Aarteita lomamatkoilta ja sunnuntain beach.

Lomilta palattiin tälläkin kertaa painavien matkalaukkujen kanssa ja tavoilleni uskollisena kannoin mukanani ruokaa, niin Kreikasta kuin Suomestakin. 
Kreikasta tuodaan oliiviöljyä, viiniä (retsinaa myös), yrttiteetä talveksi, Nescafe:ta frapeeta varten (frape onnistuu vain sillä oikealla Nescafe:lla), hunajamakeisia ja mausteita. Suomesta tuotiin kahvia, sinappia, ruisleipää ja tällä kertaa myös sokeriherneitä :) Ihme ja kumma, mutta Norjassa ei sokeriherneitä juurikaan ole, ei ainakaan omasta takaa. Kaupasta saattaa joskus löytää pieniä, littanoita afrikkalaisia sokeriherneitä, mutta niillä ei voi herkutella suomalaiseen tapaan.  Herneet syötiin jo ensimmäisenä iltana - nam!Yrttitee tuoksuu uskomattoman ihanalta - siitä tulevat mieleen teehetket kreikkalaismummojen parissa silloin joskus nuoruudessa. Mikään ei ole parempaa, kuin tämä tee talven tuulten ulvoessa ikkunan takana :) 
Suomesta tuotiin Pentikin piirakkavuoka ja sitä kokeiltiin heti !  Tämä on juuri sellainen käyttöesine-matkamuisto, joka tuottaa iloa ja muistuttaa lomasta vielä vuosia. 


Varsinaisia matkamuistoja en raahaa mukanani, mutta löytöjähän sitä tekee aina ja mielestäni on mukavaa, että esineillä on oma tarinansa ja niihin liittyy muistoja. Rakastan ikoneja ja muutaman sellaisen tuon aina mukanani Kreikasta. 
Kreikasta ostan aina myös pesusieniä, ne kun ovat aivan ehdottoman ihania ja lisäksi koristeellisia kylpyhuoneessa. Muutama rannalta napatuu kivi niiden vierellä muistuttaa talven kylpijää kesän rantaretkistä ja auringosta. 

Käyttöesineet ovat juuri niitä mukavimpia matkamuistoja - lomaa muistuu mieleen joka kerta niitä käyttäessä, eivätkä ne jää mihinkään pölyttymään. 
Mitä te tuotte matkoiltanne? Keräilettekö esim. jotakin? Pesusieniä Symiltä kylppärissä.Muistuttamassa Symin saaresta....


Rantakiviä ja simpukoita toistaiseksi ulkona...talveksi saavat tulla kylpyhuoneeseen. Hopeasydämet Suomesta.
Kesän laiskat päivät päättyivät meillä eilen, koulu alkoi ja sen mukana arki, arjen rutiinit ja ohjelma. 
Sunnuntaina vietimme loman päättymistä Orren rannalla. Lämmintä, tuulista ja mukavaa, kahvit rantakahvilassa ja latautumista alkavaan syksyyn. 


Rantatunnelmia kauniilta Orren rannalta:

Minä ja vanhempi tyttäreni.


Rannalle ajautunut jelly fish - melkein kuin taidetta.

Sisustuspuolla en ole muuten mitään ennättänytkään, mutta makuuhuoneeseen kehittelin uuden valaisimen - teksti Suomesta ja valasisin DesignSpirit liikkeestä.Loppuun vielä kuva Rodokselta ostetusta uudesta lempilaukusta, Johannan kanssa kun tästä laukkuhulluudesta jo puhutiinkin ;)  Hyvä ostos kerrassaan.

Hyvää elokuun jatkoa kaikille ja kiitos kommenteistanne viime postauksen suhteen. Tuki ja kannustus saavat iloiseksi, blogi jatkuu ja mieli on aurinkoinen :)

Vi snakkes, Marianna
Kommentit

 1. Moikkelis taas ♥ olet sinä kaikelaist, tuliaist löytänykki ♥ Ostin Kreikast kolme kesäkassia hah, ku semmossi ei ol Suames ja makso vaa 10 kipale ainostaa toi yks laukku ol 18.- ku on sellane merkki juttu eli joka kaupunkist on oma laukkuns ja mul tietty sii lukke Kreikka ♥ sit yhre kiva topi ja seki vaa 10.- ja vanhemmil tuliaiseks oliivi öljyä ja saippua ♥ Koruihin lankkeen ain ku ne on siel nii ihanii.. Yhret turkoosi kivi korvikset ja muru osti mul norsunluust tehryt syrän korvikset ♥ tietty piti ostaa turkoosi rannekoru, misä ol se silmä mikä suojalee pahoilt katseilt ♥ Sul taas kiva postaus ♥ oikke kivaa viiko jatkoa, sin päi taas ♥

  VastaaPoista
 2. Hei Johanna,
  Ihan hymyilytti, kun luin kommenttisi, sillä laukkuja/kasseja ostetaan meilläkin. Ostin itselleni aivan ihanan laukun, ruskeaa nahkaa ja lisäksi noita kesäkasseja. Niistä yksi jäi Turkuun, äidille nimittäin :) Tytöt ostavat paljon koruja, nuorimmainen rannekoruja varsinkin. Itse en voi todellakaan vastustaa ikoneja ja kaikenlaisia "kirkkokoristeita", kuten nuorimmaiseni vitsaili, mutta kohtuutta koetan harjoittaa :) Tällä kertaa ostimme myös paljon kosmetiikkaa, Sephorassa oli alennusten aika ja merkkituotteita sai edullisesti. Lisäksi käymme aina Jumbossa (suuri lelu- & tavarakauppa), josta ostellaan varsinkin koulutarvikkeita...onpahan sitten erilaista kuin muilla. No, lomarahat jäivät ainakin Kreikkaan...heh....avustusta sitten siinäkin mielessä.

  VastaaPoista
 3. Minä tuon nykyään matkoilta jotain syötävää, niin Suomesta kuin muualtakin. Aika usein laukusta löytyy juustoa, jos vain on mahdollista saada se perille asti pilaantumatta, Suomesta tietenkin ruisleipää. Myös mausteet ja tee ovat hyviä tuliaisia, jos matkakohde on sellainen, josta niitä kannattaa tuoda. Muuten sitten saatan ostaa vaatteita, jos kohdalle osuu jotain sopivaa. Harvemmin kuitenkaan lähden vartavasten vaateostoksille. Paitsi Suomessa.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valohoitoa psori-käsille ja mielelle :)

Syyspäivän throw back huhtikuun hetkiin

Norjaa ristiin rastiin, eli kuva-albumista poimittua