60-70 -luvuilla), mutta mitään aarteita ei tulla löytämään, lähinnä siellä on muovista ongelmajätettä ja esim. vanhoja maalipurkkeja. Ihan kamalaa!
  Iloa viikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme löytäneet myös hevosenkenkiä ja rikottuja asitoita. Muistan myös mummolasta tuollaista maahan hautaamista silloin 70-luvulla - ihan kauhea ajatus nykyään.

   Poista
 2. Kaunista!

  Täälläkin on kylmää, mutta nyt lupailivat säätiedotuksessa lämpimämpää. Toivottavasti sielläkin lämpenee.

  Historia kietoutuu nykypäivään...

  Sääli Rakelin kohtaloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä ole mitään hellettä täällä vieläkään. Olimme viikonlopun taas mökillä ja tein elämäni kylmimmän uintiretken. Lupasin nimittäin uida, jos Suomi voittaa Venäjän jääkiekossa ja vuonoonhan sitä päädyttiin - kyllä oli vilpoista!

   Poista
 3. Kevään kylmyys on ollut karmivaa. Siellä on oltu reippaasti keväthommissa. Ihanaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväthommat jatkuvat ja maailma vihertyy päivä päivältä -ihanaa! Hyvää viikkoa!

   Poista