Vuonon kimallus

Vuonon kimallus

lauantai 5. lokakuuta 2013

Oppimista ikä kaikki

When life gives you lemons, make lemonade....and when life gives you PPP-psoriasis, make gluten free cakes :)  Ja sitähän tässä harjoitellaan - uutta ruokavaliota ja uusia tapoja gluteiinittomassa maailmassa.  
Kaikki alkoi siitä, että sairaalan ihotautiosaston lääkäri määräsi minut huikean kalliille lääkekuurille 4 kk:n ajaksi. Lääke, jota apteekissakaan ei oikein tunnettu ( ja jota ei ollut koko maassakaan tällä hetkellä) maksaa lähemmäs 5000 kruunua kuukaudessa ja aiheuttaa usein vakavia sivuvaikutuksia;  maksavauriota, korkeaa kolesterolia, hiusten lähtöä, limakalvojen kuivumista ja kovaa päänsärkyä. Verikokeita on siksi otettava kerran kuukaudessa. 
Tämä kauhistutti minua ja koska perusterveyteni on varsin hyvä, en haluaisi lähteä sitä lääkkeillä tuhoamaan. Olen kuullut, että joidenkin potilaiden kohdalla ruokavalion muuttamisella on ollut varsin positiivinen vaikutus ja varsinkin gluteiinin pois jättäminen on ollut monelle se aivan paras lääke...., eli tuumasta toimeen!


Uudet kaverini :D
Olen harjoitellut gluteiinittoman ruokavalion parissa nyt parisen viikkoa ja aivan uskomattomin tuloksin. Käteni lähtivät parantumaan jo neljän päivän jälkeen ja oloni on ollut ihan mahtava!  Uusia vesikelloja ei ole ilmestynyt, kädet eivät kutise, turvotus on laskenut ja energiaakin on kuin parikymppisellä :) 
Opetteluahan tämä vaatii ja kauppaan mennessä on oltava lukulasit mukana, jotta näkee ihan kauhean pienellä tekstillä kirjoitettuja tuoteselosteita lukea. Gluteiinittomat hyllyt ovat tulleet tutuiksi ja vaikka alku vähän apealta näyttikin, olen tällä hetkellä ihan tyytyväinen. Olen löytänyt pari leipomoa, jotka leipovat uskomattoman hyviä gluteiinittomia tuotteita ja omatkin leipomiseni ovat olleet onnistuneita ja makoisia! Gluteiinittomana olen löytänyt jopa todella hyvää olutta - siis ei hätiä mitiä!


Gluteiinittomat feta-oliivimuffinsit ja kreikkalainen fakes soupa (linssikeitto). Kiva yhdistelmä ja maistui koko perheelle.Mustikkamufiinsit gluteiinittomanaToivon nyt, että oireeni pysyvät ruokavaliolla kurissa ja mokoma myrkkylääke saa jäädä apteekin varastoon, kun se sitten joskus maahan saapuu!  Olen tehostanut ruokavaliotani aloe vera -mehulla ja positiivisella mielellä. Nykyiseen työhöni en voi palata, joten uudeellenkoulutus on edessä......mutta sitähän se elämä on, virtaa ja muutoksia! Olen päättänyt olla surematta, koska se ei muuta mitään. Tukea saan facebookin PPP:tä sairastavien ryhmistä, kansainvälisestä- ja tanskalaisesta sellaisesta. Joukolla on todellakin mukavampaa sairastaa kuin yksin :)

Syksy edistyy ja ensimmäiset myrskytkin on jo koettu. Metsät muuttavat väriään, illat pimenevät ja sää viilenee!  Syyskuu oli kuitenkin todella kaunis ja lämmin, viime viikollakin mittari komeili vielä 18 asteessa :) Viime viikon photoshoot terassilla kotona tehtiin auringon lämmössä :)Kuun vaihteen tunnelmia maalla.
 Lempparimaljokkoni on nyt saanut risuja - ja rinnalleen pallosia. Muuten ovat sisustuspuuhat gluteiinipuuhien varjossa, mutta eiköhän sisustuskärpänen taas kohta puraise. Keskiviikkona lentelen nimittäin viikoksi Suomeen, Helsinkiin ja Turkuun :D

Oikein ihanaa syksyä teille kaikille. 
Koetan piakkoin vastata Johannalta tulleeseen hauskaan haasteeseen (pitää vain miettiä kysymyksiä). Kiitos Johanna. 

Vi snakkes, Marianna
8 kommenttia:

 1. Hienoa, että uudesta ruokavaliosta on ollut noin paljon apua. Ymmärrän 100% että et halua noin voimakasta lääkettä ottaa. Minullakin on resepti laatikossa yhteen lääkkeeseen, jonka pitäisi auttaa varsinaisen lääkkeen sivuoireisiin. Yritän pärjätä ilman, sillä tuntuu, että kroppani ei kestä enää yhtään ylimääräistä lääkettä.

  Vieläkö käyt sitä sisustuskurssia? Siitä sinulle uusi ammatti!

  VastaaPoista
 2. Mahtavaa, että olet löytänyt apua oireisiin!! Positiivinen mieli ja vertaistuki on parasta hoitoa siinä rinnalla :-)
  Työ/ammattiasiatkin varmaan järjestyvät ajan kanssa.

  Oi miten kaunista teidän terassilla!

  VastaaPoista
 3. Olipa hienoa, että sait apua ruokavaliosta!

  Mulla on nyt kädet pysyneet kunnossa pitkän aikaa. En osaa sanoa, mikä siihen on nyt auttanut. Mutta laitan korvan taakse tuon gluteenittoman, jos oireita edelleen tulee.

  VastaaPoista
 4. Upeaa, että oireisiin on löytynyt apua!

  Mukavaa Suomen reissua:)

  VastaaPoista
 5. Kauniita syksykuvia ja ihania leipomuksia! Hyvä että olet löytänyt avun ruokavaliomuutoksesta! Toivottavasti sinun ei tarvitse sitä kallista lääkettä syödä ollenkaan, sivuvaikutukset ei kuulosta kovin kivoilta...
  Tervetuloa kotimaan visiitille!

  VastaaPoista
 6. Moikka, Maria ♥ Olen ajatellukki et mitä sun käsil kuuluu..Hirveä hinttast lääket ja torel aikkast myrkkyä on. Sul oku on nii hyvä peruskuntto, nii ei ol mittä järkke pilata sitä lääkkeil..Tosi hyvä et ite tajusit kokeil tota gluteenitont ruakkavaliota ja on noin hyvi auttanukki viel hieno homma ♥ Mont kertkka yksinkerttaset ireat on parhaimmat ja kaik itse hoirot ku mitkää myrkyt..
  Mulla on vaikkia maha on ärttyny paksusuoli ja sain siihe lääket, mut otin vain kerra ku ei auta eikkä sovi mul ollenkka. No sit ostin apteekist vi-siblin kasvisrohdosvalmistet mis ol paljo kuittua ja söin aktiivia jogurttei ym ja siit se paranemine alkko..Mul on kans sappikivet mut, onneks kohtauksia on aikka harvo ollu. Tietyst sterssi on semmone mitä mun pitäis välttä , mut työnpuolest ei oikke ol mahrollist..
  Vai jourut sä kokonaa lopettamaa sairaanhoitaja työt ei ol kyl kiva juttu, mut sä sopisit sisustusalal hyvi ja ek sä jottai semmost opiskellukki ? Vai muistankko iha vikka hah..Vai tulet sä meit katto, sun vanhemmatha asus iha vieres meit ♥ Tervetuloa syksysee turkku ♥
  Tee sit tehtävä ku ol aikka, ei näköjöö kukka ol viel tehny sitä..
  Tois puolt jokke, Johanna ♥

  VastaaPoista
 7. Tuosta Aloe Vera mehusta olen kuullut positiivista palautetta. Itse asiassa tämän päivän Turun Sanomissa joku ihminen kirjoiti, että hänen koidansakin iho-ongelmat paranivat, kun hän rupesi sillekin antamaan aloe vera- mahua :O)
  Ha det bra!

  VastaaPoista
 8. Siis koiransakin.. sormi osui kiireessä ihan väärään kohtaan..

  VastaaPoista