Sisustusihastuksia syksyyn

Kävin tänään kuristamassa blog.vakrehjem.com:iin ja raporttiin Lillestørmin sisustusmessuilta. Syksyn ja talven trendit olivat siellä näkyvillä ja kovasti pidin näkemästäni :) 
Väripuolella jatketaan pehmeillä luonnonsävyillä: siniharmaa, harmaa, valkoinen ja ruskea.  Pehmeissä väreissä ja sävyissä jatketaan siis yhä.  Musta ja metallit ovat kontrastiväreinä ja uutena vahvana tulijana (mukana itse asiassa jo viime vuonna) on kupari.  
Pohjolan omien puumateriaalejen rinnalla nähdään nyt paljon bambusta ja eläinaiheet tekstiileissä jatkavat suosiotaan. 
Alla oleva tyyny sai ainakin minut ihastumaan - kuva blog.vakrehjem.com:ista ja tyyny Edda interiør:sta.
Käykää ihmeessä ihastelemassa. 

Omassa sisustusmaailmassani ei niin valtavasti ole kesän aikana tapahtunut. Lomat ja mökkeily ovat olleet etusijalla, joten koti on odottanut syksyä ja kenties sen mukana tulevaa sisustusinnostusta. 

Omat värini eivät tule näillä näkymillä paljoakaan muuttumaan, siniharmaa kausi saa jatkua. Kesän vaaleanpunainen väri siellä täällä yksityiskohdissa vaihtuu varmasti tummempaan, violettiin kenties ja puu tulee saamaan uuden asun, syysvaatteet, kesän ruusujen tilalle. Hopea ja metalli miellyttävät minuakin yhä edelleen. Koivukynttilät ja kivet sopivat syksyynkin, mutta pinkki kynttilä on ihan kesäinen ja saa palaa loppuun ennen syksyn saapumista. Kontrastivärinä voisi lisätä mustaa, mutta punaisetkin yksityiskohdat siellä täällä saattaisivat olla ihan kivoja syksyä ja talvea vastaan. Saapa nähdä mitä syksyn mittaan tapahtuu :D 
Eteinen sai kesän aikana uuden hauskuuden. Vanha matkalaukku on anopin nuorena tyttönä Saksasta ostama ja oli päätymässä kaatopaikalle. Nyt se asuu meidän eteisessä ja muistuttaa tulevista lomista. Tarra: I <3 Symi ja kortissa tanssiva Zorbas antavat toivoa uusista Kreikan matkoista :)  Ihan kiva lohdutus lomien jälkeen ja olisihan se ollut harmi, jos tuo suloinen matkalaukku-vanhus olisi päätynyt roskiin. 
Puu on kesän aikana kukkinut ruusupuuna, mutta vaihtaa taas kohta olemustaan. 

Vanhempi tyttäreni tulee syksyn aikana saamaan uuden huoneen kellarikerrokseen ja hänen vanha huoneensa muutetaan toimistotilaksi. Aika projekti, mutta varmasti ihan kiva ja syksyn iltoihin sopiva. Neiti saa omaa rauhaa ja minä toimiston maisemalla. Samalla olisi tarkoitus uudistaa portaat - sitä kun ei tullut viime vuonna tehtyä. 

Nyt nautitaan kuitenkin vielä elokuun helteistä, pihasta ja puutarhasta. Omalla pihallani on vielä valtavasti elämää ja pihatöitä siis riittää. 
Hawaijin ruusut kukkivat ahkerasti, sitruuna tekee kukkaa ja hedelmää (tosin vain koristeeksi) , oliivipuu on tehnyt oliiveja ja syysvuokko on nyt kauneimmillaan. 

Mökillä on puolestaan tulossa aivan upea luumusato. Päärynäpuukin on täynnä hedelmää, mutta omenoita emme saa, niin tai yksi omppu taitaa puussa olla :) 
Elokuu on ollut kaunis ja helteinen, toivotaan syyskuustakin kaunista ja poutaista. Minulle on syyskuun alussa tulossa vieraita Kaliforniasta asti. Olin aikoinani vaihto-oppilaana San Diegossa ja silloinen perheeni on nyt tulossa minua tänne tapaamaan.......kylläpä jo jännittää :) Viime näkemästä on sellaiset kauhistuttavat 28 vuotta!

Oikein ihanaa elokuun viimeistä viikkoa teille kaikille!

Vi snakkes, Marianna


Kommentit

 1. Upioita satonäkymiä siellä ja kukkasetkin noin voimissaan. Meilläkin täällä saatu viimme päivinä nauttia lämpimistä loppukesän päivistä. Voi miten Vakrehjem niin minun suosikkilehti, tullut minulle jo pari vuotta. Nättejä elokuun viimmesiä päiviä sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vakrehjem on kyllä inspiroiva ja kiva lehti. Oikein hyvää viikonloppua sinulle Lovviisa :)

   Poista
 2. Hauska tuo kärhutyyny, tosin tuo mieleen myös sulamassa olevat napa-alueet. Minulle tulee aina näitä mielleyhtymiä...


  Iloisia päiviä!  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jääkarhuja kadulla - niinhän sitä joskus Pohjoismaista kuvitellaan :) Tosin samoja mielleyhtymiä tulee minullekin ja nalle-parat taistelevat olemassa olostaan kaiken aikaa. Norjaan kuuluvan Svalbardin kaduilla näitä kyllä kulkeekin :D

   Poista
 3. Teillä on kauniit värit ja jotenkin ihana seesteisyys henkii kuvista aina <3
  Saisinpa sinut joskus käymään meillä, voisit alkujärkytyksen jälkeen saada tähän Peppi Pitkätossun kasarihuvikumpuun jotain uutta ilmettä loihdittua :)
  Nuo pallovalot on mullakin hankintalistalla... kunhan ehdin. Ja löydän :D
  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No aika huvikumpu tämä meidänkin tupamme toisiaan on....täältä puuttuu vain hevonen keittiöstä, apinat ja pitkätossut löytyvät kyllä :) Pallovalot ovat kyllä ihan somat, laitoin kellariin myös sellaiset. Oikein ihanaa viikonloppua sinulle Ellis ja hyvää syyskuun alkua myös.

   Poista
 4. Hei! Mulla olisi eräs aivan blogista irrallinen kysymys: sain luettavaksi norjalaiselta kustantamolta uuden suomalaisen fantasiakirjan (Nymfit-Montpellierin Legenda), josta pitäisi tehdä myös raportti norjaksi ajatuksella, että mitä kirjassa tapahtuu, mietteitä lukemisesta ja lopuksi mielipiteet siitä käsivikö kirja kaupaksi.
  Olen aloittanut lukuprojektia, mutta kirja on suunnattu nuoremmalle väelle eikä mun motivaatio riitä fantasiakirjojen maailmaan. Päätin jo lähettää tekstin takaisin tuttavalleni, mutta yritänkin nyt miettiä muita jotka olisivat kiinnostuneita lukemaan sen.
  Sitten muistin, että sulla taisi olla tytär/tyttäriä? Vai muistanko väärin? :) Jos en, niin kiinnostaisiko heitä lukea ko. kirja ja kertoa sitten kommentit?

  VastaaPoista
 5. Fantasiakirjat eivät ole oikein heidänkään tyyliään. Sen sijaan ystävättärelläni on juuri tuon tyyppisistä kirjoista kiinnostunut 14-vuotias tytär...kysyn häneltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä otin nyt itseäni niskasta kiinni ja aloin lukemaan kirjaa..eiköhän se siitä :) Kiitos kuitenkin:)

   Poista
 6. Voi tuossa karhutyynyssä on sitä jotain! En ole oikein lämmennyt viimeaikaisille printtikuoseille, mutta tuo on ihana!!

  Hopea ja metalli miellyttää omaakin silmää, silti valkoinen ja rottinki vaan pitää pintansa siinä rinnalla :D

  Aurinkoisia syksypäiviä sinne!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valohoitoa psori-käsille ja mielelle :)

Syyspäivän throw back huhtikuun hetkiin

Norjaa ristiin rastiin, eli kuva-albumista poimittua