Päärynänkukka ja kesälöytöjä

Toukokuu vaihtui kesäkuuksi ja kuten aina, säät vaihtelevat täällä lounais-Norjassa päivästä päivään. Viime viikon helteet vaihtuivat yllättäen, lauantain vastaisena yönä, kylmään sumuun ja Pohjanmeri näyttelee voimiaan tänäänkin. Suomessa on helle ja siitä kertovat ystävien FB kuvat saavat harmittelemaan tätä rannikon purevaa ja ailahtelevaa säätä. Torstaina hellemekko ja varvastossut, tänään untuvatakki ja kaulahuivi ;) Ei ihan helppoa siis ! Huomaan miten nopeasti sitä unohtaa hellepäivät, joista siis vielä torstaina nautittiin ja alkaa valittaa tätä ikuisesti huonoa säätä - hassua!

Viime viikon helteillä sain kuitenkin tehtyä paljon pihalla ja puutarhassa, laitettua paviljonkia kesäkuntoon ja otettua aurinkoa viime kesän parhaimmassa hankinnassa, kansituolissa :) Se on kyllä mun lempparituoli ja kesän ykköskaveri tänäkin vuonna. 
Paviljonkiin ostin uuden kukkashyllyn ja hauskin keksintö terassille on ollut istutus-/ työpöytä, joka löytyi omasta autotallista. Se on isännän lapsena lahjaksi saama höyläpenkki, joka on ollut jo pitkään ns. ongelmaromu. Idean sain muuten Kolmen tähden koti -blogista, kiitos sinne. Penkki pitäisi vielä käsitellä siten, että se kestää kosteutta, sittenhän se voi seisoa terassilla talvenkin yli.  Ostin nyt penkkiin lisää koukkuja, jotta voin ripustaa siihen  puutarhavälineitä yms. Idean saatuani raahasin muuten tuon penkin yksin autotallista terassille ja pelkästään sisulla, se oli ihan järkyttävän painava nimittäin! Isäntä naureskeli taas suomalaishullua :D

Paviljonkiin olen rakennellut sellaista "pikku-Rodosta" ja ympäröinyt sen palmuilla, oliivilla, sitruunalla, oleanderilla ja kirsikalla. Nyt toivon ainoastaan, että Pohjanmeri kohtelisi meitä hellästi ja saisin nauttia kesän mittaan frappeeta ja kuplivaa omassa pikku paratiisissani.



Tässä raakile - pientä hienosäätöä vailla. Koukut on nyt ostettu ja käsittely on vuorossa viikolla.



 Paviljonki kesäpäivänä.













 Yllä meidän uusi kesäherkku: kreikkalainen jugurtti, marjoja ja vaahterasiirappia. Ostin kesäterassille myös raidalliset ottimet :)
Alla: pieni tyyny paviljonkiin, Nordin joutsenvauvat.






Mökillä kukkii parhaillaan suuresti rakastamani päärynäpuu ja sen kauneus on kyllä niin huumaava tänäkin vuonna. Tänään ihailin sitä vesisateen muodostaessa helmiä sen kukkien ja lehtien päälle - se näytti satumaiselta, pitsiseltä korulta <3

Maalla on ollut jälleen niin ihanaa olla ja unelma siellä joskus ihan vakituisesti asumisesta voimistuu vuosi vuodelta. Siellä on niin rauhallista ja kaunista, aitoa ja inspiroivaa. Tänään satoi, mutta meri ja niityt tuoksuivat hurmaavalta, lampaat pitivät sadesuojaa venevajan räsytään alla ja lokit huutelivat vuonossa. Verenpaine laskee ja kaupungin "hulluus" unohtuu, on niin hyvä olla!








Kesäpuuhaa maalla. Mun Onnelani, räsymattoineen ja kedon kukkineen.




Superlöytö maalla sijaitsevasta vanhan tavaran liikkeestä :) Sain sen pilkkahintaan, sillä putiikin pitäjä oli jättänyt miehensä putiikkiin tuuraamaan ja oheisessa laatikossa ei ollut hintalappua! No, arvaamiseksi meni ja halvalla lähti. Tässä säilytetään nyt kynttilöitä ja servettejä.



Toivokaahan nyt, että kesä tulee takaisin meillekin. Kouluthan meillä loppuvat vasta juhannuksen tienoilla, joten mitään paniikkia ei vielä tarvitse sään suhteen ottaa :)

Laitan vielä tähän loppuun pienen Stavanger kauniilla säällä kuvasarjan - viime viikon perjantaina oli näin ihanaa :)
Huomatkaa myös kaunis suomalainen risteilijävieras, Independence of the Seas, rakennettu Turussa. Kävin sitä moikkaamassa :) 



Helleiloa sinne Suomeen ja oikein hyvää kesäkuuta teille kaikille.

Marianna

Kommentit

  1. Kerrassaan upia on terassinne, ihan kuin Vakre Hjemmin sivvuilta. Kauniita kuvakollaasejakin olet tehnyt ! Täältä puhaltelen helleaallon sinne teillekin päiviä sulostuttammaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi puhalla vaan :) Säätiedoitus lupailee hyvää - peukut pystyyn!

      Poista
  2. Näyttää niin kauniille!

    Toivottavasti lämpimät ilmat saapuvat sinne. Täällä meillä on tosiaan kunnon helteet.

    VastaaPoista
  3. Maanantai alkaa nyt ainakin aurinkoisena ja taivaskin on pilvetön, sininen ja kaunis. Nyt vain lämpö päälle :) Kastelu puutarhassa toimii ainakin täällä Pohjanmeren rannalla, siitä ei ole huolta :D Hyvää alkavaa viikkoa Sussi!

    VastaaPoista
  4. Mä niin haluaisin terassin ja pergolan ja mitä kaikkea! Voi miksi pitää hurahtaa opiskelemaan aikuisiällä? Kaikki hankinnat seisoo... Onneksi pian alkaa työnteko (lue palkansaanti) :D Ihania kuvia ja tunnelmia! Käyttekö muuten Suomessa usein?

    VastaaPoista
  5. Myønnan, etta mullakin menee suurin osa pienista tuloista sisustukseen ja puutarhoihin, opiskelen edelleen 50% ja teen toiset 50% tøita! Onneksi on mies apuna :) Suomessa koetan kayda pari kertaa vuodessa, seuraavaksi elokuun alussa olisi tarkoitus tulla! Ikuinen ikava vaivaa, vaikka taalla viihdynkin. Ajattele, etta kohta sulla on taas normaalit palkkatulot ja saat toteuttaa haaveita ja suunnitelmia - pidetaan se porkkanana kumpikin :)

    VastaaPoista
  6. Voi kuinka kaunista! Toivottavasti aurinko löytää tiensä takaisin sinnekin! :D

    VastaaPoista
  7. Onpa kauniin kesäisiä kuvia. Minusta tuntuu, että ole tuota sinun päärynäpuutasi ihmetellyt ennenkin, mutta edelleen olen hämmästynyt, että sellainen menestyy Norjassa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valohoitoa psori-käsille ja mielelle :)

Syyspäivän throw back huhtikuun hetkiin

Kreikkalaiset tuliaiset