Sankt Hans vuonossa

Juhannus on vietetty ja koululaisten kesäloma on alkanut - jippii! Minulla on vapaapäivä, joten minä ja nuorimmainen nukuimme pitkään ja nautiskelimme kiireettömästä aamusta.

Juhannus vietettiin maalla ja mukavaa oli.
Norjassa juhannusta ei varsinaisesti juhlita, mutta kokkoja sentään harrastetaan ja virallinen kokkopäivä täällä oli sunnuntaina. Perjantai oli aivan tavallinen työpäivä ja mikään muukaan ei viikonloppuna mistään suuresta tapahtumasta kielinyt. Juhannussalkoja, -taikoja tai muita vastaavia perinteitä ei täällä niinkään tunneta, joten kokko lienee se ainoa juhannusperinne näillä kulmilla.
Oma kokkomme roihusi vuonon rannassa jo lauantaina, monen muun mökkiläiskokon tapaan, sillä eihän sitä uskalla sinne sunnuntaina yksinään kytemään jättää. Meilläkin kokon tuhkat sauhusivat pitkälle sunnuntai-iltapäivään, sateesta huolimatta. 
Hämärä vuono ja sen rantoja koristavat kokot ovat kyllä hieno näky.

Juhannuksen sää täällä oli vaihteleva, mutta lämmin ja rannassa oli mukava tunnelma koko lauantai-illan. Sadekuurot ajoivat ajoittain venevajaan, jonka ovessa toimi kätevästi "beach bar", mutta poutaakin riitti ihan mukavasti sekä grillaukseen että ulkona syömiseen. Keskiyön aikaan käytiin uimassa ja lämmiteltiin kokon ympärillä - heated pool -vitsi sai nauramaan ja hauskaa oli.Juhannuskokkoa ja rantabaaria, pieni liekki paloi pitkälle yöhön.Lämmitetty uima-allas oli kiva :)
En ole aivan niin lähellä tulta, kuin mitä kuvassa näyttää, mutta ihana tuossa oli lämmitellä kylmän vuonon jälkeen.Rannan kukkia.
Sunnuntai alkoi kauniisti aamiaisella ulkona, mutta loppupäivän sade ajoi sisätiloihin ja töihin!  Kiitos sateen, vierasmökki on vihdoinkin maalattu valmiiksi !!!! Viimeinen maalikerros saatiin kattoon ja jäljellä on enää pientä sisustushommaa ja huonekalujen maalausta, mutta sitähän ei työksi lasketa. Olen niin iloinen ja valmis kutsumaan vieraita!


Maaliurakan päättymistä juhlittiin marjaisalla bostonkakulla - nam.
Ohje löytyi Yhteishyvän nettisivuilta.
Kahvikupit ovat nimeltään Daisy ja anopin peruja. Koetan katsella sarjaan lisäkuppeja kirppareilta.

Vierasmökki / entinen kanala valmiiksi maalattuna :) Nyt on mukava kutsua yökylään.
Löysimme tuon vanhan, mökin kalusteissa alunperin olleen sinisen sävyn maalikaupasta ja nuorimmainen maalaa nyt koulussa tekemänsä jakkaran kalusteisiin sopivaksi.
Entisessä keittiössäni ollut katosta riippuva ripustinteline muutti nyt vierasmökkiin. Vielä puuttuu vedenkeitin ja teet + kahvit, sittenhän tämä käy jo ihan hotellihuoneesta.


Tämä verho oli kiva löytö ja toimii nyt vierasmökin pesutilojen "ovena". Kirjaimet M & H ovat minun ja mieheni nimikirjaimet - sopii siis hyvin :)

Kotiinlähdön hetki ei kaikkia miellytä, vai miellyttääkö ketään?


Käsieni toivon paranevan loman aikana, sillä hoidoista huolimatta olen edelleen käsi-ihottuman kiusaama. Koulutyöt seisovat ja palkkatyön hoitaminen on tuskallista. Mökillä kädet alkavat aina parantua, mutta työjaksojen aikana oireeet pahenevat valtavasti. Ei mukavaa ja tulevaisuus saattaa joutua puntariin, mikäli ongelmat jatkuvat syksyllä. 
Viheliäinen sairaus ja uusin diagnoosi on: Pustulosis palmoplantaris eli PPP.

Lomaa odotellen ja kesästä nauttien,

Marianna

...ja oikein hyvää kesää ja lomaa teille kaikille :)


Kommentit

 1. Ihana tuo mökki!

  Toivon todella, että kätesi paranisivat!

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia!
  Upea tuo teidän vierasmökki! Kyllä siellä kelpaa vieraiden nukkua :D

  Toivottavasti löydät apua käsillesi, tuo ei kuulosta oikein mukavalta.
  Aurinkoista kesälomaa sinnekin!

  VastaaPoista
 3. Kiitos tytöt. Kädet olivatkin sitten siinä kunnossa, että olen nyt sairaslomalla kesälomaan asti. Ovat onneksi jo parantumassa pahimmasta ja kaikki näyttää taas valoisammalta.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Olipa kerran blogi

Valohoitoa psori-käsille ja mielelle :)

2022 höyhensarjalaiset