Vuonon kimallus

Vuonon kimallus

tiistai 2. heinäkuuta 2013

Rantatuolit ja hunajakannu

Hyvää heinäkuuta kaikille!

Täällä ollaan vihdoinkin kesäloman kynnyksellä, vaikkakin parhaillaan sairaslomalla käsiongelmien vuoksi. Sairasloma on tehnyt ihmeitä ja kädet ovat parantumassa, jopa kivuttomat, monen kuukauden tuskallisen taistelun jälkeen. Ne eivät ole vesikelloilla, eivät turvoksissa, eivätkä kutise. Olen niin onnellinen,  mutta samalla huolissani tulevaisuudesta työni suhteen. Nyt on kuitenkin kesä - koetan siis nauttia siitä ja iloita vapaudesta, mökkielämästä ja toimivista käsistä!

Mökillä iloa tuottavat parhaillaan vanhat aurinkotuolit, jotka lienevät 40- tai 50-luvulta (saattavat olla vanhemmatkin, sillä ovat löytyneet ullakolta joskus 70-luvun alussa). Ne ovat olleet pitkään varastossa käyttämättöminä, sillä niiden punainen kangas on ollut homeinen, läikykäs ja kulunut. Kauan olen niitä kuitenkin jo silmäillyt ja ihaillut niiden kaunista muotoa. Puuosat / runko ovat pysyneet hyvinä aikojen saatossa ja kooltaan ne ovat pienet ja sirot.
Muutama viikko sitten luin norjalaista blogia (Husmannsplassen i Hidlesunet)  ja sain sieltä idean tuolien päällystämiseen. Blogia kirjoittava Hjørdis asuu samalta aikakaudelta meidän mökkimme kanssa olevaa entistä torppaa ja kirjoittaa ihania juttuja elämästä maalla, vanhan talon kunnostamisesta jne. Hän oli löytänyt ullakoltaan samanlaiset aurinkotuolit kuin minäkin ja päällystänyt ne uudelleen markiisikankaalla. Tämähän ei nyt sinällään ole temppu eikä mikään, omakin järki säteilee sen verran, että tuolien uudelleen päällystäminen on käynyt mielessä, mutta ongelmana on ollut homman hinta ja kankaan löytäminen. Hjørdiksen blogista sain kuitenkin vinkin siitä, että Stavangeriin vasta avatusta Stoff og Stil kangaskaupasta löytyy edullista markiisikangasta, joka on on mitoiltaan tuoleihin aivan sopiva ja kuosiltaan merellisen pirteä.
Meillä on nyt aivan hurmaavat aurinkotuolit ja niitä kiikutettiin viikonloppuna paikasta toiseen pitkin mökin rinnettä :)Kesälöytöihin kuuluu myös keittiötä nyt somistava vanha hunajakannu! Löysin sen vanhan tavaran liikkeestä ja ihastuin siihen välittömästi. 
Voi miten voisinkaan jäädä "torppariksi" maalle ja hoidella vaikka mehiläisiä. Reppanat kun ovat katoamassa ja sehän onkin sitten vakava asia. Täällä keskustellaan asiasta paljon ja esim. täkäläiset tomaatinviljelijät tuovat nyt mehiläisiä ulkomailta tarhojaan pölyttämään. Tästä on kuulemma kuitenkin olemassa se vaara, että ulkomaalaiset lajikkeet ajavat kotimaisen mehiläisen sukupuuttoon - not good!  Omassakin pihassa tuon mehiläisten puuttumisen kyllä huomaa. Aikasempien kesien tasainen surina on hiljaisempi ja välillä sitä ihan kaipailee. Koetan pitää puutarhojani mehiläisystävällisinä, niin maalla kuin kaupungissakin. Minulle sopii oikein hyvin, että mehiläisystävällinen puutarha saa olla "vähän sekainen" :) 
Maalla kukkivat nyt ensimmäiset ruusut ja punaviinimarjasadosta näyttää tulevan runsas. Päärynäpuussakin on pikkuruisia hedelmiä ja omenapuista nuorin tekee tänä vuonna hedelmää sekin.


Viikonloppuna pikkuinen mökkimme täyttyy vieraista, sillä naapurikaupungissa asuva
sukumme tulee luoksemme vuosittaiseen kesäjuhlaan.  Onneksi säätiedoitus lupailee kaunista ja lämmintä säätä, partytelttaa ei siis tarvita ja ranta täyttynee uimareista.
Lomalaisen eloon kohta heittäytyvänä toivotan teille kaikille oikein ihanaa heinäkuuta ja lomaa!
Vi snakkes,

Marianna.

7 kommenttia:

 1. Ihana kuulla, että kädet ovat paremmat:)

  Mehiläisten katoaminen on vakava asia ja ulkomaisten tuonnilla pahimmassa tapauksessa aiheutetaan vain lisää ongelmia.

  Meillä villiviini houkuttaa loppukesästä kaikkia pörriäisiä ja silloin kuuluu valtaisa pärinä katolta:)

  Oikein hyvää lomaa!

  VastaaPoista
 2. Oi, alkoipa tekeen mieli hunajaa :D Kiva olla dieetillä tosiaan ;D Ihana tuo viimeinen kukkakuva!

  VastaaPoista
 3. Aivan ihanat aurinkotuolit!! Kyllä noita kelpaa kiikuttaakin pitkin pihoja - kunhan välillä muistaa istua nautiskelemaan kesästä :)
  Kiva kuulla, että kädet voivat paremmin. Ihanaa lomaa vuonon rannalle ja halaukset täältä <3

  VastaaPoista
 4. Onpas ihanan kesäinen postaus! Ja kiva, että kädet voivat paremmin :)

  VastaaPoista
 5. Hyvä, että kädet ovat nyt paremmassa kunnossa. Toivottavasti niiden kunnossapysymiseen löytyy jokin ratkaisu.
  Tuollaiset vintiltä löytyvät vanhat, rungoltaan hyväkuntoiset kalusteet ovat todellisia aarteita. Nuo aurinkotuolit ovat todella siron näköiset verrattuna moniin nykyaikaisiin metalliputkituoleihin.

  VastaaPoista
 6. Siellä näyttää karulle, mutta kauniille. Ruusut korostuvat silloin erityisesti ja tuoksu vielä päälle! Siellä taitaa kypsyä marjat aikaisin..vai olenko väärässä? Merituuli on varmasti raakaa..?
  Mukavia sukujuhlia, suotuisia kesäsäitä toivotellen..

  VastaaPoista
 7. Voi, kun noista tuoleista tulikin kivat! Toivottavasti lomalla on aikaa myös lojua niissä ja nauttia auringosta ja kesästä:)Ihana kesätunnelma<3
  Suloisen suven jatkoa♥

  VastaaPoista